REKLAMI GEÇ

23 Nisan kutlandı

23 Nisan kutlandı

Atatürk Anıtı’na çelenk sunulmasıyla başlayan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları Delikliçınar Meydanı’nda okulların gösterisi ile devam etti. Çelenk koyma törenine katılmayan protokol üyeleri eşleriyle birlikte Çınar Meydanı’ndaki kutlama programında yerini aldı, öğrencilerin hazırladığı etkinlikler beğeniyle izlendi.

Şengül Boz / DENİZLİHABER / 23 Nisan 2016 Cumartesi, 13:35

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, Delikliçınar Meydanı’nda kutlandı. Sabah saat 09.00’da gerçekleştirilen çelenk sunma törenine katılmayan Vali Şükrü Kocatepe, 11 ‘inci Komando Tugay Komutanı Tuğgeneral Kamil Özhan Özbakır, Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan,Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Alper ile Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin Çınar Meydanındaki etkinlikte yerini aldı.

23-nisan-8

Törene ayrıca, CHP Milletvekili Kazım Arslan, Bölge İdare Mahkemesi Başkanı Ali Özgür, Merkezefendi Belediye Başkanı Muhammet Subaşıoğlu, CHP İl Başkanı Teoman Sancar, daire müdürleri ile öğrenci ve veliler katıldı.

23-nisan-12

PROTOKOL ÜYELERİ VATANDAŞLARIN BAYRAMINI KUTLADI
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlama etkinliğinde günün küçük protokol üyeleri Vali Yusuf Görüken, Tugay Komutanı Cengiz Yusuf Maden ile Büyükşehir Belediye Başkanı Azra Nimet Karabacak, kürsüye çıkarak alanda bulunan vatandaşların bayramını kutladı.

23-nisan-11

OĞUZ, ÖĞRENCİLERE SESLENDİ
Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz yaptı. Oğuz, “Atatürk’ün TBMM’sinin açılışı olan 23 Nisan’ı çocuklara armağan etmesi sizlere verdiği değeri ve güvenin en büyük göstergesidir. Unutmayın ki bugün geleceğe güvenle bakabiliyorsak, bu yüce Atatürk ve kurduğu cumhuriyet sayesindedir. Sizlerin, tarihin akışını değiştiren yüce Türk milletinin mensubu olmanın vergi gurur ve güvenle ülkenin her alanında öncülük edeceğinize inancımız sonsuzdur. Kendinizi her konuda geliştirmeli, bilgiye, öğrenmeye, yeniliklere açık olmalısınız. Aklın ve bilimin yol göstericiliğinden ayrılmamalısınız ve her konuda dürüst olmalısınız. Unutmayın ki dürüstlük altın bir madalya gibidir. Sizden sonrakiler de o madalyayı gururla saklayacaklardır. Gönderdeki bayrak dalgalandıkça, yeni nesil tarihini andıkça, bu coşkumuz ilelebet kaldıkça, biz aynı coşkuyla 23 Nisanları kutlayacağız” dedi.

23-nisan-9

ÖĞRENCİLER BÜYÜLEDİ
Delikliçınar Meydanı’ndaki 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlama programı, öğrencilerin hazırladığı etkinlikler devam etti.

23-nisan-10
Günün anlam ve önemini belirten şiirlerin okunmasının ardından, Gazi İlkokulu, Hürriyet Ortaokulu, Arif Yalınkaya İlkokulu ve Denizli İMKB Kız Teknik ve Meslek Lisesi öğrencilerinin hazırladığı 23 Nisan gösteriler yer aldı. Öğrenciler, Denizli türkülerini seslendirdi, dans gösterileri ile izleyenleri büyüledi.

23-nisan-7

ÖDÜLLER DAĞITILDI
23 Nisan konulu, şiir, kompozisyon ve resim dallarında ilk üçe giren öğrencilere ödüllere verildi.

23-nisan-5

Vali Şükrü Kocatepe, CHP Milletvekili Kazım Arslan, Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan ve Bölge İdare Mahkemesi Başkanı Ali Özgür tarafından öğrenciler altınla ödüllendirildi.

23-nisan-6

BİSİKLETLER SAHİPLERİNİ BULDU
Törende ayrıca okullarda fiziksel aktivitelerin artırılması kapsamında Milli Eğitim Bakanlığı’nca ilkokul ve ortaokul öğrencilerine gönderilen bisikletler öğrencilere teslim edildi. İlk etapta 355 bisiklet ortaokullara, 350 bisiklet ise ilkokullara olmak üzere toplam 705 bisiklet dağıtımı yapıldı.

23-nisan-2

VAZGEÇMEDİLER GÖSTERİLERİNİ TAMAMLADILAR
Ödül töreninin ardından sahneye çıkan Denizli İMKB Kız Teknik ve Meslek Lisesi öğrencileri, gösterilerini sunarken protokol üyeleri dağıldı. Ancak, öğrenciler vazgeçmedi, gösterilerini tamamladı. Atatürk silueti bulunan tişörtlerle sahneye çıkan öğrenciler, Atatürk Çocukları, 23 Nisan ve İzmir Marşı’nı seslendirdi. Türk bayrakları gösterilerini tamamlayan öğrenciler, alanda bulunan vatandaşlar tarafından coşkuyla alkışlandı.

23-nisan-1

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

DenizliSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
25 Nisan 2024 Perşembe 17 29Rüzgarlı
26 Nisan 2024 Cuma 14 28Az Bulutlu
27 Nisan 2024 Cumartesi 15 31Az Bulutlu
28 Nisan 2024 Pazar 18 32Parçalı Bulutlu
29 Nisan 2024 Pazartesi 18 31Parçalı Bulutlu