REKLAMI GEÇ

9 bin hektarlık alan, kapalı sistemle sulanacak

Vali Erkmen, toplulaştırma çalışmalarının yapılması ve sulama sisteminin açık sistemden kapalı sisteme geçirilmesi için Denizli’ye Tarım Bakanlığı’nın kaynak aktaracağını belirtti. Erkmen, 9 bin hektarlık alanı kapsayan çalışmaya, Baklan Ovası’nın da dahil olduğunu söyledi.

/ DENİZLİHABER / 27 Ağustos 2008 Çarşamba, 00:00

oprak haritası çalışması tamamlanan Baklan Ovası, toplulaştırma çalışmalarının da tamamlanmasının ardından, açık sistem sulamadan kapalı sistem sulamaya geçecek.

Baklan’da, Baklan Kaymakamı İbrahim Özkan’dan brifing alan Vali Erkmen, daha sonra vatandaşlarla bir araya geldi. Vatandaşların, Baklan Ovası’nda yaşanan en büyük sorunun toplulaştırma sorunu olduğunu dile getirmesinin ardından, açıklama yapan Vali Erkmen, sorunun kısa sürede çözüleceğini söyledi. Geçmiş yıllara oranla, bu yıl toplulaştırma çalışmaları için daha fazla ödenek beklediklerini belirten Vali Erkmen, “Tarım Bakanlığımız ile yaptığımız görüşmeler sonucunda toplulaştırma çalışmalarının yapılması ve sulama sisteminin açık sistemden kapalı sisteme geçirilmesi konusunda gereken kaynak bize sağlanacak. DSİ tarafından kanalı yapılmış, kuyusu hazır, 9 bin hektarlık alanın toplulaştırma çalışmalarına hemen başlayacağız. Baklan Ovası da bu kapsam içerisinde” dedi.

Toprak haritasından üretici yararlanacak

Baklan Ovası’nın toprak haritasının tamamlandığını ve haritadan vatandaşların yararlanabileceğini ifade eden Vali Erkmen, “Türkiye’de ilk defa Denizli il genelini kapsayacak şekilde toprak haritası çıkartılıyor. Baklan Ovası’nın toprak haritası çıkartıldı. Vatandaşlarımız tapuları ile Tarım Müdürlüğümüze başvurduklarında arazilerinin toprak yapısı ve ekebilecekleri ürünler konusunda kendilerine bilgi verilecek. Bu konudaki çalışmalar bir ay içerisinde tamamlanacak ve vatandaşlarımızın yararlanmasına sunulacak. Bu yardımlardan mutlaka yararlanın ve daha çok gelir getiren ürünleri tarlalarınızda yetiştirin” diye konuştu.

Vali Erkmen, Baklan’da yaptığı inceleme gezisinde, üreticilere birlik olmaları çağrısında bulundu. Vali Erkmen, üreticilerin, toplulaştırmanın tamamlanması ve sulama kanallarının kapalı sisteme geçmesi ile çok değişik ve ekonomik değeri yüksek ürünler yetiştirme imkanına kavuşacaklarını belirtti. Pazarlama konusunda üreticilere uyarılarda bulunan Erkmen, “Ürünlerinizi pazarlarken bazı kişiler sizin ürünlerinizi değerinin altında almak isteyebilir, bazı üçkağıtçı kişiler de ürünlerinizi alıp paranızı ödememek isteyebilirler. Bu tip durumlara düşmemek için gerek kooperatifler olarak, gerekse üretici birlikleri olarak birlik haline gelmeli ve ortak hareket etmelisiniz. Bu sizin menfaatinize olan bir durum. Kimsenin mağdur olmasını istemeyiz” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

DenizliSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
24 Nisan 2024 Çarşamba 18 34Rüzgarlı
25 Nisan 2024 Perşembe 17 29Rüzgarlı
26 Nisan 2024 Cuma 15 27Az Bulutlu
27 Nisan 2024 Cumartesi 15 31Az Bulutlu
28 Nisan 2024 Pazar 17 32Parçalı Bulutlu