REKLAMI GEÇ

Ata’nın Denizli’ye gelişi kutlandı

Ata’nın Denizli’ye gelişi kutlandı

Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün Denizli’ye gelişinin 85. yıldönümü, düzenlenen törenlerle kutlandı. Delikliçınar Meydanı’nda gerçekleştirilen törende, 84 yıl öncesi coşku ve gurur vardı.

Şengül Boz / DENİZLİHABER / 4 Şubat 2016 Perşembe, 11:43

Törene, Vali Şükrü Kocatepe, CHP Milletvekilleri Kazım Arslan ve Melike Basmacı, 11. Motorlu Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Kamil Özhan Özbakır, Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan ile vali yardımcıları, daire müdürleri, polis ve askeri erkan, gaziler, sivil toplum örgütü temsilcileri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

denizli-ataturk-denizli-ye-gelisi-ic-4

TÖREN ÇELENK SUNUMU İLE BAŞLADI
Tören, Vali Şükrü Kocatepe, 11. Motorlu Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Kamil Özhan Özbakır ve Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan’ın Atatürk Anıtı’na çelenk sunulmasıyla başladı.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından, günün anlam ve önemini belirten konuşmasını Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan yaptı.

denizli-ataturk-denizli-ye-gelisi-ic-3.pg

DENİZLİ ARTIK KOCA BİR KÖY DEĞİL
Denizli’nin bugün 85 yıl önce olduğu gibi Atası’nı karşılamanın onurunu, gururu ve heyecanını yaşadığını söyleyen Başkan Zolan, “Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk, tam 85 yıl önce Denizlimize ziyaret etmiştir. Bugün aynı coşkuyla ve anlamıyla Denizli’ye gelişinde vermiş olduğu mesaj ve talimatları, biz bugün verilmiş gibi aynı şekilde üzerimize alıyor, görevi ifa etmeyi Denizlimizi daha iyiye daha güzele, muasır medeniyetler seviyesinin üzerine götürmek için gece gündüz çalışıyoruz. Nasıl 1919 yılında ilk milli mücadele ateşi Denizli’de başlatıldı ise ve kurtuluş mücadelesinde Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün yanında vatanımız, bayrağımız ve namusumuzu sahip çıkmak adına şehitler vererek Denizlimize düşman postalı değmemesi için sahip çıktıysa, çok şükür bugün yürüyüşümüz devam ediyor. Bugünkü mücadele ekonomik mücadele Denizlimizi Mustafa Kemal Atatürk’ün gösterdiği, iktisadi kalkınma anlamında bu mücadele Denizli yine Türkiye’ye örnek olacak şekilde ön önde üzerine düşen vazifeyi en iyi şekilde yapar şekilde izindedir. Atatürk Denizli’ye geldiğinde Denizli büyük bir köy şeklindeydi. Çok şükür gece-gündüz çalışarak büyük köyden, Avrupa’da söz edilen, Türkiye’ye örnek gösterilen bir şehir haline getirdik” dedi.
denizli-ataturk-denizli-ye-gelisi-ic-2

ÖDÜLLERİNİ ALDILAR
Tören, Başkan Osman Zolan’ın açılış konuşmasının ardından Büyükşehir Belediyesi Halk Oyunları ekibinin zeybek gösterisi ve ödül töreni ile devam etti.

denizli-ataturk-denizli-ye-gelisi-ic-1.pg
Ortaokullar arası düzenlenen Atatürk konulu resim yarışmasında dereceğe giren öğrenciler ile Spor ve Gençlik İl Müdürlüğü’nün organize ettiği Atatürk Koşusu’nda dereceğe giren öğrenciler ödüllerini aldı. Öğrencilere ödüllerini Denizli protokol üyeleri verdi.

denizli-ataturk-denizli-ye-gelisi-ic

ATATÜRK SERGİSİNİ GEZDİLER
Delikliçınar Meydanı’ndaki Atatürk Anıtı’nda düzenlenen sonrası protokol üyeleri Büyükşehir Belediyesi Turan Bahadır Sanat Galerisi’nde açılan Atatürk Sergisi’ni gezdi. Sergide Atatürk’ün Denizli ziyareti ile ilgili fotoğraflar yer aldı.

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün Denizli’ye gelişinin 85.yıl dönümü etkinlikleri, Çatalçeşme Oda Tiyatrosu’nda düzenlenen ve Doç. Dr. Tahir Kodal’ın konuşmacı olarak katıldığı “Atatürk’ün Denizli’ye gelişi” konulu konferans ile devam etti.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

DenizliSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
27 Nisan 2024 Cumartesi 14 32Az Bulutlu
28 Nisan 2024 Pazar 17 31Az Bulutlu
29 Nisan 2024 Pazartesi 16 32Parçalı Bulutlu
30 Nisan 2024 Salı 16 30Gökgürültülü Sağanak Yağışlı
1 Mayıs 2024 Çarşamba 17 30Parçalı Bulutlu