REKLAMI GEÇ

“Atatürk diktatör değil, gücünü ulustan alan lider”

“Atatürk diktatör değil, gücünü ulustan alan lider”

Atatürk’ün Denizli’ye gelişinin 84.yıldönümü dolayısıyla Çatalçeşme Oda Tiyatrosu’nda “Atatürk Denizli’de” konulu konferans düzenlendi. Konferansa konuşmacı olarak katılan PAÜ Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi Araştırma ve Uygulama Merkezi Öğretim Görevlisi Cengiz Akseki, Atatürk’ün diktatör değil, gücünü milletten alan bir lider olduğunu söyledi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 4 Şubat 2015 Çarşamba, 13:13

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün Denizli’ye gelişinin 84. yıldönümü kutlama etkinlikleri çerçevesinde “Atatürk Denizli’de” konulu konferans düzenlendi.

denizli-ataturk-diktator-degildi-konferans-ic

Çatalçeşme Oda Tiyatrosu’ndaki konferansa, Vali Şükrü Kocatepe, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ali Değirmenci, Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz, Merkezefendi Kaymakamı Şükrü Görücü, Pamukkale İlçe Kaymakamı Veysel Beysu, Emniyet Müdürü Hüseyin Namal , Denizli Baro Başkanı Müjdat İlhan, Muharip Gaziler Derneği Denizli Şube Başkanı Hamdi Helvacılar ile gaziler ve öğrenciler katıldı.

Konferansı PAÜ Atatürk İlkeleri ve İnkilap Tarihi Araştırma ve Uygulama Merkezi Öğretim Görevlisi Cengiz Akseki verdi. Akseki, Atatürk’ün Denizli Gezisi ile ilgili kronolojik sunum gerçekleştirdi. Atatürk’ün diktatör olmadığını, gücünü ulustan alan bir lider olduğunu belirten Akseki, “Atatürk, devrimlerini anlatırken ‘Ben böyle istiyorum’ veya ‘ideolojim gereği böyle olmak zorunda’ dememiştir. Devrimlerini halka kabul ettirirken kesinlikle ikna gücünü kullanmış ve ikna gücünü de ulustan alan bir lider olmuştur” dedi.

Atatürk’ün Denizli ‘ye gelişi ile ilgili de kronolojik bilgi veren Akseki, Atatürk’ün aslında Denizli’ye 3 kez geldiğini söyledi.  Akseki, “Atatürk Denizli’ye aslında üç kez gelmiştir. Ancak ilk iki gelişinde yalnızca tren garından geçmiş, bir seferinde 4 saat garda dinlenmek için mola verdiği sırada Denizlililerle buluşmuştur. Atatürk’ün 4 Şubat’ta gerçekleştirdiği ziyaret Denizli’ye 3. ziyaretidir. Atatürk’ün Denizli ziyaretinin nedeni ise, Menemen Olayı ve 1929 Dünya Ekonomik Buhranı nedeniyle halkın yaşadığı sıkıntıları yerinde görmek ve tespit etmek amacıyla başlattığı Büyük Ege Gezisi kapsamında gerçekleştirmiştir” diye konuştu.

ÖĞRENCİLERE ÖDÜLLERİ VERİLDİ
Atatürk Denizli’de konulu konferansın ardından öğrenciler Atatürk ve Atatürk’ün Denizli Gezisi’ni anlatan şiirler okudu.

denizli-ataturk-diktator-degildi-konferans-ic-1

Daha sonra, Atatürk’ün Denizli’ye gelişinin 84. yıldönümü dolayısıyla düzenlenen yarışmada resim dalında dereceye giren, Fatma Zehre Soner, Yasin Can Ayhan, Yiğit Akbaş ile Atatürk Halk Koşusu’nda dereceye giren 24 sporcuya ödülleri verildi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

DenizliSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
24 Nisan 2024 Çarşamba 18 34Rüzgarlı
25 Nisan 2024 Perşembe 17 29Rüzgarlı
26 Nisan 2024 Cuma 15 27Az Bulutlu
27 Nisan 2024 Cumartesi 15 31Az Bulutlu
28 Nisan 2024 Pazar 17 32Parçalı Bulutlu