REKLAMI GEÇ

Aşırı çalışmak iş kazalarına yol açıyor!

Aşırı çalışmak iş kazalarına yol açıyor!

28 Nisan Dünya İş Sağlığı ve Güvenliği Günü kapsamında, Denizli Ticaret Odası konferans salonunda İş Sağlığı ve Güvenliği konulu konferans düzenlendi. Pamukkale Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Oğuz Karadeniz, aşırı çalışmanın yorgunluk ve dalgınlığa yol açtığını, doğru olanın sürekli ve düzenli çalışmak olduğunu söyledi.

Burak Coşkun / DENİZLİHABER / 28 Nisan 2015 Salı, 15:51

Avrupa Birliği Denizli Bürosu tarafından düzenlenen konferansa konuşmacı olarak Pamukkale Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Oğuz Karadeniz ve İş Sağlığı ve Güvenliği Araştırma Geliştirme Enstitüsü Başkanlığı’ndan İş Sağlığı ve Güvenliği Uzmanı Hatice Tülay Alpman katıldı. Konferansa, Denizli’de farklı sektörlerden işverenler de toplantıya yoğun ilgi gösterdi. 

İş Sağlığı ve Güvenliği Uzmanı Hatice Tülay Alpman, iş sağlığı ve güvenliği alanında yaşanan problemlerin çözümüne yönelik projeler ürettiklerini belirterek, “Tüm çalışanların meslek hastalıklarına karşı korunmalarını sağlamak için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. İş Sağlığı ve Güvenliği kanunu işçileri çalışırken yaşayacakları sorunlara karşı koruyor. İşveren ile işçinin görev yetki ve sorumlulukları vardır. İşverenin işçiyi gerekli şekilde bilgilendirmesi ve çalışma alanına uyumlu hale getirmesi gerekir” dedi.

Pamukkale Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Oğuz Karadeniz de, Türkiye’deki iş kazaları maliyetinin cironun yüzde 30’una yakın olduğuna işaret ederek, “Bir ülke teknoloji ve eğitim açısından gelişmişse o ülkede iş kazasına rastlanmaz. Türkiye dünyada iş kazalarında orta sıralarda. Öncelikle Türkiye’de işverenin mantığını değiştirmesi gerekiyor. Daha çok çalışıp daha çok üretmek mantığıyla işçileri çalıştırıyorlar. İşçi bu sebeple dalgın oluyor. İnsanlar çok çalışırsa verimsiz olur. Çok çalışan işçinin aklı evinde, çocuğunda, anne ve babasında olur. Devamlı ve düzenli çalışmak doğru olandır” diye konuştu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

DenizliSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
26 Nisan 2024 Cuma 14 28Az Bulutlu
27 Nisan 2024 Cumartesi 14 32Az Bulutlu
28 Nisan 2024 Pazar 17 30Parçalı Bulutlu
29 Nisan 2024 Pazartesi 15 30Parçalı Bulutlu
30 Nisan 2024 Salı 16 32Parçalı Bulutlu