REKLAMI GEÇ

ATAMA YÖNETMELİĞİNİ YARGIYA TAŞIYACAĞIZ

ATAMA YÖNETMELİĞİNİ YARGIYA TAŞIYACAĞIZ

Türk Diyanet Vakıf Sen (TDVS) Denizl Şube Başkanı Ahmet Oktan Diyanet İşleri Başkanlığı’nın atama yönetmeliğinin bir çok hak kaybına sebebiyet vereceğini belirterek konuyu yargıya taşıyacaklarını söyledi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 25 Haziran 2014 Çarşamba, 14:45

Düzenlemenin en çarpıcı özelliğinin Din Görevlilerine zorunlu yer değiştirmeyi  getirdiğini belirterek, “Diyanet İşleri Başkanlığı Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliği, Görev ve Çalışma Yönetmeliği ile Sınav Yönetmeliğinde yapılan düzenlemeler 17-18.06.2014 tarihlerinde Resmi gazetede yayımlanarak yürürlüğe girmiştir. Bu düzenlemelerde öne çıkan hususlar; Atama şartlarının revizesi ile Cami görevlilerine zorunlu yer değişikliği getirilmesi(Mad.18/(4)) ve bazı Görevlerin görev ve çalışma esasları yeniden düzenlenirken Cami görevlilerinin (Mad.40/d) Her gün öğle namazından bir saat önce açıp yatsı namazından sonra kapanmak suretiyle camiyi gün boyu açık tutmak.) (Mad.47) haftalık ve diğer resmi tatil günlerindeki izin kullanma esasları belirlenmiştir.Diyanet İşleri Başkanlığınca yapılan mevzuat düzenlemeleri “ben yaptım oldu mantığı” ile istişareden uzak, tartışılmadan hazırlanmakta ve bir müddet sonra hep geri adım atılarak yeni bir düzenleme yapılarak Diyanet yönetilmektedir. Böyle bir durum kuruma olan güveni sarstığı gibi Başkanlık yönetici ve idarecilerini de zor durumda bırakmaktadır. Haziran ayı başında yapmış olduğumuz Diyanette Rotasyon başlıklı açıklamamızda Din Hizmetlerindeki verimsizlik ve etkisizliğin suçunun bulunduğu görev yerinde uzun süre kalan görevlilere yıkılmamasını, zorunlu yer değişikliğinin (rotasyon) bir cezalandırma, sindirme, memuriyet güvencesini kaldıracak boyutta olmaması, kaçırmaya (emekli etme) sebebiyet vermemesi uyarısında bulunmuştuk. Daha önceki çıkarılan yönetmeliklerin bazı maddeleri sendikamızca yargıya taşınmış ve esastan davası sürmektedir” dedi.

Üyelerinin hak kaybına sebep olacak her uygulamanın sonuna kadar karşısında olacaklarını kaydeden Oktan şöyle konuştu: “ Bu düzenlemenin en çarpıcı özelliği Din Görevlilerine zorunlu yer değiştirme (Rotasyon) getirmesidir.Diyanet İşleri Başkanlığının yapmış olduğu bu rotasyon düzenlemesi ile bulunduğu görev yerinde Çalışma süreleri ile uygulama birlikteliği bile sağlanamayarak, Başkanlığımızın Vizyon olarak belirlenen referans alınan saygın kurum olmak ilkesi ile çelişilmiştir. İstek üzerine yer değişikliği talebinde bulunacak Cami görevlilerine yine MBSTS (eziyetine)  katılmak ve belli bir puanı alma şartı devam etmektedir.Yürürlükten kaldırılan yönetmelikte bulunduğu yerde sıkıntılı ve verimsiz olan görevliler için yer değişikliğine ilişkin esaslar var iken, bunu dahi yapamayan Başkanlığımız, yeni düzenleme ile mi daha etkin ve verimli din hizmeti sunacaktır. Ayrıca bu düzenlemedeki belirlenen kriterler her görevli için uygulanabilecek midir?Tam gün yasası uygulaması benzeri bu uygulamanın gerçekleştirilmesi ve bu hususun takibi çok zor ve imkânsız olduğu gibi 657 Sayılı Devlet Memurları kanununda belirlenen çalışma saat, süreleri ve İLO sözleşmelerine aykırı düzenleme yapılmıştır. Fiilen uygulaması mümkün olamayacak bu uygulama çok büyük sıkıntı şikâyet ve haksızlıklar getireceği gibi personel için farklı ve ayrıcalıklı uygulamalara sebebiyet vererek kurum iç barışını ve çalışanların huzurunu bozacaktır.Bir kurumun gelişmişlik düzeyi, çalışanlarının saygınlığı  ve gördüğü itibarla ölçülür. Saygın kurum olmak amaç olarak belirtilmekle değil, Kurumun sunduğu hizmet ile muhataplarına ve çalışanlarına saygı göstermekle gerçekleşmektedir. Sendikalara 4688 Sayılı Kanunun yüklediği görev, yetki ve sorumluluklar gereği, Diyanet İşleri Başkanlığını hizmetine temel olan “Kolaylaştırınız, Zorlaştırmayınız, Müjdeleyiniz, Nefret ettirmeyiniz” mesajına uygun davranmaya davet ediyoruz. Bu cümleden olarak; yeni yürürlüğe konulan Diyanet İşleri Başkanlığı Atama ve Yer Değiştirme, Sınav ve Görev ve Çalışma Yönetmeliklerinin personeli mağdur edecek ve telafisi imkânsız sonuçlar doğuracak maddeleri başta olmak üzere rotasyon maddeleriyle ilgili yargıya başvurulacaktır. Türk Diyanet Vakıf-Sendikası olarak iş güvencesi çalışma barışı ve hak kaybını önlemek için yılmadan dün olduğu gibi bugünde, yarında sessiz çoğunluğun sesi olarak mücadelemiz devam edecektir.”

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

DenizliSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
24 Nisan 2024 Çarşamba 18 34Rüzgarlı
25 Nisan 2024 Perşembe 17 29Rüzgarlı
26 Nisan 2024 Cuma 15 27Az Bulutlu
27 Nisan 2024 Cumartesi 15 31Az Bulutlu
28 Nisan 2024 Pazar 17 32Parçalı Bulutlu