REKLAMI GEÇ

Aydın-Denizli-Burdur otoyoluna kurul engeli

Aydın-Denizli-Burdur otoyoluna kurul engeli

İzmir’den başlayıp Denizli’den geçerek Antalya’ya kadar ulaşacak olan otoyolun Denizli bağlantısı için başlatılan çalışmalar, bazı çevreler tarafından verimli tarım arazilerin yol sahası içinde kalacağı gerekçesiyle eleştirilirken Aydın Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu, yolun Başlıçeşme Höyüğü III. Derece Arkeolojik sit sınırları dışından geçecek şekilde revize edilmesini istedi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 16 Kasım 2014 Pazar, 12:04

İzmir’den başlayıp Denizli’den geçerek Antalya’ya kadar ulaşacak olan 330 kilometrelik otoyolun Denizli bağlantısının, Honaz, Bozkurt ve Çardak ilçelerinde verimli arazilere zarar vereceği gerekçesiyle eleştirilere neden olmuştu. Otoyol için bir itiraz da Aydın Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu’ndan geldi.

“REVİZE EDİN”
Denizli’nin Honaz ve Burdur’un Bucak ilçelerinde Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı, Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından yapılması planlanan Aydın – Denizli – Burdur otoyolunun ÇED işleri ve projelerinde kullanılmak üzere Aydın Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu’nun görüşü soruldu.
Aydın Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu üyeleri, Ekim Ayı toplantısında projenin revize edilmesi kararı aldı. Kurul üyelerinin kararında, “Denizli İli, Honaz İlçesi ve Burdur İli, Bucak İlçelerinde Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı, Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından yapılması planlanan Aydın – Denizli – Burdur otoyolu projesinin 160+000. kilometrelik kısmına rastlayan Başlıçeşme Höyüğü III. Derece Arkeolojik sit sınırları dışından geçecek şekilde hazırlanacak revize projenin kurulumuza iletilmesinden sonra konunun değerlendirilmesi gerektiğine karar verildi” denildi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

DenizliSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
26 Nisan 2024 Cuma 14 28Az Bulutlu
27 Nisan 2024 Cumartesi 14 32Az Bulutlu
28 Nisan 2024 Pazar 17 30Parçalı Bulutlu
29 Nisan 2024 Pazartesi 15 30Parçalı Bulutlu
30 Nisan 2024 Salı 16 32Parçalı Bulutlu