REKLAMI GEÇ

35 ekiple karla mücadele

35 ekiple karla mücadele

Denizli Büyükşehir Belediyesi’nden yapılan açıklamada kent genelinde 35 ekiple karla mücadele çalışmalarının devam ettiği bildirildi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 6 Ocak 2015 Salı, 12:49

Denizli Büyükşehir Belediyesi 35 ekiple başlayan karla mücadele çalışmalarının, kar yağışının gecenin ilerleyen saatlerinde şiddetini arttırması nedeniyle 10 ekip daha eklenerek 35 ekiple devam ettiğini bildirdi.

Denizli Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı 450 personel, 50 kamyon, 20 grayder, 19 kepçe, 2 loder ve 2 kar küreme kamyonu çalışmalara katılırken, 600 tondan fazla tuz kullanılarak ana caddelerde tuzlama çalışması yapıldı. Yapılan açıklamada şu anda kent merkezindeki tüm ana arterler trafiğe açık durumda olduğu belirtildi.

Denizli Büyükşehir Belediyesi’nin karla mücadele çalışmalarına ilişkin açıklaması şöyle: “Yol açma çalışmalarının yanı sıra 10 kamyon ve 50 personel ile kar yağışı nedeniyle devrilen ve kırılan ağaçlar yollardan kaldırılırken, saat 05.00’den sonra 100 kişilik temizleme ekibi ile kaldırımların temizlemesine devam etmektedir. Özellikle hastane önleri ile vatandaşlarımızın yoğun olarak kullandığı Gazi Bulvarı, Lise Caddesi ve İstiklal Caddesi gibi caddelerde kaldırımlar kardan temizlenerek vatandaşların rahat bir şekilde kullanmasına imkan sağlanmıştır.”

ic

ZOLAN: ”ÇALIŞMALARIMIZ 24 SAAT BOYUNCA DEVAM EDECEK”
Uzun zamandır bekledikleri kar yağışına karşı günler öncesinden tüm hazırlıklarını tamamladıklarını ve karla mücadele çalışmalarının hız kesmeden devam ettiğini ifade eden Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, “Akşam saatlerinde başlayan çalışmalarımız sabahın ilk saatlerine kadar yoğun bir şekilde devam etti. Şu anda şehrimizin tüm ana arterleri ulaşıma açılmış durumdadır. Hava sıcaklığının düşük olması özellikle gece saatlerinde buzlanma tehlikesini ortaya çıkardı. Meteoroloji Müdürlüğümüzle yapmış olduğumuz görüşmelerin ardından kar yağışı bugün geç saatlere kadar devam edecek. Ayrıca buzlanma ve don olayları yaşanacak. Bu tehlike karşısında sabahın ilk saatlerinden itibaren tuzlama çalışmalarına yeniden başladık. Bu konuda sürücülerimizin dikkatli olmalarını, özellikle kar lastiği olmayan araçlarla trafiğe çıkmamalarını, vatandaşlarımızın da toplu ulaşım araçlarını kullanmalarını rica ediyoruz” dedi.

OTOBÜSLER 2 GÜN ÜCRETSİZ
Vatandaşların ulaşım konusunda herhangi bir sıkıntı yaşamamaları için toplu ulaşımdan faydalanmaları gerektiğini ifade eden Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, bu amaçla salı ve çarşamba günleri belediye otobüslerinin ücretsiz olacağını söyledi. Zolan ”Vatandaşlarımızın huzuru ve can güvenliği bizim için her şeyden önemli. Bu düşünce doğrultusunda da belediye otobüslerimiz 2 gün boyunca ücretsiz olarak hizmet verecek” dedi.

Yorumlar

Nilüfer   -  Bağlantı 7 Ocak 2015, 13:51

Serkan bey Hollanda Konyadan kucuk ulke elbette bazi seyleri yapmak yada yurutmek daha kolaydir. Kucuk ulke oldugu halde bir kac sene once yogun kar yagdi ve millet yollarda mahsur kalmisti. Turkiye kadar buyuk yuz olcumu olsaydi acaba ne yaparlardi?

serkan atli   -  Bağlantı 7 Ocak 2015, 12:08

Hollandali kardesim. 30 yil once hollanda simdinin denizlisiydi.sanirim hollanda hrp terinde kalmis. Orda hizmet var hizmet denizlide yalan dolan var

Nilüfer   -  Bağlantı 6 Ocak 2015, 22:43

Oturup elestireceginize elinize bir kurek alip evinizin onundeki karlari temizleseniz olmaz mi? Hollanda’da yasiyorum ve herkes kendi evinin onundeki karlari temizliyor. Yogun kar yagisinda burdada trafik felc oluyor. Herseyide devletten beklemeyin

Vatandaş   -  Bağlantı 6 Ocak 2015, 20:30

Selçukbey mahallesinde 1-2 caddeyi açıp ara yolları görmeyen yetkililere haberiniz olsun o ara sokaklar açılmayınca insanlar caddeyi zaten kullanamıyor.

qwerty   -  Bağlantı 6 Ocak 2015, 15:32

Gelmeyen otobüsün ücretsiz olması bir anlam ifade etmiyor.Örneğin bağbaşından çınara otobüs seferleri yoktu. Bu sabah işe gelirken durağından otobüs geçen varsa buyursun yazsın biz de mahçup olalım.

eren20   -  Bağlantı 6 Ocak 2015, 14:00

Koskoca büyükşehir olan bir yere 35 ekip.Ara sokaklarda kar yığınlarından yürümek imkansız.Ortada ne ekip ne de çalışan var.

erkan   -  Bağlantı 6 Ocak 2015, 13:05

biraz geç kalmadınız mı? Karın bu kadar yağacağını sağır sultan bile duymuştu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

DenizliSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
27 Nisan 2024 Cumartesi 14 32Az Bulutlu
28 Nisan 2024 Pazar 17 31Az Bulutlu
29 Nisan 2024 Pazartesi 16 32Parçalı Bulutlu
30 Nisan 2024 Salı 16 30Gökgürültülü Sağanak Yağışlı
1 Mayıs 2024 Çarşamba 17 30Parçalı Bulutlu