REKLAMI GEÇ

Arıcıların imdadına Yüksel yetişti

Arıcıların imdadına Yüksel yetişti

Muğla Valiliği’nin aldığı kararla bu kente girişleri yasaklanan arıcıların imdadına AK Parti Denizli Milletvekili Mehmet Yüksel yetişti. Yüksel’in girişimleri sonucunda Muğla Valiliği yasağa gerekçe olarak gösterdiği 3-4 ay sürmesi planlanan ormanlardaki kese böceği ile ilgili inceleme çalışmalarını bir hafta gibi kısa bir sürede tamamlayarak yasağı kaldırdı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 12 Ağustos 2014 Salı, 10:32

Muğla zengin orman alanları ile arıcılar için vazgeçilmez öneme sahip, Her yıl Türkiye’nin bütün illerinden yüz binlerce kovan Muğla’ya taşınıyor. Ancak Muğla Valiliği kısa süre önce aldığı kararla, ile kayıtlı olanların dışındaki arıcıların girişini yasakladı. Valilik yasağa gerekçe olarak ormanlardaki kese böceği zararlısı ile ilgili inceleme çalışmasını gösterdi. Bu yasak Türkiye genelindeki bütün arıcılar gibi Denizlili 1018 arıcıyı da sıkıntıya soktu. Çünkü Muğla’ya gidemeyecek olmaları, arıcılar için bütün bir yılın kaybı anlamına geliyordu.

Denizli Arı Yetiştiricileri Birliği Başkanı Nihat Çomak’ın yardım istediği AK Parti Denizli Milletvekili Mehmet Yüksel, devreye girerek sorunu çözmek için girişim başlattı. Muğla Valiliği ile yapılan görüşmeler sonucunda söz konusu inceleme bir haftada tamamlandı ve 11 Ağustos itibariyle arıcılar için yasak kalktı.

“YASAĞIN DOĞURACAĞI SONUÇLARI ANLATTIK”
AK Parti Denizli Milletvekili Mehmet Yüksel, arıcıların iyi verim alabilmeleri için yılda en az 3-4 kez yer değiştirmeleri gerektiğini, zengin ormanlık alanları bulunan Muğla’nın da bu anlamda sektör için önemli olduğunu söyledi. Kese böceği araştırması için planlanan sürenin ardından yasağın kaldırılmasının geç olacağı için arıcıların bir yılının kaybolacağını dile getiren Yüksel, şunları söyledi:

“Biz girişimlerimiz sonucu Muğla Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü’nün çalışmayı bir hafta gibi kısa bir sürede tamamlamasını sağladık. Böylelikle süreci hızlandırdık. Sadece Denizlili 1018 arıcının 130 binin üzerinde kovanı var. Kış ve erken ilkbaharda koloni kayıplarının önlenmesi için taze yavru, yeterli bal ve polene ihtiyaç var. Kolonilerde bu koşulların sağlanabilmesi için püren ve keçiboynuzu gibi gerekli bitki örtüsü Muğla’da Bu sadece Denizlili arıcıları değil, 81 ilin aracılarını sıkıntıya sokacak bir sorundu. mevcut. Eğer yasak kalkmasaydı hem üretim düşecek, hem de arı popülasyonunda azalma olacaktı. Biz her yönüyle yasağın doğuracağı olumsuz sonuçları anlattık ve süreci hızlandırarak sorunu çözdük.”

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

DenizliSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
18 Nisan 2024 Perşembe 15 27Çok Bulutlu
19 Nisan 2024 Cuma 10 27Gökgürültülü Sağanak Yağışlı
20 Nisan 2024 Cumartesi 12 19Gökgürültülü Sağanak Yağışlı
21 Nisan 2024 Pazar 8 26Parçalı Bulutlu
22 Nisan 2024 Pazartesi 10 27Çok Bulutlu