REKLAMI GEÇ

3797 kurumda sigara denetimi yapıldı

3797 kurumda sigara denetimi yapıldı

Denizli Sağlık Müdürü Erdoğan Taş,19 Temmuz’da başlayan sigara yasağı ile ilgili olarak denetimlerin devam ettiğini söyledi. Taş, 4 ayda, 3 bin 97 kurum ve kuruluşun denetlendiğini söyledi.

/ DENİZLİHABER / 2 Aralık 2009 Çarşamba, 17:02

İl Sağlık Müdürü Erdoğan Taş, 4 aydan bu yana, 3’er kişiden oluşan, 20 ekiple, sigara denetimi yaptıklarını belirterek, “Ekiplerimiz tarafından il merkez ve ilçelerde, 4 ayda 3 bin 797 resmi kurum ve kuruluş denetimden geçirildi. Bundan sonra denetime katılacak ekiplerde görevli personel, sivil olarak görev yapacak. Denetimden geçen işyerlerinden, 3 bin 323’üne uyarılarda bulundu. Demetime alınan 277 resmi kuruluş ile ilgili olarak da tutanak hazırlandı. Sigara yasağına uymadığı tespit edilen 4 işyerine, 2 bin 400 lira, 23 kişiye de toplam bin 587 lira ceza kesildi. Denetimlerimiz devam ediyor. Sigarının insan sağlığına zararı çok yüksek, bu tür uygulamalarla toplum sağlığını da koruyacağız” dedi.

Sigara bırakma poliklinikleri oluşturuldu
İnsanların sigara zararlısından kurtulması için devlet hastaneleri bünyesinde, Sigara Bırakma Poliklinikleri, oluşturduklarını ifade eden Taş, “İl merkezi ve ilçelerdeki 14 devlet hastanemizin bünyesinde sigara bırakma poliklinikleri hizmet veriyor. Geride kalan 4 aylık dönemde, polikliniklerimize 460 kişi sigarayı bırakmak için başvuru yaptı. Sigaranın içinde bulunan 4 binden fazla zehir, insanlarımızı günden güne etkilemeye devam ediyor. Birçok hastalığın baş nedeni olarak da sigara gösteriliyor. Denetimlerimiz ve insanların sigarayı bırakması için gereken çalışmalarımız artarak devam edecek” dedi

Ceza maliyeye yatıyor
İl genelinde denetimlerin İl Sağlık Müdürlüğü, zabıta ve güvenlik güçlerinden oluşan ekiplerle yapıldığını dile getiren Taş, ceza kesme yetkisinin güvenlik güçlerinde olduğunu, sigara cezalarının maliyeye yatırıldığını söyledi. Sigara tiryakilerinin kamu hizmet binaları, koridorları dahil olmak üzere her türlü eğitim, sağlık, ticaret, sosyal, kültürel, spor ve eğlence yerlerinin kapalı alanlarında sigara içemeyeceklerini anlatan Taş, “Tütün Ürünlerinin Zararlarının Önlenmesi ve Kontrolü Hakkında Kanun’a göre, taksi hizmeti verenler dahil olmak üzere, bütün toplu taşıma araçlarında da sigara içme yasağı uygulanacak. Okul öncesi eğitim kurumları, dershaneler, özel eğitim ve öğretim kurumları dahil olmak üzere ilk ve orta öğrenim kurumlarının kültür ve sosyal hizmet binalarının kapalı ve açık alanlarında tütün ve tütün ürünleri tüketilemeyecek” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

DenizliSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
18 Mayıs 2024 Cumartesi 17 32Parçalı Bulutlu
19 Mayıs 2024 Pazar 19 31Mevzi Sağanak Yağışlı
20 Mayıs 2024 Pazartesi 20 34Az Bulutlu
21 Mayıs 2024 Salı 21 36Parçalı Bulutlu
22 Mayıs 2024 Çarşamba 20 36Az Bulutlu