REKLAMI GEÇ

Bazı muhtarlıklar ikametgah belgesi verebilecek

Bazı muhtarlıklar ikametgah belgesi verebilecek

İl Nüfus ve Vatandaşlık Müdürü Doğan Kartal, Kimlik Paylaşım Sistemi’ne bağlanabilen muhtarlıklardan ikametgah belgesi alınabileceğini duyurdu.

/ DENİZLİHABER / 21 Temmuz 2008 Pazartesi, 00:00

İl Nüfus ve Vatandaşlık Müdürü Doğan Kartal, 5490 Sayılı Nüfus Hizmetleri Kanunu’nun 52. maddesinin 4. fıkrası ve mevcut hükümlerine göre, yerleşim yeri ve diğer adres bilgilerini vermeye, nüfus müdürlükleri ve adrese dayalı hizmet veren kurumların yanında, Kimlik Paylaşım Sistemi’ne bağlanabilen muhtarlıkların da yetkili kılındığını hatırlattı. Bilgisayar altyapısı hazır olan ve sisteme bağlanma talebinde bulunan mahalle ve köy muhtarlarının, sisteme bağlanma çalışmalarının başlatıldığını belirten Kartal, 21 Temmuz itibariyle, bazı mahalle ve köy muhtarları ile karşılıklı sözleşme yapıldığını ve muhtarlara şifre verilerek adres ve yerleşim yeri belgesi düzenleme imkanı sağlandığını söyledi. Kartal, vatandaşların, sisteme bağlanan mahalle ve köy muhtarlıklarından, ikametgah belgesi (yerleşim yeri belgesi) alabileceklerini, aynı zamanda nüfus müdürlüklerine başvurmaları halinde müdürlüklerden de bu belgeyi alabileceklerini ifade etti.

Kartal’ın açıklamasına göre, ikametgah belgesi alınabilecek muhtarlıkların isimleri şunlar:

Denizli Merkez Atalar, Sevindik, Hatipoğlu, Sümer, Akkonak, Hacıkaplanlar, Topraklık, Değirmenönü, Yenişehir, Karşıyaka, Deliktaş, Cumhuriyet, Pelitlibağ, Günbattı, Uçancıbaşı, Saltak, Kirişhane, İncilipınar, Delikliçınar, Yücebağ, Dokuzkavaklar, Kiremitçi, Barbaros, Kayalık, Gündoğdu, Kuşpınar, İlbade, Karaman, Merkezefendi, Dükkanönü, Meska, Bahçelievler, Yunus Emre ve Aktepe Mahalleleri ile Kayhan Beldesi Hürriyet ve Merkez Mahalleleri, Servergazi Beldesi Erenler Mahallesi, Denizli Merkez Küçükdere Köyü, Kınıklı Beldesi Asmalıevler, Siteler ve Çamlaraltı Mahalleleri, Karahayıt Beldesi Fatih Mahallesi, Bereketli Beldesi Adalet Mahallesi, Gümüşler Beldesi Gültepe Mahallesi, Merkez Yeşilyayla Köyü Muhtarlıkları.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

DenizliSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
26 Nisan 2024 Cuma 14 28Az Bulutlu
27 Nisan 2024 Cumartesi 14 32Az Bulutlu
28 Nisan 2024 Pazar 17 30Parçalı Bulutlu
29 Nisan 2024 Pazartesi 15 30Parçalı Bulutlu
30 Nisan 2024 Salı 16 32Parçalı Bulutlu