REKLAMI GEÇ

Atatürk’ün Denizli’ye gelişi törenlerle kutlandı

Atatürk’ün Denizli’ye gelişi törenlerle kutlandı

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün Denizli’ye gelişinin 86. yıldönümü törenlerle kutlandı.

Büşra Kuru / DENİZLİHABER / 4 Şubat 2017 Cumartesi, 11:19

Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün Denizli’ye gelişinin 86. yıldönümü nedeniyle, 15 Temmuz Delikliçınar Şehitler Meydan’ında tören düzenlendi. Törene, Vali Yardımcısı Rıfat Ata, CHP Denzili Milletvekilleri Melike Basmacı ve Kazım Arslan, Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Garnizon Komutanı Gültekin Yaralı, Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Alper, daire müdürleri, polis ve askeri erkan, siyasi parti ve sivil toplum örgütlerinin temsilcileri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Tören, Vali Yardımcısı Rıfat Ata, Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Garnizon Komutanı Gültekin Yaralı’nın Atatürk Anıtı’na çelenk sunmasıyla başladı.

Törende konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, “Bugün çok özel bir gün. Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu, bizim bugünlere gelmemizi sağlayan Mustafa Kemal Atatürk’ün Denizli’yi ziyaretinin 86. yıl dönümündeyiz. O zaman için büyük köy olan Denizli Atatürk’ü coşkuyla karşılamış. Denizli Ata’nın gösterdiği o hedefte ekonomi, sağlık, tarım gibi tüm alanlarda ilerlemiştir. Denizli ürettiğinden az tüketiyor, İhracata ettiğinden az dışarıdan ürün alıyor” dedi.

Konuşmanın ardından Büyükşehir Belediyesi Halk oyunları topluluğu gösteri sundu. Şiirlerin okunmasının ardından geleneksel olarak düzenlenen Atatürk Koşusu’nda ve resim yarışmasında dereceye girenlere protokol üyeleri tarafından madalya ve hediyeleri verildi.

Etkinlikler, Turhan Bahadır Sergi Salon’unda düzenlenen Atatürk’ün Denizli’ye gelişinde çekilen fotoğraf sergisi açıldı.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

DenizliSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
26 Nisan 2024 Cuma 14 28Az Bulutlu
27 Nisan 2024 Cumartesi 14 32Az Bulutlu
28 Nisan 2024 Pazar 17 30Parçalı Bulutlu
29 Nisan 2024 Pazartesi 15 30Parçalı Bulutlu
30 Nisan 2024 Salı 16 32Parçalı Bulutlu