Aygören “Afete karşı hazırlıklı olalım”

Tabiat Varlıkları Koruma Kurulu Başkanı Ali Aygören, 17 Ağustos depreminin yıl dönümü ile ilgili yaptığı açıklamada, deprem gerçeği ile yaşamayı öğrenmemiz gerektiğini ancak bu konuda her türlü önlemin alınmasının da şart olduğunu söyledi.
/ DENİZLİHABER / 16 Ağustos 2012 Perşembe, 10:30
Tabiat Varlıkları Koruma Kurulu Bölge Başkanı Ali Aygören, 17 Ağustos Depremi’nin yıldönümü öncesinde yaptığı açıklamada, doğal afetlere her zaman hazırlıklı olunması gerektiğini belirtti. Denizli’nin birinci derecede deprem bölgesi olduğuna dikkat çeken Başkan Aygören kentsel dönüşümün gerekliliğine işaret etti.
Orman yangınlarının da doğal bir afet olduğunu vurgulayan Aygören, “ Denizli orman yangınları açısında ilk 10’da. 282 hektar ormanımızı kaybetmişiz. Yıllarca büyümesi için uğraştığımız ağaçlarımızı bir anlık dikkatsizlik sonucu kaybediyoruz. İklim şartları her yıl değişiyor. Bu konuda Denizli Belediyesi’nin yapmış olduğu park vadiler projesi doğru bir proje. Sel felaketleri ile karşı karşıya kalan Denizli’de bizim dönemimizde de yapılan ve son olarak Bağbaşı’nda temeli atılan sel dranaj kanalları Denizli’yi bu felaketten uzak tutacak” dedi.
Yorum Yaz
Hava Durumu
Denizli | Sıcaklık (°C) | Durum | |
---|---|---|---|
En Düşük | En Yüksek | ||
20 Mayıs 2025 Salı | 14 | 28 | Az Bulutlu |
21 Mayıs 2025 Çarşamba | 17 | 32 | Az Bulutlu |
22 Mayıs 2025 Perşembe | 19 | 35 | Sıcak |
23 Mayıs 2025 Cuma | 19 | 35 | Sıcak |
24 Mayıs 2025 Cumartesi | 20 | 35 | Sıcak |