REKLAMI GEÇ

Akaryakıt zammı taşımacılık sektörünü vurdu

Akaryakıt zammı taşımacılık sektörünü vurdu

Akaryakıta getirilen ÖTV zammının taşımacılık sektörünü sarstığını belirten Denizli Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Köksal Semerci, zamda iyileştirilme yapılmasını gerektiğini belirtti, ticari araçlarda kullanılan akaryakıtın belirlenen bir kota karşılığı indirimli ve ÖTV’siz olarak verilmesini istedi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 26 Mayıs 2021 Çarşamba, 11:11

Denizli Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Köksal Semerci, akaryakıt üzerinden alınan özel tüketim vergisine (ÖTV) gelen zamma tepki gösterdi. Yazılı bir açıklama yapan Semerci, taşımacılık sektörünün koronavirüs kısıtlamalarından en çok etkilenen sektörlerden biri olduğunu ifade etti.

“ESNAFI DERİNDEN SARSTI”
Benzine 55, motorine 67, LPG’ye ise 35 kuruş zammın taşımacılıkla uğraşan esnafı sarstığını dile getiren Semerci, “Taşımacılık sektörünün önemli gider kalemlerinden olan akaryakıt fiyatlarına geçtiğimiz günlerde benzin, motorin ve LPG ile bazı akaryakıt ürünlerinden alınan özel tüketim vergisi (ÖTV) yüzde 54, yüzde 78 ve yüzde 189 oranında artırıldı. Bu da pompada benzine 55 kuruş, motorine 67 kuruş, LPG’ye ise 35 kuruş zam olarak yansıdı. Hali hazırda iflasın eşiğinde olan taşımacı esnafını derinden sarsmıştır” dedi.

“İYİLEŞTİRME YAPILMALI”
Zamda iyileştirilme yapılması gerektiğini ifade eden Semerci, “Akaryakıta yapılan bu zamlardan bütün sektörler olumsuz etkilenecektir. Esnafımıza acil olarak akaryakıt konusunda iyileştirme yapılmalıdır. Biz Denizli Şoförler ve Otomobilciler Odası olarak ticari araçlarda kullanılan akaryakıtın belirlenen bir kota karşılığı indirimli ve ÖTV’siz olarak verilmesini talep ediyoruz” diye konuştu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

DenizliSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
26 Nisan 2024 Cuma 14 28Az Bulutlu
27 Nisan 2024 Cumartesi 14 32Az Bulutlu
28 Nisan 2024 Pazar 17 30Parçalı Bulutlu
29 Nisan 2024 Pazartesi 15 30Parçalı Bulutlu
30 Nisan 2024 Salı 16 32Parçalı Bulutlu