REKLAMI GEÇ

Bakan Kurum’dan Denizli’ye vaatler

Bakan Kurum’dan Denizli’ye vaatler

Bir dizi program ve ziyaret için Denizli’ye gelen Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Denizli’ye ilişkin planlanan projelere ilişkin bilgiler verdi. Arıtma tesisinden, üst yapıya, Kaleiçi’nden Gazi Mustafa Kemal Bulvarı’na kadar planladıkları değişimleri açıklayan Bakan Kurum, “Denizli’yi bulunduğu noktadan daha da üst seviyeye taşıyacağız” dedi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 29 Aralık 2019 Pazar, 16:54

Denizli’ye bir dizi program ve ziyaret için gelen Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan’ı ziyaretinin ardından basın toplantısı düzenledi.

Toplantıya eski Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Vali Hasan Karahan, AK Parti Grup Başkanvekili Cahit Özkan, AK Parti Denizli Milletvekilleri Ahmet Yıldız ve Nilgün Ök, Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, AK Parti İl Başkanı Necip Filiz ile beraberindekiler eşlik etti.

Bakan Kurum, basın mensuplarına yaptığı açıklamada Denizli için planlanan projeleri paylaştı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın açıkladığı 100 bin sosyal konut projesi kapsamında Denizli merkez ve ilçelerine 3 bin 500 konut yapılacağını ifade eden Bakan Murat Kurum, Denizli Büyükşehir Belediyesi ile birlikte önemli projelere imza atılacağını kaydetti.

“DENİZLİ’DE ÖRNEK BİR SIFIR ATIK ŞEHRİ KURACAĞIZ”
İktidarları döneminde Denizli’ye 22 milyar liralık iş yaptıklarını ve bunlara yenilerini ekleyerek, kenti AR-GE şehir yapacak hamleleri gerçekleştireceklerini dile getiren Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, 90 bin metrekarelik 6 farklı alanı spor ve park alanı yapmak üzere Denizli Büyükşehir Belediyesi’ne devredeceklerini açıkladı. Bakan Kurum, Denizli Büyükşehir Belediyesi’nin Kumkısık’taki katı atık bertaraf tesislerinin kapasitesinin genişletilmesi için destek olacaklarını belirterek, “Denizli’de örnek bir sıfır atık şehri kuracağız” diye konuştu.

“KALEİÇİ VE ÇEVRESİ BAMBAŞKA BİR GÖRÜNÜME KAVUŞACAK”
Kentin çehresini değiştirecek önemli projelere Büyükşehir Belediyesi ile birlikte imza atacaklarını vurgulayan Bakan Murat Kurum, “Denizli’nin önemli cadde ve sokaklarında iyileştirme çalışmaları yapacağız. Gazi Mustafa Kemal Bulvarı ile Kaleiçi’nde kalan ve kapalı çarşı diye adlandırabileceğimiz bölgede sokakların, kaldırımların ve aydınlatmaların iyileştirilmesi amacı ile Büyükşehir Belediyemiz ile bir proje yürüteceğiz. Kaleiçi’nde sokakların üstünü kapatabileceğimiz, Gazi Mustafa Kemal Bulvarı üzerinde cephelerin düzenlenmesi kaldırımların iyileştirilmesi ve aydınlatmaların değiştirilerek bu bölgelerin yeni bir turizm bölgesi haline getirebilecek bir proje geliştiriyoruz” dedi.

9 AYRI ARITMA TESİSİ DAHA KURULACAK
İlbank Genel Müdürlüğü’nün desteği ile Büyükşehir Belediyesi tarafından Denizli’nin altyapı, kanalizasyon, yağmur suyu arıtma tesisi, düzenli depolama tesisi gibi toplam değeri 650 milyon lira olan 31 projenin de çalışmalarına devam edildiğine dikkati çeken Bakan Kurum, “İlçelerde içinse 9 ayrı arıtma tesisi kuracağız. Denizli’yi bulunduğu noktadan daha üst noktalara taşıyacağız” diye konuştu.
Karahayıt Mahallesi’nde 10 hektarlık alanı termal turizm merkezi haline getireceklerini kaydeden Bakan Kurum, Çivril ilçesindeki Işıklı Gölü’nün çevre düzenlemesi için önemli adımlar atacaklarını, depremin yaşandığı Acıpayam’a ise bir ilkokul ve ortaokul yapacaklarını söyledi.

DENİZLİ TELEFERİK VE BAĞBAŞI YAYLASI’NI GEZDİ
Basın toplantısının ardından Bakan Murat Kurum ve beraberindekiler Denizli Büyükşehir Belediyesi’nin hayata geçirdiği 1500 metre rakımda bulunan Denizli Teleferik ve Bağbaşı Yaylası’nı ziyaret etti. Başkan Zolan, Bakan Kurum’a Denizli Teleferik ve Bağbaşı Yaylası hakkında bilgi verdi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

DenizliSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
26 Nisan 2024 Cuma 14 28Az Bulutlu
27 Nisan 2024 Cumartesi 14 32Az Bulutlu
28 Nisan 2024 Pazar 17 30Parçalı Bulutlu
29 Nisan 2024 Pazartesi 15 30Parçalı Bulutlu
30 Nisan 2024 Salı 16 32Parçalı Bulutlu