REKLAMI GEÇ

protokolden büyük zaferi kutlama mesajları

protokolden büyük zaferi kutlama mesajları

Zafer Bayramı’nın 94. yıldönümü törenlerle kutlanırken Denizli protokolü de yayınladığı mesajlarla halkın bayramını kutladılar.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 30 Ağustos 2016 Salı, 08:30

30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 94. Yıldönümü ile ilgili Denizli protokol üyeleri mesaj yayınladı. İşte o mesajlar:

EKONOMİ BAKANI NİHAT ZEYBEKCİ:
“26 Ağustos 1922’de ise tarih Kurtuluş Savaşı’na tanık oldu. 30 Ağustos 1922’de Başkomutan Mareşal Gazi Mustafa Kemal Paşa’nın bizzat yönettiği Dumlupınar Meydan Muharebesi, Türk Ordusu’nun zaferiyle sonuçlandı. İman dolu göğsüyle ileri atılan analı babalı erkekli kızlı kınalı kuzular, Türkiye’nin bağrına bir hançer gibi saplanmış düşmanı püskürttü. Bugün işte milletimizin o gün ölüp ölüp dirildiği, ülkemizin kara talihini yendiği bu büyük zaferin yıldönümü olan 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı kutluyor; vatan için canını hiçe sayan şehitlerimizi şükran ve rahmetle anıyoruz.

Ne yazık ki, ülkemiz üzerinde oynanmaya çalışılan kalleşçe oyunlar durmuyor. Kimi içeride kimi de dışarıda her fırsatta saldırıyor.”

VALİ AHMET ALTIPARMAK:
“Bu anlamlı gün nedeniyle vatanımızın bütünlüğü ve milletimizin huzur ve güvenliği için azim ve kararlılıkla görevlerinin başında olan Türk Silahlı Kuvvetlerimizin tüm mensuplarıyla, gazilerimiz ve şehit ailelerinin “30 Ağustos Zafer Bayramı”nı içtenlikle kutluyorum.
Dün olduğu gibi bugün de Devletimizin ve Milletimizin birliğine, Ülkemizin bütünlüğüne ve kardeşliğimize kast eden saldırılarave terör eylemlerine karşı, aziz Milletimiz gereken cevabı vermiş ve vermeye de devam edecektir.
Atalarımızdan emanet aldığımız bu güzel vatanımızı ve Ay yıldızlı şanlı bayrağımız ile çağdaş Türkiye Cumhuriyeti’ni onurla korumanın yolunun, milletçe kenetlenmekten başka çıkar yolu olmadığını da belirtmek istiyorum.”

AK PARTİ MİLLETVEKİLİ ŞAHİN TİN:
“Milletimizin devletine olan bağlarını zayıflatmak ve koparmak için o tarihten bu yana üretilen senaryolar ve oynanan oyunlar, yine milletimizin feraseti ve vatan sevgisiile bozguna uğratılmıştır.Öyle ki, Dünya, Anadolu topraklarının gerçek sahiplerinin bu aziz ve kahraman millet olduğunu açıkça görmüştür. Asırlardır ülkemizin üzerinde oyun oynayanlar nasıl tarihin karanlık sayfasına geçmişte gömüldüyse bu millete kafa tutan, hainlik yapan ve masum insanlara kurşun sıkan eller ve maşaları dakısacası tüm şer odaklar yine bu milletin memleket sevdasında boğulacaktır. Dün olduğu gibi bugünde yine ülkemizin birliğine, kardeşliğine, beraberliğine ve geleceğine yönelik ciddi tehditlerle karşı karşıyayız.”

CHP MİLLETVEKİLİ MELİKE BASMACI:
“Türkiye Cumhuriyetinin temeli bu zaferle sağlamlaştırılmış ve ebedi hayatı burada şeref tacını giymiştir. Bugün de Türkiye üzerinde kötü emeller besleyenler şunu çok iyi bilmelidir ki, yüzlerce yıldır aynı bayrak altında yaşayan ve bu ülkeyi beraberce kanlarını dökerek kuran Milletimiz, Çanakkale’de ve Kurtuluş Savaşında olduğu gibi buna asla fırsat vermeyecektir. Türkiye Cumhuriyeti, dünya durdukça var olacak ve varlığından, birliğinden ve dirliğinden asla taviz vermeyecektir. Bu duygularla, Türk Silahlı Kuvvetlerimizin kahraman mensuplarının ve bütün vatandaşlarımızın 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı yürekten kutluyor, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, Kurtuluş Savaşı kahramanlarını rahmet, minnet ve şükranla anıyorum.”

MHP MİLLETVEKİLİ EMİN HALUK AYHAN:
“Bağımsızlık ve hürriyetinden asla ödün vermeyeceğini, sonsuza kadar var olacağını tüm dünyaya kabul ettirmiş olan Türk Milleti; 94 yıldır bu ruhunu muhafaza ettiğini 15 Temmuz darbe girişiminde de ispatlamıştır.
Türk milletinin düşmanları 94 yıldır her fırsatta farklı ittifaklar ve stratejilerle milletimizin karşısına dikilmeye devam etmektedir.”

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI OSMAN ZOLAN:
“Cephede bu milleti yenemeyen düşmanlar, FETÖ, PKK, DAEŞ, YPG gibi terör örgütlerinin hainlikleriyle yıldırmaya çalışmaktadır. Ancak, Kadim milletimiz vatanını, bayrağını, birlik ve beraberlik içerisinde ilelebet koruyacak, asla düşman postalını bu topraklara bastırtmayacaktır. Bu vesileyle 30 Ağustos zaferinin 94. Yıldönümünde başta Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere darbe teşebbüsü ve terör saldırılarında hayatını kaybetmiş, bu vatan uğruna can veren aziz şehitlerimize Allah’tan rahmet diler, her birini rahmet, minnet ve şükranla anıyorum.”

PAÜ REKTÖRÜ PROF. DR. HÜSEYİN BAĞ:
“Tarihi şanlı zaferlerle dolu olan bu millet, 94 yıl önce bağımsızlığına kast eden güçlere karşı kadınıyla, erkeğiyle ve genciyle verdiği mücadele ile bağımsızlığını kazanmış, bizlere bu cennet vatanı emanet etmiştir. Bizler de emanet aldığımız bu cennet vatanımızı her alanda, yediden yetmişe en üst seviyelere çıkarmak için var gücümüzle birlik ve beraberlik içinde çalışacağız. Şanlı bayrağımızın gölgesi altında özgür, mutlu, barış ve esenlik içinde hep birlikte Daha nice 30 Ağustos Zafer Bayramları kutlamamızı dilerim.”

BARO BAŞKANI MÜJDAT İLHAN:
“O gün olduğu gibi bugün de Milletimiz, yakın zamanda yaşadığımız hain darbe girişimine karşı, egemenliğin kayıtsız şartsız yine milletin olduğunu aynı azim ve kararlılıkla tüm dünyaya bir kez daha göstermiştir. Bu nedenle bu yıl, 30 Ağustos zaferimizin coşkusunu daha yürekten, daha gururla, daha derinden yaşıyoruz.
Ülkemize, Cumhuriyetimize, demokrasimize, birlik ve bütünlüğümüze içten ve dıştan kastetmeye çalışanlar, Türk Milleti’nin cesareti ve mücadelesi karşısında asla başarılı olamayacaklarını, ulusumuzun buna asla izin vermeyeceğini çok iyi bilmelidir. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün söylediği gibi düşmanlarımız geldikleri gibi gidecektir.”

AK PARTİ İL BAŞKANI NECİP FİLİZ:
” 30 Ağustos Zafer Bayramımız; halkımızın el ele verince, kenetlenince neler yapılabileceğini tüm dünyaya gösterdiği ve bu anlamda hem dünya tarihinin belleğinden hem de milli belleğimizden asla silinmeyecek bir zafer olarak bizi bölmek isteyen, bizi birbirimize düşürmek isteyenlere ve tüm dünyaya verilmiş en açık mesajlardan biridir. Bu eşsiz zaferin ardında, milletimizin birlik ve beraberliği, istiklal ve hürriyet aşkı, kahraman ordumuzun cesaret ve fedakarlığı vardır. Bu anlamlı günde bir kez daha farklılıklarımızı bir kenara bırakarak milletimizin değerleri ve ortak hedeflerimiz etrafında her zamankinden daha çok kenetlenmeye ihtiyacımız olduğunu belirtmek istiyorum.”

DTO MECLİS BAŞKANI HÜSEYİN MEMİŞOĞLU:
“Türk tarihi açısından büyük önem taşıyan 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 94. yıldönümünü kutlamanın mutluluğunu ve gururunu yaşıyoruz. Tüm dünyaya bağımsızlık ve hürriyetimizden hiçbir şekilde ödün vermeyeceğimizin kanıtı olan bu zafer, Başkomutan Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde tüm milletçe kazanılan şanlı bir zaferdir.
Vatan, millet sevgisi, birlik ve beraberlik duygularının üst seviyeye çıktığı, Şanlı Tarihimizde önemli bir dönüm noktası olan 30 Ağustos Zaferi, Türk Milleti için dün olduğu gibi bugün ve gelecekte, her zaman yol gösterici olmaya devam edecektir.”

MUHARİP GAZİLER DERNEĞİ DENİZLİ ŞUBE BAŞKANI HAMDİ HELVACILAR:
“30 Ağustos sade bir tarih değildir. Bugünün tarihe şan veren bir anlamı vardır. Bugünün heybeti toprağa, denize ve göğe sığmayacak kadardır. Çünkü bugün, bağımsızlık ve yurt aşkıyla şahlanan Türk ulusumuz Atatürk’ün önderliğinde Kurtuluş savaşını kazandığı, Sevr Antlaşmasını parçaladığı, Lozan Barışını sağladığı ve Cumhuriyetin temeline ilk harcı koyduğu gündür.”

PAMUKKALE BELEDİYE BAŞKANI HÜSEYİN GÜRLESİN:

“Türk tarihi zaferlerle doludur. Ama 30 Ağustos 1922’de zaferle sonuçlanan Dumlupınar Savaşı, Türk ulusunun yeniden dirilişidir. 30 Ağustos’un Türkiye’nin geleceği için binlerce şehidin, milli birlik ve beraberlik ruhu içinde canları pahasına, özgürlük ve bağımsızlık meşalesinin sonsuza dek sönmemek üzere yakıldığı büyük bir zaferdir. Ulusumuzun milli mücadele sürecindeki en büyük adımı; Büyük Taarruz Zaferinin 94. Yıldönümünü bir kez daha gururla kutluyoruz. Ülkemizin huzur ve refahı için kanlarını döken aziz şehitlerimizin bizlere armağan ettiği Zafer Bayramını heyecan ve coşkuyla kutlamanın onurunu duymaktayız.”

MERKEZEFENDİ BELEDİYE BAŞKANI MUHAMMET SUBAŞIOĞLU:
“Bugün bizler de 30 Ağustos Zaferi’nin 94. yılı Merkezefendi Belediyesi olarak Denizli’deki şehit yakınlarımızı ve gazilerimizi Bursa-Çanakkale Tarihe Yolculuk projemizdeki gezimize gönderiyoruz. Bu gezimizle yakın tarihimizi tekrar tekrar görmek ve bilinçlendirmek istiyoruz. Bu düşüncelerle geldiğimiz bu günlerde başta Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere vatanın bağımsızlığı için hiç düşünmeden canlarını feda eden kahraman şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyor, Türk ulusunun 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı en içten dileklerimle kutluyorum.”

SARAYKÖY BELEDİYE BAŞKANI AHMET NECATİ ÖZBAŞ:
“Üzerinde yaşadığımız bu eşsiz topraklar, hem konumu hem de zenginliği ile her daim dikkatleri ve ilgiyi üzerine çekmiş, cennet vatanımıza sahip olmak isteyen iç ve dış düşmanlar, ülkemizi parçalanmak ve milletimizi tarih sahnesinden silmek için her yolu denemiştir. Yaşanan zorlu mücadeleler ve büyük savaşlar, milli ve manevi değerlerine sıkı bir şekilde bağlı olan aziz milletimizin ve şanlı ordumuzun omuz omuza vermesi ile destansı zaferlere dönüşmüş, namusumuz olarak gördüğümüz vatanımıza ve bayrağımıza hiç kimse el uzatamamıştır.”

MHP BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE MECLİS ÜYESİ YUSUF GARİP:
“Esaretin reddi, boyunduruğun defi, köleliğin ve bağımlılığın tarihe gömülmesi elbette 30 Ağustos faziletinin ve kahramanlığının destansı bir sonucu olmuştur. Milli mücadele her bakımdan, Türk milletinin yaşama kararlılığını ve bağımsızlık tercihini vicdanlarda bayraklaştırmış ve bu doğrultuda geri dönülmesi mümkün olmayan millet iradesi şan ve şerefle dünyaya ilan edilmiştir. Bunun hilafına atılacak her adım, yapılacak her eylem ve içine girilen her kötü niyet 30 Ağustos’un derin ve engin manasına çarpacak ve mahvolacaktır.”

VATAN PARTİSİ İL BAŞKANI İBRAHİM KASAPOĞLU:
“Türk Milletinin ve Türk Ordusunun 30 Ağustos Zafer Bayramının 94. Yıldönümünü kutluyoruz.
Bu zafer başta başkomutan Mustafa Kemal’in ve silah arkadaşların önderliği, Mehmetçiğimizin vatanseverliği, kadını ve erkeğiyle Türk Milletinin topyekün seferberliğiyle kazanıldı. Türk Ulusu emperyalizme karşı kazandığı bu zafer ile ne kadar övünse azdır. Bu zaferin kazanılmasında canını veren şehitlerimizi minnetle anıyoruz.”

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

DenizliSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
23 Nisan 2024 Salı 15 33Rüzgarlı
24 Nisan 2024 Çarşamba 18 34Rüzgarlı
25 Nisan 2024 Perşembe 16 29Rüzgarlı
26 Nisan 2024 Cuma 13 27Parçalı Bulutlu
27 Nisan 2024 Cumartesi 15 30Parçalı Bulutlu