REKLAMI GEÇ

Bakım adı altında ağaçları doğradılar

Bakım adı altında ağaçları doğradılar

Denizli Büyükşehir Belediyesi ekiplerince, Lise ve Dumlupınar caddelerinin kesiştiği kavşaktaki ağaçlar “bakım” adı altında budandı. Onlarca yıllık çınar ağacı ile diğer ağaçları görenler, tepkilerini “Doğramışlar… Bakımsız halleriyle kalsaydı” sözleriyle ifade etti.

Engin Ünal / DENİZLİHABER / 16 Mart 2016 Çarşamba, 11:42

Lise ve Dumlupınar caddelerinin kesiştiği kavşakta küçük de olsa ağaçlarla kaplı alan, o bölgeye bir farklılık katıyordu. Ancak, onlarca yıllık iki çınar ve iki dişbudak ile bir dallı mav servi ağacı, Büyükşehir belediyesi Park ve Bahçeler Dairesi Başkanlığı ekiplerince “budama” adı altında deyim yerindeyse doğrandı.

denizli-lise-caddesi-agac-kesimi-ic

Önce Denizli Lisesi bahçesindeki çam ağaçlarının köklerinden, Çıtır Ekmek Kavşağı olarak bilinen alandaki çınar ve dişbudak ağaçların ise “bakım” yapıldığı gerekçesiyle dallarının kesilmesi vatandaşların tepkisini çekti. Vatandaşlar, “Bu nasıl bakım? Dallar galiba birilerinin görüş alanını kesmiş ki böylesine bir kesim yapılmış. Resmen doğramışlar. Keşke bakımsız halleriyle kalsaydı” dedi.

“MANTAR OLUYOR” AÇIKLAMASI
Yapılan kesimle ilgili görüştüğümüz Büyükşehir Belediyesi Park ve Bahçeler Daire Başkanı Lale Gönüllü, yapılan işlemi “derin budama” olarak açıkladı. Çınar ağaçlarının belli bir yıldan sonra mantar hastalığıyla karşı karşıya kaldığını, içlerinin boşaldığını ifade eden Gönüllü, “Bunu önlemek, sağlıklı bir şekilde gelişimlerini sağlamak için çınar ağaçlarında derin budama yapıldı” dedi.

“ESKİ HALİNE GELMELERİ ZAMAN ALIR”
Gönüllü, dişbudak ve çınar ağaçlarının yeni sürgünlerle eski haline geleceğini savunurken, görüşlerine başvurduğumuz orman mühendisleri, çınar ağaçlarının diğer ağaçlar gibi olmadığını, sürgün verse de eski haline gelmesinin çok uzun yıllar alacağını, dişbudaklarda ise bunun çok daha kısa sürede gerçekleşeceğini belirtti.

Yorumlar

salihamidziç   -  Bağlantı 15 Mart 2019, 08:43

ulan çocukluğumu kesmişsiniz anılarımı yıkmışsınız. orada ki dut ağacından hep dut toplardık o parkta okuldan çıkıp oymardık kokoreçci vardı orada birde çok eskiden.

Nazmi DEMİRAL   -  Bağlantı 17 Mart 2016, 09:34

Oradan geçen insanlar yazın 40 derece sıcaklıkta o ağaçların altında soluklanıyorlardı. Yazıklar olsun demekten başka elimden bir şey gelmiyor.

ranky   -  Bağlantı 17 Mart 2016, 00:05

çıtır ekmeğin yani ak parti ilçe başkanı hasan aracı nın iş yerinin görüntüsünü kesmiş olmasın??

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

DenizliSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
25 Nisan 2024 Perşembe 17 29Rüzgarlı
26 Nisan 2024 Cuma 14 28Az Bulutlu
27 Nisan 2024 Cumartesi 15 31Az Bulutlu
28 Nisan 2024 Pazar 18 32Parçalı Bulutlu
29 Nisan 2024 Pazartesi 18 31Parçalı Bulutlu