REKLAMI GEÇ

Atatürk’ün Denizli’yi ziyaretinin 89. yılı kutlandı

Atatürk’ün Denizli’yi ziyaretinin 89. yılı kutlandı

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Denizli’ye gelişinin 89. yıldönümü törenlerle kutlandı. Denizli bir kez daha 89 yıl öncesine gitti, Ata’sına bağlığını net bir dille ortaya koydu.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 4 Şubat 2020 Salı, 13:18

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Denizli’yi ziyaretinin 89. yıldönümü, Denizli Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen törenle kutlandı.

Delikliçınar Meydanı’nda gerçekleştirilen törene Vali Hasan Karahan, Garnizon Komutanı V. Piyade Albay Bilal Öztürk, Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Merkezefendi Belediye Başkanı Şeniz Doğan, AKP İl Başkanı Necip Filiz, CHP İl Başkanı Mahir Akbaba ve CHP Merkezefendi İlçe Başkanı Ali Osman Horzum, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Tören saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı, ardından Atatürk Anıtı’na çelenk sunuldu.

AYNI ONURU VE GURURU YAŞIYORUZ
Törende davetlilere seslenen Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, “89 yıl önce Cumhuriyetimizin kurucusu, Kurtuluş Savaşı’nın Başkomutanı Gazi Mustafa Kemal Atatürk Denizlimize teşrif etmiş, onurlandırmış ve gururlandırmıştır. Bu ziyaret Denizli için çok önemlidir. Her 4 Şubat’ta bu onuru ve güzelliği yaşıyoruz” dedi.

Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün şehirleri ziyaretleri esnasında hedefler koyduğuna dikkati çeken Başkan Osman Zolan, “Kurtuluş Savaşı’ndan sonra verilen çok önemli bir mücadele var. Cumhuriyetimizin kurucusu şehir şehir dolaşarak hedefler koyuyor. Denizli o gün köy görünümlü olan bir şehir. Şehrimiz muasır medeniyet seviyesi üzerine çıkmayla ilgili konulan hedefleri üzerine alıyor. Denizlililer Kurtuluş Savaşı’nda nasıl düşman işgalini engelleyip en üst seviyede mücadele verdiyse, Cumhuriyetimizin kuruluşunda yapılan çalışmalara da en üst seviyede destek ve güç vermiş, Atatürkümüzün yanında yer almıştır. Denizlimiz Kurtuluş Savaşı sonrasında gösterilen muasır medeniyet hedefine her geçen gün koşmuş ve o hedefe kilitlenmiştir” dedi.

“DENİZLİ ÖDEVİNİ YAPMIŞTIR”
Denizli’nin bugün her alanda muasır medeniyet seviyesinin üzerine çıktığını kaydeden Başkan Zolan, “Denizli ödevini yapmıştır. Şehrimiz bundan sonra daha fazla gayret ile daha güzel işler yapma konusunda gösterilen hedefe koşmaya devam edecektir” diye konuştu.

Denizli’nin, eğitim, sağlık, spor, sanat, sanayi, tarım, turizm ve şehirleşme anlamında en üst seviyeye ulaştığını kaydeden Başkan Osman Zolan, “Birçok güzelliğiyle Denizlimiz bugün dünyada parmakla gösterilen bir şehir haline gelmiştir” dedi.

ÖĞRENCİLERE ÖDÜL
Konuşmanın ardından öğrenciler günün anlam ve önemi ile ilgili şiir okudu, Denizli Büyükşehir Belediyesi Halk Dansları Topluluğu tarafından halk oyunları gösterisi yapıldı.

Günün önemi dolayısıyla gerçekleştirilen Atatürk Halk Koşusu ile Atatürk ve Denizli konulu resim yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödülleri protokol üyeleri tarafından verildi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

DenizliSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
24 Nisan 2024 Çarşamba 18 34Rüzgarlı
25 Nisan 2024 Perşembe 17 29Rüzgarlı
26 Nisan 2024 Cuma 15 27Az Bulutlu
27 Nisan 2024 Cumartesi 15 31Az Bulutlu
28 Nisan 2024 Pazar 17 32Parçalı Bulutlu