REKLAMI GEÇ

Ayakkabıdaki bu işaretlere dikkat!

Ayakkabıdaki bu işaretlere dikkat!

Çin’den ithal edilen ayakkabıların “zehirli” olduğu iddiası tüketicileri kafasında “nereden bileceğiz?” sorusunu oluştururken, esnaftan “ayakkabı almadan önce üzerindeki işaretlere dikkat edin” uyarısı geldi.

Büşra Kuru / DENİZLİHABER / 30 Kasım 2014 Pazar, 10:06

Zehirli ayakkabıların piyasa sürüldüğününGümrük ve Ticaret Bakanı Nurettin Canikli tarafından doğrulanması paniğe yol açtı. Son dönemde ayakkabı, bot ve çizme alanlar “acaba bizimkisi de zehirli olabilir mi?” endişesi içinde.

Tereddüt yaşayanları bilgilendirmek için kavaf Hasan Özçınar ila konuştuk. Özçınar, ayakkabıların altında bulunan işaretlere dikkat edilmesi gerektiğini, alıcıların deri işareti olan ayakkabıların tercih etmesi uyarısında bulundu.

Ayakkabıların üzerinde etiket bulunduğunu belirten Özçınar, “Etiketi olan ayakkabı almaya dikkat edilmesi gerekiyor. Türkiye gibi, Denizli’de de Çin malı ürünler çok fazla satılıyor. Aldığınız ayakkabı da Made İn Chine ve PRN yazılarına dikkat etmeniz gerekiyor. alınançin malı ayakkabıların birçoğu 2 3 ay sonra üzeri pul pul dökülmeye başlar” dedi.

ic-1

“GÖRSELLİĞE DEĞİL SAĞLIKLI OLMASINA DİKKAT EDİN!”
Vatandaşların sağlıklı ayakkabı tercihleri yerine ayakkabı üzerindeki görselliğe dikkat ettiklerini vurgulayan Özçınar, “Genelde Çin mallarında görsellik çok ön planda oluyor. Aksesuarlı ayakkabılar da bayanlarımızın hoşuna gittiği için, bu tür ayakkabılarda tercih ediliyor. Vatandaşlarımız görsellikten ziyade ‘sağlıklı mı yoksa değil mi’ diyerekayakkabı satın alırlarsa kendi açılarından daha uygun olur” diye konuştu.

Zehirli ayakkabının Türkiye’ye gelmesinden sonra müşterilerin artık ‘Çin malı mı yoksa Türk malı ayakkabısı mı’ sorularının kendilerine yöneltildiğini bkaydeden Özçınar, ayakkabı alırken satış danışmanlarından fikir almalarını önerdi.

ic-2

“ÜÇ KURUŞ İÇİN HAYATI TEHLİKEYE ATMAYA GEREK YOK”
Ayakkabı müşterisi olan Hatice Çakın ise yaşadığı tereddütü, “Sabah televizyonda gördüm. Yanlış ayakkabı sonucunda kızın ayakları yara olmuş durumdaydı. Ben Çin malı ayakkabılarını tavsiye etmem kesinlikle. Üç kuruş için insanların hayatlarını tehlikeye atmaya gerek yok. İyi ayakkabı almaya dikkat ediyorum. Bütçem el vermese de ayaklarımdaki ayakkabıyı yıllarca kullanabilirim” sözleriyle dile getirdi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

DenizliSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
26 Nisan 2024 Cuma 14 28Az Bulutlu
27 Nisan 2024 Cumartesi 14 32Az Bulutlu
28 Nisan 2024 Pazar 17 30Parçalı Bulutlu
29 Nisan 2024 Pazartesi 15 30Parçalı Bulutlu
30 Nisan 2024 Salı 16 32Parçalı Bulutlu