REKLAMI GEÇ

Almelo heyeti, DTO’yu ziyaret etti

Almelo heyeti, DTO’yu ziyaret etti

Kardeş şehir protokolünün yenilenmesi için Denizli’ye gelen Almelo Belediye Başkanı Jon Hermans ve başkan yardımcıları, Denizli Ticaret Odası (DTO) Başkanı Necdet Özer’i ziyaret etti.

/ DENİZLİHABER / 21 Ocak 2010 Perşembe, 17:52

DTO Başkanlık makamında gerçekleşen ziyarette, Almelo Belediye Başkanı Hermans’ın yanı sıra başkan yardımcısı Jan Van Marle, İletişim Uzmanı Gerda Wolters ve Danışman Gerald De Han ile DTO Meclis Başkanı Mehmet Gökçe, DTO yönetim kurulu üyeleri Ali Önal, Habib Yıldız, Ramazan Çelikkol ve Salih Sarıkaya hazır bulundu.

Başkan Necdet Özer, heyeti Denizli’de görmekten mutluluk duyduklarını söyledi. Denizli ekonomisi hakkında bilgiler veren Özer, Denizli’nin dünyada bornoz ve havlu üretiminde marka olduğunu, Türkiye mermer ve traverten havzasının yüzde 60’ına sahip olduğunu, cam ve kablo sanayinin üst düzeyde yapıldığını bildirdi. Hayvancılık ve seracılığın Denizli’nin yeni alternatif sektörleri olduğuna da değinen Özer, hayvancılık ve sera alanlarında ortaklık yapabileceklerini ifade etti. Bunun için Denizli’deki firmalar ile Almelo’da bulunan firmaları eşleştirebileceklerini anlatan Özer, Almelo’ya tekstil, mermer, traverten ve cam ürünlerini satabileceklerini, bu alanlarda dünyanın en iyi üretim imkanlarına sahip olduklarını söyledi. Ayrıca Denizli’nin ihracatçı yapısı dolayısıyla dünya ile entegre olduğunu da kaydeden Özer, Avrupa Birliği standartlarını ve yönetmelikleri iyi bildiklerini, bu nedenle de ortaklıklarda sıkıntı yaşamayacaklarını sözlerine ekledi.

Almelo Belediye Başkanı Jon Hermans ise Denizli’de ve Ticaret Odası’nda olmaktan büyük mutluluk duyduğunu belirterek, eşleştirmeler sayesinde ekonomik ve ticari birlikteliklere imza atabileceklerini söyledi.

Özer, ziyaret anısına Almelo Belediye Başkanı Jon Hermans’a Denizli horozu hediye etti. Meclis Başkanı Gökçe ve yönetim kurulu üyeleri ise Marle, Wolters ve Han’a Denizli ürünlerinden oluşan çeşitli hediyeler verdi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

DenizliSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
26 Nisan 2024 Cuma 14 28Az Bulutlu
27 Nisan 2024 Cumartesi 14 32Az Bulutlu
28 Nisan 2024 Pazar 17 30Parçalı Bulutlu
29 Nisan 2024 Pazartesi 15 30Parçalı Bulutlu
30 Nisan 2024 Salı 16 32Parçalı Bulutlu