3 ayda 300 sokak hayvanı sahiplendirildi

Hasta, yaralı, kaza geçirmiş ve kötü muameleye maruz kalmış sokak hayvanlarının bakım ve tedavilerini yapan Denizli Büyükşehir Belediyesi Sokak Hayvanları Kliniği, yılın ilk 3 ayında 300 sokak hayvanını sahiplendirdi.
Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 4 Nisan 2016 Pazartesi, 17:27
Büyükşehir Belediyesi Sokak Hayvanları Kliniği Veteriner Hekimi Emine Dangal, Dünya Sokak Hayvanları Günü dolayısıyla yaptığı açıklamada, “Denizli Büyükşehir Belediyesi olarak yılın her günü sokak hayvanlarına sahip çıkıyor ve tedavilerini gerçekleştiriyoruz. Böyle bir günle farkındalık yaratılması çok önemli ama bunu sadece bir günle sınırlandırmamalıyız. Bir gün değil her gün sokak hayvanlarının farkında olmalıyız” dedi. Kliniğin hizmete girdiği günden bu yana pek çok hayvanın kısırlaştırma, tedavi, aşılama işlemi ile sahiplendirilmesini sağladığını belirten Dangal, “Bu yıl 3 ayda 300 civarında sokak hayvanını sahiplendirdik. Ayrıca binin üzerinde sokak hayvanına operasyon yaptık” dedi.
Sokak hayvanları konusunda duyarlılığın çok önemli olduğunu vurgulayan Dangal, “Sokak hayvanlarını sevmiyor olabilirsiniz ama zarar vermeyin. En güzel şey budur. Siz onlara zarar vermezseniz onlar size hiçbir zaman zarar vermezler” diyerek, vatandaşların yaralı sokak hayvanları ihbarı için hafta içi 268 00 81 numaralı telefonu, akşam ve hafta sonları için ise ALO 153 ü aramalarını istedi.
Yorum Yaz
Hava Durumu
Denizli | Sıcaklık (°C) | Durum | |
---|---|---|---|
En Düşük | En Yüksek | ||
9 Temmuz 2025 Çarşamba | 25 | 41 | Sıcak |
10 Temmuz 2025 Perşembe | 25 | 40 | Sıcak |
11 Temmuz 2025 Cuma | 23 | 39 | Sıcak |
12 Temmuz 2025 Cumartesi | 23 | 39 | Sıcak |
13 Temmuz 2025 Pazar | 24 | 40 | Sıcak |