REKLAMI GEÇ

Ata’yı bir kez daha andık

Ata’yı bir kez daha andık

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün Denizli’ye gelişinin 78. yıldönümü, düzenlenen törenle kutlandı.

/ DENİZLİHABER / 4 Şubat 2009 Çarşamba, 01:00

Ulu Önder Atatürk’ünDenizli’ye gelişinin 78. yıldönümü nedeniyle, Valilik binası önünde düzenlenen törene Vali Yavuz Erkmen, 11. Motorlu Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Ergüder Toptaş, Denizli Belediye Başkanı Nihat Zeybekci, PAÜ Rektörü Prof. Dr. Fazıl Necdet Ardıç, Jandarma Alay Komutanı Albay Ali Çardakçı, İl Emniyet Müdürü Mazaffer Erkan, Başsavcı Vekili Cengiz Topel Çiftçioğlu, vali yardımcıları, daire müdürleri, polis ve askeri erkan, siyasi parti ve sivil toplum örgüt temsilcileri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Tören, protokol üyelerinin, Atatürk Anıtı’na çelenk koymasıyla başladı. Vali Yavuz Erkmen, Büyük Önder’in, yok olma noktasına gelmiş bir milleti tek ve bütün halde şerefli bir yere getirdiğini, Atatürk’ün iyi bir asker ve devlet adamı olduğunu söyledi. Dünyada pek çok liderin tarih sahnesine çıktığını ancak isimlerinin zamanla silindiğinin altını çizen Vali Yavuz Erkmen, ismi silinmeyen tek liderin Mustafa Kemal Atatürk olduğunu ifade etti.

Konuşmaların ardından öğrenciler tarafından Atatürk ile ilgili şiirler okundu. Şiirlerin okunmasının ardından, geleneksel olarak düzenlenen Atatürk Koşusu’nda dereceye girenlere, protokol üyeleri tarafından madalya ve hediyeleri verildi.

Müzeye giriş ücretsiz

Törende son olarak, Atatürk ve Etnografya Müzesi’ni ziyaret eden Vali Yavuz Erkmen ve diğer protokol üyeleri burada Atatürk’ün Denizli’de kaldığı süre içerisinde zamanını geçirdiği odaları gezdiler. Müzede şeref defterini de imzalayan Vali Erkmen, müzenin ücretsiz olarak gezilebildiğini söyledi. Denizli Atatürk ve Etnografya Müzesi, Pazartesi günü hariç olmak üzere, haftanın altı günü 09.00-17.00 saatleri arasında ziyarete açık.

Tarihi eşyalar müzeye

Vatandaşlardan bir istek de daha bulunan Vali Yavuz Erkmen, elinde, Atatürk’ün Denizli’ye gelişi ile ilgili bilgi, belge, eşya ve fotoğraf bulunan vatandaşlardan da bu tür belgeleri Denizli Valiliği’ne ya da Denizli Belediyesi’ne ulaştırmalarını isteyerek, bu tür belgelerin müzelerin haricinde tam olarak saklanamadığını ve zamanla kaybolduğunu söyledi.

Mustafa Kemal Atatürk, 4 Şubat 1931’de, Denizli’ye gelmiş ve o tarihte belediye binası olarak kullanılan binanın önünde, halkla buluşmuştu. Atatürk, 4 Şubat gecesini, bugün Atatürk ve Etnografya Müzesi olarak kullanılan binada geçirmişti.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

DenizliSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
16 Haziran 2024 Pazar 20 39Sıcak
17 Haziran 2024 Pazartesi 22 40Sıcak
18 Haziran 2024 Salı 23 41Gökgürültülü Sağanak Yağışlı
19 Haziran 2024 Çarşamba 23 41Sıcak
20 Haziran 2024 Perşembe 24 41Sıcak