REKLAMI GEÇ

Barınak her yaştan ziyaretçi ağırlıyor

Barınak her yaştan ziyaretçi ağırlıyor

Denizli Büyükşehir Belediyesi’nin bir süre önce hayata geçirdiği Sokak Hayvanları Barınma, Rehabilitasyon Merkezi ve Doğal Yaşam Parkı açıldığı ilk günden bu yana başta çocuklar olmak üzere popülaritesini sürdürüyor.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 27 Mayıs 2019 Pazartesi, 16:16

Sokak Hayvanları Barınma, Rehabilitasyon Merkezi ve Doğal Yaşam Parkı çocukların hayvan sevgisiyle tanıştığı yer olma özelliğiyle popüler oldu. Özellikle okullardan ziyaret için yoğun talep alan tesiste, çocuklara hayvanların beslenmesi, bakımı, onlara nasıl davranılacağı veteriner hekimler tarafından anlatılıyor. Küçük yaşta çocuklara hayvan sevgisinin aşılanması amacıyla yapılan etkinliklerde miniklere sokak hayvanlarını koruma bilincinin kazandırılması hedefleniyor. Çocukların tesiste bakımı yapılan hayvanları sevmesi ve şefkat göstermesi renkli görüntülerin yaşanmasına neden oluyor.

Denizli Horozu’nu öğreniyorlar
Parkı ziyaret eden çocuklar aynı zamanda kentin simgesi olan Denizli Horozu’nu da tanıma imkanı buluyor. Çocuklara tesis içinde özel kümeslerde bulunan Denizli Horozları’nın özellikler anlatılıyor.  Parkta Pamuk Kırı, Pekmez Kefi, Al Horoz ve Demir Kırı ırkına ait Denizli Horozları bulunuyor.

 Hayvan sevgisi aşılanıyor
Tesisin sokak hayvanlarına sahip çıkmanın yanında gelecek nesillere hayvan sevgisi aşılama anlamında da önemli olduğunu söyleyen Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, “Çocuklarımız burada küçük yaşta hayvan sevgisini öğreniyor. Tesisimizde misafir ettiğimiz can dostlarımızı sevip onlarla zaman geçirme imkanı buluyor. Gelecek nesillerimizin hayvan sevgisiyle yetişmeleri için bu etkinlikleri çok önemsiyoruz” diye konuştu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

DenizliSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
26 Nisan 2024 Cuma 14 28Az Bulutlu
27 Nisan 2024 Cumartesi 14 32Az Bulutlu
28 Nisan 2024 Pazar 17 30Parçalı Bulutlu
29 Nisan 2024 Pazartesi 15 30Parçalı Bulutlu
30 Nisan 2024 Salı 16 32Parçalı Bulutlu