REKLAMI GEÇ

Akmansoy’un adı Denizli’de ölümsüzleşecek

Akmansoy’un adı Denizli’de ölümsüzleşecek

DENİZLİ Belediye Meclisi, geçen ay vefat eden ünlü tiyatro sanatçısı Denizlili Tekin Akmansoy’un adının kentte bir cadde veya sokağa verilmesini kararlaştırdı. Ancak CHP grubu, Akmansoy’un adının cadde ve sokağa değil bir sanat merkezine verilmesinin daha doğru olacağını savundu.

/ DENİZLİHABER / 2 Mart 2013 Cumartesi, 19:45

Osman Nuri BOYACI/DENİZLİ, (DHA) 

Denizli Belediye Meclisi’nin mart ayı ilk oturumunda başkanlık makamı tarafından geçen 12 Şubat’ta yaşamını yitiren Denizli Sarayköylü ünlü tiyatro sanatçısı Tekin Akmansoy’un isminin bir cadde veya sokağa verilmesi için önerge verildi. Kaynanalar dizisindeki Nuri Kantar tiplemesiyle tanınan Tekin Akmansoy’un adının memleketi Denizli’nin kent merkezinde bir cadde veya sokağa verilmesi yönündeki teklif oybirliğiyle kabul edildi. Önerge bir kaç yıl önce Denizli Belediyesi’nin sanat danışmanlığını da yapan sanatçının adının verileceği sokak veya caddenin belirlenmesi için çalışma yapmak üzere Çeşitli İşler Komisyonu’na gönderildi.

Meclis Başkan Vekili Şamil Çınar, Tekin Akmansoy’un hayatının son döneminde Denizli’de tiyatronun gelişimi için çalıştığını ve danışmanlık görevini üstlendiğini belirterek, sanatçının adının ölümsüzleştirilmesi için cadde veya sokağa adının verilmesini istediklerini söyledi.

CHP İTİRAZ ETTİ
CHP Grup Başkanvekili Teoman Sancar ise, sevilen sanatçının adının cadde veya sokak yerine bir tiyatro yada sanatsal mekana verilmesinin daha doğru olacağını söyledi. Komisyon Tekin Akmansoy’un adının verileceği yeri belirleyecek ve konu yeniden mecliste görüşülecek.

Yorumlar

Cihan   -  Bağlantı 3 Mart 2013, 09:41

İncilipınar Kongre ve Kültür Merkezi isminin tesbiti icin anket yapılsın.Nasıl ki Çınar meydanına Cam Horoz konulması için anket düzenlendiyse burası içinde 4-5 seçenekli anket düzenlenebilir.Seçenekler
A)Nihat Zeybekçi K. ve Kültür M.
B)Tekin Akmansoy K. ve Kültür M.
C)Sezen Aksu K. ve Kültür M.
D)Ressam İbrahim Çallı K. ve Kültür Merkezi
E)Osman Zolan K. ve Kültür M.
F)Abdullah Gül K. ve Kültür M.
vb gibi

ismail   -  Bağlantı 2 Mart 2013, 21:21

nihat zeybekçi kongre kültür merkezi olacağına, tekin akmansoy kültür kongre merkezi olsun.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

DenizliSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
17 Mayıs 2024 Cuma 16 32Parçalı Bulutlu
18 Mayıs 2024 Cumartesi 18 34Parçalı Bulutlu
19 Mayıs 2024 Pazar 20 34Parçalı Bulutlu
20 Mayıs 2024 Pazartesi 21 34Gökgürültülü Sağanak Yağışlı
21 Mayıs 2024 Salı 21 35Parçalı Bulutlu