REKLAMI GEÇ

8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun

8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun

8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla Denizli protokolü kutlama mesajları yayınladı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 8 Mart 2015 Pazar, 08:08

8 Mart 1857 tarihinde ABD’nin New York kentinde 40 bin dokuma işçisi daha iyi çalışma koşulları istemiyle bir tekstil fabrikasında greve başladı. Ancak polisin işçilere saldırması ve işçilerin fabrikaya kilitlenmesi, arkasından da çıkan yangında işçilerin fabrika önünde kurulan barikatlardan kaçamaması sonucunda çoğu kadın 129 işçi can verdi. Bu acı olay kadın hakları anlamında dönüm noktası oldu. Bu olayın ardından 8 Mart, Dünya Kadınlar Günü olarak kutlamaya başlandı.

Denizli protokolü de 8 Mart dolayısıyla kutlama mesajları yayınladı.

DENİZLİ VALİSİ ŞÜKRÜ KOCATEPE
Bir toplumun gelişme düzeyinin en önemli göstergelerinden biri, kadınların özgürlüğü ve saygınlığı, üretim ve yönetimdeki yeri ile ölçülmektedir. Türk kadını tarihin her döneminde eşi, ailesi, ülkesi ve milleti için yaptığı fedakârlıklarla en üst değere layık olmuş, sosyal ve ekonomik hayatın her alanında önemli roller üstlenerek, toplumun gelişmesinde ve ilerlemesinde saygıdeğer yerini almasını bilmiştir. Zira kadınlar, özelde ailenin genelde ise toplumun temelini oluşturmaktadırlar. Kuşakların yetişmesinde en önemli rolü üstlenen kadınlarımıza, topluma verdikleri katkılar, bilgili ve kültürel değerlerine bağlı, ahlaklı bireyleri yetiştirmek için gösterdikleri özveri nedeniyle minnet ve şükranlarımızı sunar, tüm kadınlarımızın “8 Mart Dünya Kadınlar Gününü” kutlar, sevgi ve saygılarımı sunarım.

AK PARTİ DENİZLİ MİLLETVEKİLİ NURCAN DALBUDAK
Toplumun yarısını oluşturan ve müstesna özellikleriyle topluma değer katan kadınların 8 Mart Dünya Kadınlar günü münasebetiyle hak mücadelelerin yansıtılması, kadın haklarının kazanılması ve iyileştirilmesi, konunun gündeme gelmesi, tartışılması ve değerlendirilmesi açısından önemlidir. Bu anlamda kadınlarımıza gereken önemi vermek, sosyal hayatta hak ettikleri yerlere getirmek hepimizin ortak mücadelesi olmalıdır. Bu duygu ve düşüncelerle değerli annelerimin ve kadın kardeşlerimin Dünya Kadınlar Gününü kutluyor, onlara en içten sevgi ve selamlarımı sunuyorum.

DENİZLİ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI OSMAN ZOLAN
Ayakları altına cennet serilmiş analarımız, bilgisi ve üretkenliği ile ülke kalkınmasında yer alan hanım kardeşlerimiz; milletimizin kutsal emanetleri ve başımızın tacıdır. Yaşamın her alanında onların başarılarına ortak olmak ve kendilerini güven içinde hissetmeleri için üzerimize düşen vazifeleri yerine getirmek boynumuzun borcudur. Bu özel gün vesilesi ile attığım her adımda bana güç veren, ilgisini ve desteğini eksik etmeyen eşime ve kızıma yürekten teşekkür ediyor, tüm kadınlarımızın 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutluyorum.

MERKEZEFENDİ BELEDİYE BAŞKANI MUHAMMET SUBAŞIOĞLU
Kadının ihmal edildiği bir toplumun, varlığını sağlıklı bir şekilde sürdürmesi mümkün değildir. Kadınların toplumlumda her alanda kendini göstermelerinin yanı sıra, faaliyetlere ve yönetime ortak olmaları gerekmektedir. Aile kurumunun temel taşı olan kadınlarımızın, hayatın tüm alanlarına etkin bir şekilde katılmalarına imkan sağlayacak şartları hazırlamak hepimizin ortak sorumluluğudur. Kadınlarımız huzurlu, mutlu ve sağlıklı bir toplumun temel taşlarıdır. Üzerimizde ödenemez hakları bulunan, karşılıksız özverilerini ve sabırlarını hiçbir maddi değerle ölçemeyeceğimiz, kadınlarımızın her zaman yanlarında olduğumuzu belirtir, bilinçlenme ve dayanışma günü olan ‘ 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü’ kutlar, sevgi ve selamlarımı sunarım.

AK PARTİ İL BAŞKANI ŞAHİN TİN
AK Parti, birçok alanda kadınlarımıza pozitif ayrımcılık yaparak onların toplumsal hayatta daha fazla rol almalarını teşvik etmektedir. Eskiden başörtüsü ile bir kadınımız üniversite ve kamu kurumlara giremezken bu sorun AK Parti ile ortadan kaldırılmıştır. Kadınlarımız üniversite ve kamu ve kurum kuruluşlarına sorun yaşamadan girip çıkabilmektedir. Bu anlamda partimiz önemli düzenlemeler yapmıştır. AK Parti dönemlerinde Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde kadın-erkek fırsat eşitliği komisyonu kuruldu. Bu komisyon birçok belediyeler meclisleri bünyesinde benzer komisyonlar kurdular. Gelinen noktayı tabiki ki yeterli bulmuyoruz. Özlenen ve istenen seviyelere ulaşmak amacıyla partimiz çok büyük bir çaba sarf etmeye devam etmektedir. Kadınlarımız bizlere kutsal bir emanettir.

CHP İL SEKRETERİ HAKAN KIYAK
Peygamberimiz ‘cennet anaların ayakları altındadır’ diyerek kadınların değerini belirtmiştir. Fakat kadınlarımız toplumda hak ettikleri yeri ve değeri alamamaktadır. Son yıllarda kadın cinayetleri , tecavüzler ,dövülmeler ve intihar haberlerini her gün duymaktayız.. Toplumda kadınlara yönelik büyük bir kıyım vardır. AKP iktidarında bakanlarımız ve milletvekillerimiz bile medeni kanunumuzu ihlal ederek çok eşlilik yapmaktadır. Cumhurbaşkanımız kadınla erkeğin eşit olmadığını söyleyerek kadının toplumdaki değeri düşürülmeye çalışılmaktadır.

DTO BAŞKANI NECDET ÖZER
Türkiye’de Kasım ayı sonu itibariyle SGK’lı olarak çalışan nüfusun 3.466.466’sı kadın iken, İlimizde SGK’lı olarak çalışanların 59,022’si kadınlardan oluşmaktadır. Denizli’de SGK kapsamında kadın çalışanların genel çalışanlar içinde ki oranı ise %32’dir. Türkiye için bu oranın %26 olduğu tespit edilmiştir. Bütün bunlar Denizli ve kadınlarımız açısından sevindirici ve aynı zamanda Türkiye’ye örnek teşkil eden bir durumdur. Bu vesile ile yaşamımızın doğumdan, ölüme kadar her anında varlıklarıyla bizleri onurlandıran, her zaman desteklerini esirgemeyen, eğiten, yetiştiren, yüreklerindeki sevgi ve şefkati karşılıksız veren tüm fedakâr kadınlarımızın Dünya Kadınlar Gününü kutlarım.

DSO BAŞKANI MÜJDAT KEÇECİ
İstatistikler, rakamlar bize hep kadının ikinci planda olduğunu gösteriyor. Ne yazık ki hiçbir platformda eşit olmayı becerebilmiş değiliz. Kadınlara yüklediğimiz toplumsal kimlikler, kadınlarımızı ezmekle kalmıyor aynı zamanda bizi de gelişmekten alıkoyuyor. Son zamanlarda ise bu toplumsal kimlikler, ne yazık ki ölümcül kimliklere dönüşüyor. Üretkenliği ve duyarlılığı temsil eden, huzurlu, sağlıklı ve çağdaş toplumun temel taşı olan kadınlarımız, her geçen gün daha yoğun biçimde şiddete maruz kalıyorlar. Artan şiddet olaylarının gölgesi düşse de üzerine, Dünya’daki tüm emekçi kadınlarımızın 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü en içten dileklerimle kutluyorum.

İL SAĞLIK MÜDÜRÜ ŞÜKRÜ ARPACI
Kadın aile yapısında nasıl bir temel ve birleştirici rol oynuyorsa milletimizin birliği beraberliğinde de o denli önemli görevler üstlenmektedir. Milletimizin ilerlemesi ancak kadın ve erkeğin birlikte güçlü bir şekilde, ilmin ışığında, hak ve hukuk anlayışıyla yürümesiyle mümkün olacaktır. Bugün vesilesi ile acil sağlık hizmetlerimizde, acil ambulansları kullanarak farklı ve önemli bir görev üstlenenen acil tıp teknisyeni kadın çalışanlarımıza da dikkat çekmek isterim. Bu büyük milletin var olmasında, kadınlarımıza, Eline Sağlık, Varlığına Sağlık, Emeğine Sağlık diyoruz.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

DenizliSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
27 Nisan 2024 Cumartesi 14 32Az Bulutlu
28 Nisan 2024 Pazar 17 31Az Bulutlu
29 Nisan 2024 Pazartesi 16 32Parçalı Bulutlu
30 Nisan 2024 Salı 16 30Gökgürültülü Sağanak Yağışlı
1 Mayıs 2024 Çarşamba 17 30Parçalı Bulutlu