REKLAMI GEÇ

Alkolü yansıtan herşey yasak

Alkolü yansıtan herşey yasak

Gece 22.00’den sonra içki satışının yasaklanmasının ardından, şimdi de bayilerdeki içki firmalarının isimlerinin olduğu tabelalar sökülüyor. Denizli Bakkallar Odası Başkanı Erol Tüzen esnafın tepkili olduğunu söyledi.  

Büşra Kuru / DENİZLİHABER / 7 Haziran 2014 Cumartesi, 09:58

Market, büfe ve lokanta gibi alkol satışının gerçekleştirildiği mekanlara yeni düzenleme geliyor. 11 Haziran’da yürürlüğe girecek yeni yasaya göre bu mekanların içinde ve dışında alkolle ilgili reklam tabelaları kaldırılacak.Yasağa uymayanlara para cezası verilecek.Başkan Tüzen, Denizlili esnaf bu duruma tepki gösterse de kanun gereği tabelaların 11 Hazirana kadar söküleceğini belirtti.

Tabelalar ile ilgili düzenleme getiren 6487 sayılı kanunda, “‘Alkollü içkilerin her ne surette olursa olsun reklamı ve tanıtımı yapılamaz. İçki satışı yapılan yerlerin tabelaları, bir yıl içinde buna uygun hale getirilir” deniliyor. Bir yıllık süre 11 Haziran 2014’de sona erecek. Bu tarihe kadar içki reklamı olan tabelalar kaldırılacak. Yasağa uymayan işletmelere 5 bin ile 200 bin lira arasında ceza verilecek.

REKLAM YASAĞI
Alkollü içecek satan yerlerdeki tabelalarla ilgili düzenlemeyi de içeren ve 11 Haziran Çarşamba gününden itibaren uygulanmasına başlanacak yasanın getirdiği yasaklar şöyle:
Alkollü içkilerin reklamı ve tüketicilere yönelik tanıtımı yapılamaz. Bu ürünlerin kullanılmasını ve satışını özendiren veya teşvik eden kampanya, promosyon, etkinlik yapılamaz. Alkollü içkileri üreten, ithal eden ve pazarlayanlar. hiçbir etkinliğe ürünlerinin marka, amblem ya da işaretlerini kullanarak destek olamaz. TV’lerdeki dizi, film ve müzik küplerinde alkollü içkiyi özendirici görüntülere yer verilemez.

EŞANTİYONLAR YASAK
Alkollü içkileri üreten, ithal eden ve pazarlayanlar teşvik, hediye, eşantiyon, promosyon veya bedelsiz olarak alkollü içki dağıtamaz. Alkollü içkiler, 18 yaşını doldurmamış kişilere satılamaz veya sunulamaz. 18 yaşını doldurmayanlar. alkollü içkilerin üretim, pazarlama ve satışında istihdam edilemez.

SATIŞ YASAĞI
Alkollü içkiler, otomatik satış makineleri veya basın-yayın yoluyla tüketicilere satılamaz ve posta ile gönderilemez. 22.00 ile 06.00 saatleri arasında perakende olarak satılamaz. Sunum izni verilen yerlerde açık olarak tüketilebilir. Bu yerlerde tesis sınırları dışında tüketilmek üzere alkollü içki satışı yapılamaz. Alkollü içkiler, işletme dışından görülecek şekilde perakende olarak satışa arz edilemez.

KARAYOLLARINDA DA YASAK
Meskun mahaller ve konaklama yerleri hariç olmak üzere, otoyol ve devlet karayollarındaki yapı ve tesislerde alkollü içki satışına ve tüketimine izin verilmez. Öğrenci yurtları, sağlık hizmeti verilen yerler, spor müsabakası yapılan stadyum ve kapalı spor salonları, eğitim ve öğretim kurumlan, kahvehane, kıraathane, pastane, bezik ve briç salonları ile akaryakıt istasyonlarının mağaza ve lokantalarında alkollü içki satışı yapılamaz.

Yorumlar

Çatalçeşmeli   -  Bağlantı 7 Haziran 2014, 10:04

Memleketin en büyük sorunu halledildi. Çoluk çocuk hepimiz sarhoş geziyorduk tamam AYILDIK GARİ.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

DenizliSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
24 Nisan 2024 Çarşamba 18 34Rüzgarlı
25 Nisan 2024 Perşembe 17 29Rüzgarlı
26 Nisan 2024 Cuma 15 27Az Bulutlu
27 Nisan 2024 Cumartesi 15 31Az Bulutlu
28 Nisan 2024 Pazar 17 32Parçalı Bulutlu