REKLAMI GEÇ

AĞAÇLAR KESİLMESİN!

AĞAÇLAR KESİLMESİN!

Doğa ve Çevre Vakfı (DOÇEV) 2007 yılında 500 fıstıkçamı fidanı dikerek ağaçlandırdığı Fatih İlkokulu yanındaki 7 dekarlık alana spor tesisi yapılmasından vazgeçilmesi çağrısında bulundu. DOÇEV’den yapılan açıklamada, alanda peyzaj düzenlemeleri yapılarak başta Otistik Çocuklar Eğitim Merkezi ve halkın kullanımına yeşil alan olarak sunulması istendi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 16 Haziran 2015 Salı, 17:10

Doğa ve Çevre Vakfı DOÇEV, Bereketli’de 2007 yılında Fatih İlkokulu öğrencileri ile birlikte dikilen 500 fıstıkçamı ağacının sökülerek 7 dekarlık alana spor tesisi yapılacağını açıkladı.

DOÇEV’den yapılan yazılı açıklamada, spor tesisinin başka bir alana yapılması çağrısında bulunularak, alanın Otistik Çocuklar Eğitim Merkezi öğrencileri ve halkın kullanımına sunulması istendi. Açıklamada, “Bereketli’de 8 yaşına gelmiş yaklaşık 500 fıstıkçamı ağacının kesilmemesini, sökülmemesini, sahanın peyzajı yapılarak başta otistik çocuklar eğitim merkezi olmak üzere kamunun kullanımında yeşil alan olarak muhafaza edilmesini diliyoruz. Ağaçlandırma çalışmalarımız kapsamında Fatih İlkokulu bitişiğindeki 7 dekarlık alanın ağaçlandırılmasına, 2007 yılında yaklaşık 500 fıstıkçamı dikimi ile katkı sağladık. Çevresinde zihinsel engelli okulları ile ilkokul bulunan sahanın bitişiğinde projelendirilen Otistik Çocuklar Eğitim Merkezi inşaatı sürmektedir. Ağaçlıklı ortamlarda yapılacak olan eğitim faaliyetlerinin özellikle otistik çocukları olumlu etkilediği ve yaşam kalitesini artırdığı bilinmektedir. Gazeteci, yazar, insan hakları savunucusu Rupert Isaacson, otistik oğlunun bakım ve eğitim sürecini anlattığı “At Çocuk” isimli kitabında “Her hangi bir nedenle krize giren oğlunu evinin yakınındaki koruluğa götürdüğünü, oğlunun korulukta kısa sürede dinginleştiğini” anlatarak ağaçlıklı alanların bu konudaki önemine değinmiştir. Geçmişte Fatih İlkokulu öğrencilerinin minik elleriyle diktikleri fidanların, bu gün başta otistik çocuklar olmak üzere bölgedeki çocukların yaşamını olumlu etkileyecek ağaçlara dönüşmüş olması, bu sahadaki ağaçlandırma çalışmasını daha da anlamlı kılmaktadır. Ne var ki; spor tesisi yapılması amacıyla sahadaki yetişkin ağaçların kesilmesi gündemdedir. Ağaçların kesilerek alana üç katlı spor tesisi yapılması sonucu; bölgedeki betonlaşma artacak, otistik çocuklarımızın eğitimi ve yaşam kalitesi olumsuz etkilenecektir” denildi.

BU AĞAÇLAR TAŞINAMAZ!
Ağaçların kesilmeden sökülerek başka bir alana taşınmasının mümkün olmadığına dikkat çekilen DOÇEV’in açıklamasında, “Ağaçların sökülerek başka bir alana dikileceği” görüşü, bu alandaki ibreli ağaçlar için geçerli değildir. Geçmişte sökülerek başka alanlara dikilen ibreli ağaçların hemen hemen hiç biri yaşamamıştır. DOÇEV olarak; spor tesisinin başka bir alanda projelendirilmesini, yetişmiş ağaçlarının kesilmemesini, sökülmemesini, sahanın peyzajı yapılarak başta otistik çocuklar eğitim merkezi olmak üzere kamunun kullanımında yeşil alan olarak muhafaza edilmesini diliyoruz” ifadelerine yer verildi.

Yorumlar

alicnkya   -  Bağlantı 16 Haziran 2015, 22:20

ahh.. okulum. 2006 mezunuyum. Etrafında Adliye, Çevik kuvvet ve ailelerin kalacağı binalar vardı. Zaman geçti. Yapılar dikildi. Boş okul binası ile SGK geldi. Denizli Barosu da adliyeden dolayı geliyor. bir tek 7 dekarlık alan kaldı.Lütfen dokunmayın

mehmet   -  Bağlantı 16 Haziran 2015, 17:35

aynı mahallede yaptıkları türk sporları kompleksi kaç sefer kullanıldı ağaç kesim yenisini yapacaklar başka bildikleri yok eskilerin yaptıklarını yıksalar belediyeye gelir getiren bir sürü işyerini yıktılar hiç olmazsa yüzmehavuzu yapsınlar dagelir o

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

DenizliSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
26 Nisan 2024 Cuma 14 28Az Bulutlu
27 Nisan 2024 Cumartesi 14 32Az Bulutlu
28 Nisan 2024 Pazar 17 30Parçalı Bulutlu
29 Nisan 2024 Pazartesi 15 30Parçalı Bulutlu
30 Nisan 2024 Salı 16 32Parçalı Bulutlu