REKLAMI GEÇ

Bakan Zeybekci koordinasyon toplantısına katıldı, çalışmaları anlattı

Bakan Zeybekci koordinasyon toplantısına katıldı, çalışmaları anlattı

İl koordinasyon ve muhtarlar ile istişare toplantısı Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci’nin başkanlığında gerçekleşti. Bakan Zeybekci, Denizli’ye çok önemli projeler kazandırmaya devam ettiklerini söyledi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 7 Ocak 2018 Pazar, 15:02

Geniş katılımın olduğu toplantıya; Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci’nin yanı sıra Vali Hasan Karahan, Denizli Milletvekilleri Şahin Tin, Cahit Özkan, Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Vali Yardımcıları, Pamukkale Kaymakamı Hayrettin Balcıoğlu, Merkezefendi Kaymakamı Şükrü Görücü, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Metin Düz, İl Emniyet Müdürü Mevlüt Demir, kaymakamlar, belediye başkanları, daire müdürleri ve muhtarlar katıldı.

Toplantının açılışında konuşan Vali Hasan Karahan, Denizli’de genel ve yerel idarelerin uyum içerisinde çalıştığını belirterek, “İlimizi daha yaşanılır hale getirmek ve daha ileri bir seviyeye ulaştırmak için gayret ediyoruz. Bu zamana kadar çok güzel işler yapılmış inşallah birlikte daha güzel işler yapmaya devam edeceğiz. Önemli projelerimiz var. Yakından takip ettiğiniz, Denizlili vatandaşlarımızın da özlemle beklediği Şehir Hastanesi Projesi, İzmir-Aydın-Denizli Otoban Projesi ve Demiryollarının Hızlandırılması Projesi yine bunların dışında hem yerel yöneticilerimizin ve hem de genel idaremizin sağladığı desteklerle yürüttüğümüz yatırımlarımızın hepsi, ihale edilmesi gerekenlerin ihaleleri 2017 yılı sonuna yetiştirildi. İhalesi yapılanların da inşaatlarını ciddiyetle arkadaşlarımız günü gününe kontrol ederek zamanında yetiştirilmesi için gerekli çalışmaları yapmaktadırlar. Biz zaman zaman İlçe Belediye Başkanlarımızla ve muhtarlarımızla toplantılar yaptık. Ama böylesine geniş katılımlı bir toplantıyı ilk defa yapıyoruz” dedi.


Katılımcılara seslenen Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci de, yapılan çalışmalar, devam eden projeler ile ilgili bilgiler verdi.

Bakan Zeybekci, “DSİ Denizli’nin her yerinde mühendisleri ile birlikte vatandaşlarımızı doğduğu yerde refaha ulaşsın diye koşturuyor, gerek sulama gerek gölet yapmakla ilgili Büyükşehir Belediyesi bütün çalışanları ile birlikte her köyümüze her mahallemize alt yapısıyla üst yapısıyla suyuyla, yoluyla Denizli için çalışıyor. Denizli Aydın otobanı her şeyi bitti ihale aşamasında, şehir hastanesi 1200 yataklı her şeyi bitti ihalede, Türkiye’de sadece 9 tane şehirde olan Diyanet Yüksek İhtisat Merkezi’nin ihalesi yapıldı. Muhteşem bir külliye şeklinde tüm müftü ve vaizlerin eğitim alacakları bir şekilde adalet parkının karşısında boş olan araziye yapılacak. İlçelerimizde sağlık ile ilgili yatırımlarımız devam ediyor. Okullarımızla, milli eğitimle ilgili bütün yatırımlarımız devam ediyor. İstihdam ile sanayi ile ilgili yatırımlarımız devam ediyor. Çardak organize bölgesindeki arsaların Denizli Sanayi Odasına devredilmesi ve sanayicinin kullanılması ile ilgili özel Kanun çıkardık. Allahı’n izni ile gümbür gümbür yatırımların olduğunu göreceğiz. Organize sanayiye geçince sol tarafta yaklaşık olarak üç bin dönüm bir alanda Makine İhtisas Organize Bölgesi kurulumu gerçekleşti yapımı yakında başlayacak” dedi.

Türkiye’nin ekonomide gerçekleştirdiği büyümeye dikkat çekerek, yaşanan tüm olumsuz gelişmelere rağmen dünyanın parmak ısırarak izlediği başarının Türk mucizesi olduğunu ifade etti. Türkiye’nin büyümede dünyada 1 numara, yurt dışında gerçekleştirilen projelerle de dünyada 2 numara olduğunu vurgulayan Ekonomi Bakanımız Zeybekci; “370-380 milyar dolara geldi yurt dışında yaptığımız projelerle beraber. Türkiye 2017’de bir büyüme ve ihracat destanı yazdı” dedi.

Toplantıda, kamu yatırımları ve projeler masaya yatırılarak, ilgili kurum amirlerince son durumları hakkında bilgi verildi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

DenizliSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
19 Nisan 2024 Cuma 11 27Çok Bulutlu
20 Nisan 2024 Cumartesi 14 19
21 Nisan 2024 Pazar 10 26Parçalı Bulutlu
22 Nisan 2024 Pazartesi 11 27Çok Bulutlu
23 Nisan 2024 Salı 14 33Parçalı Bulutlu