REKLAMI GEÇ

3 ilçeye öğrenci pansiyonu yapılacak

3 ilçeye öğrenci pansiyonu yapılacak

Kırsal kesimdeki öğrencilerin en önemli sorunu olan barınmaya pansiyon ile çözüm getirilecek. Lise düzeyinde eğitime devamı sağlamak amacıyla Sosyal Yardımlaşma Dayanışma Vakıfları tarafından Çameli, Çivril ve Tavas’ta pansiyonlar yapılacak.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 11 Temmuz 2015 Cumartesi, 12:26

Ortaokul sonrası barınma problemi nedeniyle eğitimlerine devam edemeyen öğrencilerın sorunu pansiyonlarla çözülecek. Bu konuda ilk adım Çameli, Çivril ve Tavas’ta atılacak.

Vali Şükrü Kocatepe, İl Milli Eğitim Komisyonu toplantısında, eğitim sisteminin 12 yıla çıkmasıyla birlikte, özellikle kırsal kesimde yaşayan lise düzeyindeki öğrenciler için okullaşma sorunu bulunduğunu ve bu ihtiyacın pansiyon sayılarını artırmakla karşılanabileceğini söyledi.

İl ve i1çe merkezlerinde barınma imkanı olan okul sayısının azlığına işaret eden Kocatepe, “Köy nüfusundan gelen çocuklarımızın liselere gidemediklerini görüyoruz. Bu nedenle pansiyon sayısının arttırılmasının ihtiyaç olduğunu biliyoruz. Bu amaçla Sosyal Yardımlaşma Dayanışma Vakfı’nın imkanlarını harekete geçirerek, her ilçeye bir pansiyon yapalım istedik ve bu amaçla teklifte bulunduk. Sadece Çameli, Çivril ve Tavas ilçelerimiz için Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığımızdan kabul geldi. Bu 3 ilçemizde, Sosyal Yardımlaşma Dayanışma Vakıflarımız bu sene inşaatlara başlamak suretiyle öğrenci pansiyonları yapacak” dedi.

Vali Kocatepe, her ilçede birer öğrenci pansiyonu olsun istediklerini, özellikle kırsal kesimden gelen kız öğrencilerin eğitimiı konusunda pansiyonlara ihtiyaç duyulduğunu sözlerine ekledi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

DenizliSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
16 Mayıs 2024 Perşembe 14 29Çok Bulutlu
17 Mayıs 2024 Cuma 15 34Parçalı Bulutlu
18 Mayıs 2024 Cumartesi 18 34Parçalı Bulutlu
19 Mayıs 2024 Pazar 21 35Gökgürültülü Sağanak Yağışlı
20 Mayıs 2024 Pazartesi 19 35Çok Bulutlu