REKLAMI GEÇ

Başkan Osman Zolan: Kaleiçi muhteşem bir güzelliğe kavuşacak

Başkan Osman Zolan: Kaleiçi muhteşem bir güzelliğe kavuşacak

800 yıllık geçmişe sahip Kaleiçi Çarşısı’nda incelemede bulunan Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, tarihi dokuya uygun yapacakları yenileme çalışma öncesi esnaf ile bir araya geldi. Tarihi çarşının ekonomiye ve turizme daha fazla katkı sağlamasını amaçladıklarını vurgulayan Başkan Zolan, projeyle ecdattan kalan değerlere de sımsıkı sahip çıkacaklarını söyledi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 12 Şubat 2021 Cuma, 12:01

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, kentin kalbi niteliğinde olan 800 yıllık geçmişe sahip tarihi Kaleiçi Çarşı’nda yapacakları düzenleme kapsamında incelemede bulundu, esnafla bir araya geldi.

Başkan Zolan’a Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Seval Gebeş, Kaleiçi Güzelleştirme ve Yaşatma Derneği Başkanı Soner Yıldız, İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanı Hasan Tuğrul Özkan ve beraberindekiler eşlik etti.

Ahilik geleneğinin temellerinin atıldığı 800 yıllık geçmişe sahip Kaleiçi Çarşısı’nda esnafla bir araya gelerek hayırlı işler dileyen Başkan Zolan, bir süre tarihi çarşıda incelemede bulundu, sokakları gezdi. Başkan Zolan, Kaleiçi’nde tarihi dokuya uygun yapacakları yenileme çalışması ile tarihi çarşının ekonomiye ve turizme daha fazla katkı sağlamasını amaçladıklarını söyledi.

“TARİHİ DEĞERLERİMİZE SIMSIKI SAHİP ÇIKIYORUZ”
İki etaptan oluşan Denizli Kaleiçi Muhtelif Sokakları Üst Örtü Projesi ve Cephe Sağlıklaştırma Projesi’ne kısa süre sonra başlayacaklarını anlatan Başkan Zolan, “Projemizle tarihi çarşımızı yeniden eski ihtişamlı günlerine döndürerek ekonomiye ve özellikle turizme daha fazla katkı sağlamayı amaçlıyoruz” dedi.

Projeyle bölgeye bir canlılık getireceklerini aynı zamanda ecdattan kalan tarihi değerlere de sımsıkı sahip çıkacaklarını ifade eden Başkan Zolan, “Kaleiçi muhteşem bir güzelliğe kavuşacak, tarihi çarşımızın çehresi değişecek. Tarihi dokuya uygun yapılacak yenileme çalışması ile olumsuz görüntüler giderilerek Kaleiçi’nde bir bütünlük sağlanacak. Şimdiden Denizlimize, esnafımıza hayırlı ve uğurlu olsun” dedi.

Yorumlar

ismail   -  Bağlantı 12 Şubat 2021, 15:00

adamla dalga geçiyorlar. kaleiçinde kaldırım yol isteyen kim? onun yerine 700-800 a-101,bim,şok şubesinin ruhsatını iptal edin esnaf nasıl kalkınıyor görün. bakkal bitik,çarşı bitik,vatandaş bitik bunlar kum,çakıl,asfalt derdinde…

Ramazan   -  Bağlantı 12 Şubat 2021, 14:41

Kaleiçi tabikide ilimiz için çok önemli. Yalnız şehrimizin bir kısmı varki ne tarım alanı olmaktan çıkarılmış ama uzun yıllardır 18 madde uygulaması yapılmıyor. Bakırlı köprülü kavşak altı. O alan hayvan pazarına kadar yavaştan alınıyor işler.

Mehmet   -  Bağlantı 12 Şubat 2021, 13:05

PAZAR YERİNİ KÖYLÜYE ÜCRETSİZ TAHSİS ETMEDİKDEN SONRA BİR ŞEYE YARAMAZ KÖYLÜ ÜRÜNÜNÜ SATIP EVİN İHTİYACINI KALEİÇİ ESNAFINDAN ALIŞVERİŞ YAPAR PARAYI ESNAFA BIRAKIR ŞİMDİ MANAVLAR PARAYI ALDIMI AVM DE HARCIYOR

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

DenizliSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
27 Nisan 2024 Cumartesi 14 32Az Bulutlu
28 Nisan 2024 Pazar 17 31Az Bulutlu
29 Nisan 2024 Pazartesi 16 32Parçalı Bulutlu
30 Nisan 2024 Salı 16 30Gökgürültülü Sağanak Yağışlı
1 Mayıs 2024 Çarşamba 17 30Parçalı Bulutlu