REKLAMI GEÇ

5 ilçede daha toplulaştırma başlıyor

5 ilçede daha toplulaştırma başlıyor

Denizli’nin çeşitli bölgelerinde yapılan toplulaştırma çalışmalarının ardından, 5 ilçe ve 23 bölgede de toplulaştırma çalışması yapılması kararı alındı. Karar, Resmi Gazete’de yayımlandı.

/ DENİZLİHABER / 4 Haziran 2010 Cuma, 18:08

Bozkurt, Serinhisar, Acıpayam İlçelerinde, İl Özel İdaresi tarafından Sarayköy ve Akköy İlçeleri ile merkeze bağlı olan Aşağışamlı Beldesi ve Üzerlik Köyü’nün arazilerinde, Tarım ve Köy İşleri Bakanlığı tarafından toplulaştırma çalışması gerçekleştirilecek.

Tarımsal alanda arazinin verimli kullanılması anlamında, çiftçilerimize çok büyük fayda sağlamasının yanında, buralarda mevcut hazine arazilerinin kamu yararına kullanılması konusunda idareye büyük bir imkan sağlayacak olan toplulaştırma çalışmaları, Denizli’de 5 bölgede daha İl Özel İdaresi tarafından hayata geçirilecek. 3 Haziran 2010 tarihli ve 27600 sayılı Resmi Gazete’de yayınlanan Bakanlar Kurulu kararına göre Denizli’de İl Özel İdaresi tarafından toplulaştırma çalışması yapılacak yerler şunlar:
Bozkurt İlçesi: Alikurt Köyü arazileri,
Serinhisar İlçesi: Merkez İlçe arazileri (Serinhisar Ovası)
Acıpayam İlçesi: Yassıhöyük Beldesi arazileri,
Acıpayam İlçesi: Ovayurt Köyü arazileri,
Acıpayam İlçesi: Apa Köyü arazileri.

Sarayköy’ün büyük bölümü ile Akköy’ün önemli bir kısmı toplulaştırma kapsamına alındı. Bakanlar Kurulu, 5 ilde toplam 57 bölgeyi Tarımda Uygulama Alanı olarak belirledi. Tarımda Uygulama Alanı olarak belirlenen yerler Çorum, Denizli, Diyarbakır, Mardin ve Tokat’ta yer alıyor. Bakanlar Kurulu’nun konuya ilişkin kararı Resmi Gazete’de yayımlandı. Buna Göre Çorum’da 10, Denizli’de 18, Diyarbakır’da 13, Mardin’de 15 ve Tokat’ta da 1 bölge uygulama alanı olarak tespit edildi.

Buna göre Denizli’de, Akköy Gölemezli Beldesi ve Yukarışamlı Köyü, Merkez Aşağışamlı Beldesi ve Üzerlik Köyü, Sarayköy Merkez, Ahmetli Beldesi, Duacalı Beldesi, Tosunlar Beldesi, Sığma Beldesi, Adaköy Köyü, Beylerli Köyü, Caber Köyü, Hasköy Köyü, Karakıran Köyü, Karataş Köyü, Köprübaşı Köyü, Uyanık Köyü ve Yakayurt Köyü arazileri toplulaştırma kapsamına alındı.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

DenizliSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
19 Nisan 2024 Cuma 11 27Çok Bulutlu
20 Nisan 2024 Cumartesi 14 19
21 Nisan 2024 Pazar 10 26Parçalı Bulutlu
22 Nisan 2024 Pazartesi 11 27Çok Bulutlu
23 Nisan 2024 Salı 14 33Parçalı Bulutlu