REKLAMI GEÇ

Atatürk’ün Denizli’ye gelişi törenlerle kutlandı

Atatürk’ün Denizli’ye gelişi törenlerle kutlandı

Denizli’de 8 yaşındayken Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü alkışlarla karşılayan 95 yaşındaki eski Denizli Belediye Başkanı Ali Dartanel, Büyük Önder’in kente gelişinin 87. yıl dönümü dolayısıyla düzenlenen törende aynı heyecanı yaşadı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 4 Şubat 2018 Pazar, 16:10

Atatürk’ün Denizli’ye gelişinin 87. yıl dönümü dolayısıyla 15 Temmuz Delikliçınar Şehitler Meydanı’nda tören düzenlendi.

Vali Hasan Karahan,11. Komando Tugayı ve Garnizon Komutan Vekili Muhabere Albay Osman Gedik, Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Denizli Cumhuriyet Başsavcısı Ergül Yılmaz, Vali Yardımcısı Ali Cergibozan, Merkezefendi Kaymakamı Şükrü Görücü, İl Emniyet Müdürü Mevlüt Demir, İl Jandarma Komutanı J. Alb. Metin Düz, gaziler ve vatandaşlar katıldı.

Törende, Denizli Valisi Hasan Karahan, Garnizon Komutan Vekili Muhabere Albay Osman Gedik ve Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan’ın Atatürk Anıtı’na çelenk sundu, saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu.

Büyükşehir Belediye Başkanı Zolan, törende yaptığı konuşmada, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 87 yıl önce Denizli’ye teşrif edip onurlandırdığını, Denizlililerin o gün Atatürk’ü coşkuyla karşıladığını belirtti.

Denizli’nin Atatürk’ten aldığı mesajı yerine getirdiğini ifade eden Zolan, “Denizli, kurtuluş günü olmayan bir şehirdir. Ecdadımız burayı bize vatan yaptıktan sonra bu topraklara bir daha düşman askerlerinin postalının değmediği topraklardır. Ecdadımızdan aldığımız bu emaneti aynı şekilde geleceğe taşıyacağız” dedi.

87 YIL SONRA “HOŞ GELDİN PAŞAM”
Törene katılan 95 yaşındaki eski Denizli Belediye Başkanı Ali Dartanel de Atatürk’ü nasıl karşıladıklarını anlattı.

Şeyh Edebali’nin damadı Osman Gazi’nin torunu olduğunu belirten Dartanel, “Atatürk’ün Denizli’ye gelişinde 8 yaşındaydım. İstasyondan şimdiki Babadağlılar Çarşısı’na doğru geldi. Bugünkü Atatürk evinin olduğu yerde karşıladım. Atatürk açık araba ile geldi. Dört tarafında motosikletli korumalar vardı. Orada ‘hoş geldin paşam’ diye alkışladım. İşte ikinci alkışımı da 87 yıl sonra hepinizin huzurunda alkışlamaya geldim” diye konuştu.

Denizli Büyükşehir Belediyesi Halk Dansları Topluluğunun zeybek gösterisi ve öğrencilerin şiir okumasının ardından Atatürk Halk Koşusu’nda dereceye giren sporcular ile resim yarışmasında derece alan öğrencilere madalya ve çeşitli hediyeler verildi.

RESİMLERLE ATATÜRK
Törenin ardından Turan Bahadır Sergi Salonu’nda Atatürk’ün Denizli’ye gelişinin anlatıldığı resim ve fotoğraf sergisi açıldı.

Serginin açılış kurdelasını Vali Hasan Karahan ve protokol üyeleri birlikte kesti. Vali Karahan ve beraberindekiler daha sonra sergiyi gezdi.

ATATÜRK VE ETNOGRAFYA MÜZESİ ZİYARET EDİLDİ
Atatürk’ün Denizli’ye gelişinin kutlandığı törenler, Atatürk ve Etnografya Müzesi ziyareti ile devam etti. Vali Hasan Karahan ve protokol üyeleri burada Atatürk’ün Denizli’de kaldığı süre içerisinde zamanını geçirdiği odaları gezerek görevlilerden bilgi aldılar.

4 Şubat 1931 yılında Denizli’yi ziyaret eden Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk, geldiği tarihte eski Belediye binası önünde halkla bir araya gelmiş burada vatandaşlarla sohbet etmişti. Büyük Önder 4 Şubat gecesini bugünkü Atatürk ve Etnografya Müzesi olarak kullanılan binada geçirmişti.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

DenizliSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
26 Nisan 2024 Cuma 14 28Az Bulutlu
27 Nisan 2024 Cumartesi 14 32Az Bulutlu
28 Nisan 2024 Pazar 17 30Parçalı Bulutlu
29 Nisan 2024 Pazartesi 15 30Parçalı Bulutlu
30 Nisan 2024 Salı 16 32Parçalı Bulutlu