REKLAMI GEÇ

Şimdi siyaset zamanı

Şimdi siyaset zamanı

Denizli Büyükşehir Belediyesi Başkanlığına AK Parti’den aday adaylığını kısa bir süre önce açıklayanPamukkale Üniversitesi eski Rektörü Prof. Dr. Hasan Kazdağlı, vizyonunu “Yeni Türkiye, Yeni Denizli” olarak açıkladı.

/ DENİZLİHABER / 5 Kasım 2013 Salı, 13:02

Prof. Dr. Kazdağlı, Acıpayam’ın Akalan beldesinden bürokrasinin tepe noktalarına kadar uzanan süreci dört sayfayı bulan biyografisinde, “teori ile pratiği birleştiren bir ömür” başlığıyla özetledi. 

Mezun olduğu Hacettepe Üniversitesi’nde Rektör Yardımcılığı ve çeşitli görevler üstlenen, 1998-2007 yılları arasında Pamukkale Üniversitesi’nde Rektörlük yapan ve 2007’de DP’den milletvekili adayı olan Kazdağlı, altı yıl aradan sonra yeniden siyasete döndü.

kazdagli-ic-1

Bu kez AK Parti’den Denizli Büyükşehir Belediye Başkanlığına aday adayı olan Kazdağlı’nın biyografisi şöyle:
Hasan Kazdağlı, 1956 yılında Acıpayam Akalan’da doğdu. İlk ve ortaöğretimini Akalan ve Acıpayam’da tamamladı.
Hacettepe Üniversitesi Ekonomi Bölümü’nden 1978 yılında mezun oldu; aynı bölümde asistan olarak göreve başladı. 1980’de yüksek lisansını, 1986 yılında doktorasını tamamladı.
18 ay İngiltere Manchester Üniversitesi’nde araştırma asistanı olarak görev yaptı. Hacettepe Üniversitesi’nde 1990 yılında iktisat teorisi alanında doçentlik, 1996 yılında da iktisat politikası anabilim dalında profesörlük unvanını elde etti.
35 yıl kadrolu akademisyen olarak Hacettepe Üniversitesi’nde görev yaptı. Çok sayıda üniversite ile Devlet İstatistik Enstitüsü, Merkez Bankası gibi kamu kuruluşlarında ders verdi.
Nermin Kazdağlı ile evli ve iki çocuk babası olan Prof. Dr. Hasan Kazdağlı, iyi derecede İngilizce biliyor.
Öğretim üyeliğinin yanı sıra, pek çok araştırma ve uygulama projesine katıldı ve çeşitli idari görevlerde bulundu.
1984-85 yıllarında UNICEF adına Türkiye’de Biyogaz Projesi: Makro ve Mikro Analiz araştırmasını yaptı.
1986-1997 tarihleri arasında, İhsan Doğramacı ve Mehmet Sağlam dönemlerinde 11 yıl boyunca Yükseköğretim Kurulu (YÖK)’te yükseköğretim planlaması ve eğitim ekonomisinden sorumlu başkan danışmanlığı görevini üstlendi.

kazdagli-ic-3
1988-89 döneminde 18 ay Başbakanlık DPT Müsteşarlığı tarafından Japon NipponKoei danışmanlık firmasına yaptırılan GAP Bölgesel Kalkınma Master Planı’nın hazırlanmasında İmalat Sanayi Uzmanı olarak çalıştı.
1992-93 yılları arasında Başbakanlık Hazine Müsteşarlığı’nda Seigniorage in Turkey: TheConceptandMeasurement projesinde uzman-danışman olarak görev aldı.
1993-95 yıllarında Turizm Bakanlığı’nda Turizm Sektörü Ana Planı çalışmalarında turizm talebinin tahmini ile ilgili uzman olarak görev yaptı.
1991-92 tarihlerinde GAP Bölge Kalkınma İdaresi adına Harran Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hizmetlerinin Mekansal İhtiyaçlarının Belirlenmesi proje çalışmasının sorumluluğunu üstlendi.
1994 yılında Süleyman Demirel Üniversitesi için Kampus Planlama ve Mekansal İhtiyacın Belirlenmesi projesini tamamladı.
1996-97 yıllarında Enerji Bakanlığı TEAŞ Genel Müdürlüğü için Türkiye’de Enerji Üretiminin İstatistiksel ve Ekonomik Analizi çalışmasının proje yöneticiliği görevini yürüttü.
1996 yılında Milli Eğitim Bakanlığı için Dünya Bankası tarafından Milli Eğitim Gelişme Projesi kapsamında yürütülen Ortaöğretim Fizibilite Çalışmaları projesinde Eğitim Ekonomisti olarak görev yaptı.
1997-98 yılları arasında Milli Savunma Bakanlığı Savunma Sanayi Müsteşarlığı’nda Müsteşar Yardımcısı görevinde bulundu.
1998-99 döneminde Türkiye Havacılık ve Uzay Sanayii (TAI)’de Yönetim Kurulu Üyesi olarak çalıştı.
1998-2007 tarihleri arasında Pamukkale Üniversitesi’nde Rektör olarak görev yaptı.
2001-2005 döneminde 5 yıl süre ile Kredi ve Yurtlar Kurumu Genel Müdürlüğü’nde Yönetim Kurulu Üyesi olarak görev üstlendi.

kazdagli-ic-2

2005 döneminde Kredi ve Yurtlar Kurumu Genel Müdürlüğü’nde Yönetim Kurulu Başkanı oldu.
2004-2006 yıllarında TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi Mütevelli Heyet Üyesi olarak çalıştı.
2009-2010 yıllarında Milli Eğitim Bakanlığı için Avrupa Birliği tarafından yürütülen Milli Eğitim Bakanlığının Yeniden Yapılandırılması ve Kapasitesinin Güçlendirilmesi projesinde eğitim planlaması ve eğitim finansmanı uzmanı olarak 2 yıl boyunca görev yaptı.
2007-2011 yılları arasında Hacettepe Üniversitesi’nde eğitimden sorumlu Rektör Yardımcısı görevinde bulundu.
2007-2011 yılları arasında Hacettepe Üniversitesi Eğitim Komisyonu Başkanlığı’nı yürüttü.
2010-2012 yılları arasında Hacettepe Üniversitesi Enerji Piyasaları Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürlüğü’nü üstlendi.
2010-2012 yılları arası Hacettepe Üniversitesi İktisat Bölüm Başkanı görevini yürüttü.
Prof. Dr. Hasan Kazdağlı’nın Pamukkale Üniversitesi Rektörlüğü döneminde Denizli’de çok sayıda faaliyet gerçekleştirdi:
Pamukkale Üniversitesinin rektörlüğünü yaptığı 8.5 yıllık dönem boyunca, kampus altyapısı ve yaklaşık 150.000 m2 ilave kapalı alan inşa edilmesini, 2.500 ilave personel istihdamını ve öğrenci sayısının 7.000’lerden 25.000 dolayına çıkarılmasını sağladı.
Üniversiteyi, hem çağdaşlarıyla yarışacak şekilde geliştirmek, hem de içinde bulunduğu bölgenin sosyal, ekonomik ve kültürel kalkınmasını destekleyici bir konuma getirmek için çaba gösterdi.
Dönemin yerleşik anlayışından farklı olarak, üniversiteyi ülkenin ve bölgenin sorunlarıyla ilgili girişimci bir üniversite konseptine uygun olarak geliştirmeye ve yönetmeye özen gösterdi. Üniversitenin kapısını ilgili tüm kurum ve kuruluşlara açık tuttu. Çok sayıda kurum, kuruluş, mesleki örgüt ve STK ile işbirliği yaptı.
Sayın Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, üniversite ziyaretlerini nadir yaptığı dönemlerde Pamukkale Üniversitesi’ni toplam dört kez ziyaret ederek, onurlandırdı. Çok sayıda yeni tesisi hizmete açtı.
Rektörlük döneminde, eğitim ve araştırma faaliyetleri yanında, topluma yönelik hayata geçirdiği pek çok kalıcı projeden bazıları şöyle:
Denizli il merkezi ve birçok ilçe için deprem haritaları hazırlanması ve risk analizleri yapılması.
Kapsamlı yapı ve yapı elemanları analizlerinin yapıldığı, halen sürekli çalışan ve ülkemizde az sayıda örneği olan Deprem ve Yapı Teknolojileri Laboratuvarı kurulması.
Denizli Belediyesi’ne; alt yapı düzenlemeleri, kentsel planlama çalışmaları, sosyal-kültürel faaliyetler, ulaşım ve trafik düzenlemeleri gibi konularda; üniversiteden kurumsal ve bireysel düzeyde aktif danışmanlık hizmetleri sunulması, projeler hazırlanması.

kazdagli-ic-5
Ülkemiz ve dünya için önemli bir kültür mirası ve doğal güzellik olan Pamukkale için projeler hazırlaması ve uygulamaya geçirilmesi. Bu çerçevede, Pamukkale için Koruma Amaçlı İmar Planı Yapılması ve Uygulanması. Proje yürütücülüğü görevini aktif olarak Rektör Hasan Kazdağlı üstlendi.
Adeta bir açık hava müzesi konumunda olan Denizli’de, antik kentlerin ortaya çıkarılması ve yenileme çalışmaları. Bölgenin en büyük antik kenti olan Laodikeia kazısının başlatılması. Kısa sürede PAÜ, ülkemizde arkeoloji alanında ilk sıraya yükseldi. Bir antik kentin kazılması, restorasyonu ile ilgili olarak, ülkemizde ilk ve tek örnek olarak Denizli Belediyesi ile işbirliğine gidildi ve antik kentin Belediye’ye devri sağlandı.
Denizli’nin potansiyelini ortaya koymak, sorunları tespit etmek ve muhtemel çözüm yollarını bulmak amacıyla çok geniş katılımlı Sanayi, Enerji, Tekstil, Turizm, Avrupa Birliği, Ülke ve Bölge Ekonomisi, Kentleşme, Sağlık, Eğitim, Deprem ve benzeri doğal afetler konularında toplantılar düzenlenmesi.
Denizli’nin tüm ilçelerinin araştırma konusu haline getirilmesi. Sosyal, ekonomik, kültürel özellikleri, potansiyeli, sorunları ve çözümleri konusunda çok sayıda bilim, kültür insanı, yönetici ve STK’nın katıldığı İlçe Sempozyumları tertiplenmesi, sunumların kitap olarak yayınlanması.
Denizli Emniyet Müdürlüğü – üniversite işbirliğinde TUBİTAK desteğinde yürütülen bir projeyle Denizli Kenti Suç Analizi Haritası çıkarılması.
Kent ve bölge çalışmalarına ilişkin büyüme ve kalkınma gibi dinamik yönlere odaklanan disiplinler arası bir buluşma platformu olarak, Pamukkale Üniversitesi’nde Kentsel Ekonomik Araştırmalar Sempozyumu (KEAS) serisi. 2003-2009 döneminde başta DPT olmak üzere, ilgili tüm kuruluşların ve bilimsel otoritelerin katılımıyla yapılan çalışmalar, daha sonra Kalkınma Ajansları’nın kuruluşu sırasında DPT tarafından dikkate alınmıştır.
Kamu Yönetimi Bölümü tarafından yürütülen Denizli Kentsel Alanının Yönetimi projesi.
2002 yılından itibaren düzenli olarak her yaz Türkiye Ekonomi Kurumu ile işbirliği yaparak Merkez Bankası’nın sponsorluğu ile Ekonomi Yaz Seminerleri (EYS), 12 yıllık dönemde genel kabul gören bir marka oldu. Böylece Pamukkale Üniversitesi ve Denizli her yaz ekonomi bilimi ve ekonomi politikası bakımından ilgi odağı haline geldi.

kazdagli-ic-4

Üniversite kampüsünde yapılan kongre merkezi, olimpik yüzme havuzu kompleksi ve açık spor sahaları inşaası ve sadece üniversite mensuplarının değil, tüm Denizlililer’in yoğun kullanımına açılması. Yüzme havuzu ve fitness hizmetinden üniversite dışından yararlanan üye sayısı 19.000 kişiye ulaşmıştır.
Kampüs alanında kurulan topluma hizmet veren tam teşekküllü bir Üniversite Hastanesi.
Hasan Kazdağlı; rektörlük döneminde, üniversite ile doğrudan ilişkisi olmayan ve kaynağını hayırseverlerden sağlayan Pamukkale Sağlık Eğitim Vakfı PASVAK’ın kurulmasını sağladı. PASVAK, halen Denizli’nin çeşitli semtlerinde yaşayan ihtiyaç sahibi 1300 dolayındaki aileye günlük olarak iki öğün sıcak yemek sunmaktadır. Yemekler, vakıf araçları ile her gün evlere düzenli olarak dağıtılmaktadır.
Başkanı olduğu Pamukkale Eğitim Vakfı PEV’e ait ilköğretim okulu ve lise kurdu. PEV Okulları, kısa sürede Denizli’de seçkin bir yere geldi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

DenizliSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
25 Mayıs 2025 Pazar 21 38Gökgürültülü Sağanak Yağışlı
26 Mayıs 2025 Pazartesi 19 31Gökgürültülü Sağanak Yağışlı
27 Mayıs 2025 Salı 17 27Parçalı Bulutlu
28 Mayıs 2025 Çarşamba 15 29Parçalı Bulutlu
29 Mayıs 2025 Perşembe 16 27Gökgürültülü Sağanak Yağışlı