REKLAMI GEÇ

5 mahalleye 27 kilometre su hattı

5 mahalleye 27 kilometre su hattı

Denizli Büyükşehir Belediyesi DESKİ, Pamukkale ve Çal’da 5 mahallenin daha içme suyu ihtiyacını gidermek için başlattığı çalışmaları tamamladı. Proje kapsamında 5 mahalleye 27 bin metre içme suyu hattı döşendi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 6 Ocak 2017 Cuma, 15:57

Denizli Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (DESKİ ) Genel Müdürlüğü, nitelikli ve sağlıklı içme suyu ihtiyacına yönelik gerçekleştirdiği projelere bir yenisini daha ekledi.

DESKİ ekipleri Pamukkale’nin Güzelpınar, Uzunpınar, Kurtluca ve Kapandamları Mahalleleri ile Çal’ın Baklançakırlar Mahallesi’nde mevsime bağlı kuraklıktan dolayı içme suyu sıkıntısı yaşandığını ve içme suyu depolarının eski ve yetersiz olduğunu tespit ederek bir süre önce çalışma başlattı.

Söz konusu mahallelerin kendilerine ait sondaj kuyularından da ayrı ayrı beslendiğini, bu nedenle de elektrik ve bakım onarım maliyetlerinin de yüksek olduğu belirleyen Büyükşehir Belediyesi DESKİ, birbirine yakın bölgedeki mahalleler için proje hazırladı.

5 MAHALLEYE 27 KM İÇME SUYU HATTI
DESKİ, proje kapsamında yeni bir sondaj kuyusu açtı. Yeni açılan 21lt/sn debili sondaj kuyusundan söz konusu 5 mahalleye su verilecek. Ayrıca mahallelere nitelikli ve sağlıklı içme suyu hizmeti sunmak amacıyla 27 bin metre yeni hat döşenerek; bir süre önce tamamlanan Güzelpınar içme suyu deposu ve sondaj kuyusuna bağlantısı yapıldı.

TÜRKİYE’NİN EN TEMİZ İÇME SUYU
Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, alt yapıya dönük gerçekleştirilen yatırımlarla Denizli’nin en temiz içme suyunu kullanan şehirler arasında yer aldığını belirterek, “Kent merkeziyle başlayan bu güzellik, büyükşehir olmamızın ardından tüm mahalle ve ilçelerimize de taşınıyor. Bu kapsamda 5 mahallemiz daha nitelikli içme suyuna kavuşuyor. Şimdiden hayırlı ve uğurlu olsun” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

DenizliSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
18 Nisan 2024 Perşembe 15 27Çok Bulutlu
19 Nisan 2024 Cuma 10 27Gökgürültülü Sağanak Yağışlı
20 Nisan 2024 Cumartesi 12 19Gökgürültülü Sağanak Yağışlı
21 Nisan 2024 Pazar 8 26Parçalı Bulutlu
22 Nisan 2024 Pazartesi 10 27Çok Bulutlu