REKLAMI GEÇ

AHİYAD’dan Vali’ye ziyaret

Ahi Sinan Esnaf Tüccar ve Sanayiciler Yardımlaşma Derneği (AHİYAD) Yönetim Kurulu Başkanı Ordu ve üyeleri, Vali Yavuz Erkmen’i makamında ziyaret etti.

/ DENİZLİHABER / 27 Ocak 2009 Salı, 01:00

Valilik makamında gerçekleştirilen ziyarete, AHİYAD Yönetim Kurulu Başkanı Ali Ordu ve dernek yönetim kurulu üyeleri katıldı. AHİYAD Yönetim Kurulu Başkanı Ali Ordu, Hasan Kallimci’nin kaleme aldığı “Denizli Ahileri” isimli kitabı Vali Yavuz Erkmen’e hediye etti.

Kitap hakkında bilgi veren Ordu, Ahiliğin, Denizli’de önemli bir yeri olduğunu ve esnaf ve sanatkârların birliklerine verilen isim olduğunu, Denizli esnafının misafirperver olduğunu ve geleneklerin bugünlere kadar geldiğini ifade etti. Vali Yavuz Erkmen de, Ahilik kültürünün Türk toplumu için önemli bir değer olduğunu, bu kültürün yaşadığı en önemli kentlerden birinin de Denizli olduğunu söyledi. Ahilik kültürünün, Denizli’de fazlasıyla görüldüğünü belirten Vali Erkmen, müteşebbis insanların bulunması, çalışkan ve dürüst insanların olmasının Ahi Sinan geleneğinin bir devamı olduğunu vurguladı. Bu geleneğe sahip çıkarak gelecek kuşaklara taşınmasının da önemli olduğunu sözlerine ekleyen Vali Erkmen, AHİYAD’a çalışmalarından dolayı teşekkür etti.AHİYAD tarafından hazırlanan ve Hasan Kallimci’nin yazdığı “Denizli Ahileri” kitabında, ahiliğin tarihi, Ahiliğin günümüz yaşayışındaki izleri, Denizli Ahileri, Ahi Sinan ve Ahi Duman ile ilgili bilgiler, şiirler ve fotoğraflar bulunuyor.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

DenizliSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
15 Mayıs 2025 Perşembe 11 27Az Bulutlu
16 Mayıs 2025 Cuma 14 32Parçalı Bulutlu
17 Mayıs 2025 Cumartesi 16 30Parçalı Bulutlu
18 Mayıs 2025 Pazar 16 29Çok Bulutlu
19 Mayıs 2025 Pazartesi 15 30Az Bulutlu