REKLAMI GEÇ

Belediye otobüsleri neden çok kaza yapıyor?

Belediye otobüsleri neden çok kaza yapıyor?

EfG Araştırma Şirketi, bu hafta Denizli’nin önemli bir sorunu olan ve son dönemde artan belediye otobüsü kazalarının nedenlerini kamuoyuna sordu. İşte, sosyal paylaşım sitesi üzerinde “Söz Denizli’de” grubunda gerçekleştirilen ankete katılanlara göre kazaların en önemli nedeni?

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 6 Kasım 2014 Perşembe, 09:40

EfG Araştırma’nın, facebook sosyal medya uygulaması üzerinde, Denizli’de yaşayan kullanıcıların oluşturduğu “Söz Denizli’de” grubunda gerçekleştirdiği “Belediye Otobüsleri ve Kazalar” konulu anket sonuçlandı.

Her hafta farklı bir soru ile “Denizli halkının nabzını tutma ve Denizli halkının sesini karar alıcılara ulaştırma” amacı taşıyan Söz Denizli’de grubunda bu hafta “Sizce, Denizli’de son zamanlarda sıkça yaşanan belediye otobüsü kazalarının en önemli sebebi nedir?” sorusu yöneltildi.

ic

YÜKSEK MESAİ SAATLERİ VE EHİL OLMAYAN ŞOFÖRLER
112 kişinin yanıtladığı ankette, katılımcıların ağırlıklı olarak iki seçenek arasında kaldıkları görüldü. Ankete katılanlardan 42 kişi (% 37,5), otobüs kazalarının en önemli sebebi olarak “sefer sıklığının, şoförler üzerinde hızlı kullanma baskısı oluşturması” görürken, 37 kişi ise (% 33,0) “ehil olmayan kişilerin otobüs şoförü yapılmasını” kazalara en önemli sebep olarak görüyor.
“Şoförlerin yeterli eğitime tabi tutulmamaları” seçeneğine 16 oy (% 14,3) gelirken, “yüksek mesai saatleri nedeniyle şoförlerin dikkatsiz/uykusuz olması” seçeneğine ise 8 oy (% 7,1), “otobüs bakımlarının düzenli yapılmaması” ve “emniyetin, trafik kontrol ve denetimlerinin yetersiz olması” seçeneklerine ise 4’er oy (% 3,6) geldi.

EfG Araştırma Yöneticisi İlker Özmen, “Söz Denizli’de” grubunun; spordan sağlığa, pazarlamadan satışa, politikadan iletişime ve daha birçok farklı konuda Denizli’nin sesini “karar alıcılara” ulaştırma amaçlı kurulan bir araştırma platformu olduğunu belirtti.

Her hafta “Söz Denizli’de grubunda yayınlanacak “Haftanın Anketi’ni” yanıtlayanlar arasından 2 kişinin 2’şer kişilik tiyatro bileti kazanacağını belirten İlker Özmen, önümüzdeki hafta sorusunun “Denizli firmalarının sponsorluk ve sosyal sorumluluk alanları” ile ilgili olacağını açıkladı.
Siz de “Söz Denizli’de” grubunda yayınlanan “Haftanın Anketi’ne” katılarak, görüşlerinizi paylaşabilir ve cevaplarınız ile katkıda bulunabilirsiniz.

İŞTE KATILIMCI YORUMLARI

TC Funda Alpaslan Daha çok personel alınıp şoförlerin mesai saatleri azaltılırsa, yapılan hatalar ve kazalarda azalma olacağı kanaatindeyim.
________________________________________

İbrahim Pekenti Şoförlerin yaşı kaç olursa olsun belli dönemlerde eğitim alması lazım..
________________________________________

İsmi Saklı Türkiye’de her sektörde olduğu gibi torpiller ön planda. Maalesef otobüs şoförleri de çok tecrübeli değiller.. Bir şekilde işe alınmışlardır diye düşünüyorum..
________________________________________

Safiye Samyeli Bana göre en büyük etken otobüs şoförlerinin yeterli eğitim almamış olmaları ve gerektiği gibi denetlenmemeleridir.
________________________________________

Mehmet Gülhan Dinç Denizli’de otobüse binmeden tüm sevdiklerinle helalleşip sonra abdestini alıp bineceksin .. Gidipte dönmemek var.
________________________________________

Fulya Kurbet Ben bu konu ile alakalı birçok kez problem yaşadım.2 sefer belediyeye rahatsızlıklarımı bildirmek için gittim. Orada ağzınıza bir parmak bal çalıyorlar. Sonuç, kocaman bir hiç.
________________________________________

Fatma Demiralp Bence “ehil olmayan kişilerin otobüs şoförü yapılması” en önemli sebep. Zira adama iş veriliyor, işe adam tercihi yok bu memlekette.
________________________________________

Halime Oymak Kapusuz Bence en önemli sebebi yeterli bakımları olmaması, bir de tecrübelişoförlerin otobüsleri kullanmamasıdır.Azrail gibi sürüyorlar..
________________________________________

Yaşar İnan Şehir turunu zamanında tamamlama gayreti, trafiğin yoğunluğu, caddelerin kenarına park eden araçlar trafik akışını olumsuz etkiliyor.
________________________________________

Mehmet Zingal Belediye otobüsleri yollar kendilerine ait sandıkları için hızlı gidiyorlar netice malum, kazalar..
________________________________________

Zeki Erbayat Bence tüm şıkların etkisi var ama en etkilisi ilk şık, sefer sıklığının şoförler üzerinde hızlı kullanma baskısı oluşturması.

Yorumlar

Beyhan ÖKMEN   -  Bağlantı 7 Kasım 2014, 10:44

Denizli’de trafik sorununu topyekün ele almak lazım,aşağıda belirtilen yorumların elbette etkisi var.Bu nedenle çok hatalı uygulama sahada olduğu için hız ve dikkatsiz davranış buna eklenince kazalar artmaktadır.
Denizli trafiği topyekun ele alınmalı

mü…   -  Bağlantı 6 Kasım 2014, 22:49

bence denizlide ciddi anlamda trafik sorunu var.evet otobüslerin son zamanda fazla kaza yapmaları incelenmeli fakat bunun yanında denetimsizlikte incelenmeli.şehrin merkezi o kadar sinir bozucuki 4 şeritli yolun tek şeride düştüğü yerlerde incelenmi

ali   -  Bağlantı 6 Kasım 2014, 17:36

1HATLARIN UZUN MESAFE OLMASI 2HERCEBİNDEAGIR VASITA EHLYETİ OLANI İŞE ALMALARI 3MAAŞLAR DÜŞÜK OLDUGU İÇİN BU MAAŞI BAŞKA YERDEDE BULURUM DENMESİ 4ŞEHİR İÇİ YOLARIN KALDIRIM YAPILIP DARALMASI 5ŞEHİR İÇİTRAFİK ÇOKSIKIŞIK OLMASI 6MİLLETİMİZ ÇOK TEMBEL

TARHAN KARCILILAR   -  Bağlantı 6 Kasım 2014, 15:48

SOFORLER TAM ANLAMIYLA TECRUBELI DEĞİL VE EKONOMIK SIKINTILARLA DALGIN ARAC KULLANMALRI EN ONEMLISI ALTINDAKI ARACLARI ARABA NIYETINE KULLANMA KURAL İHLALI…

meryem   -  Bağlantı 6 Kasım 2014, 15:26

3 şey var -eğitim – denetim – yargı …. otobüs şoförü alınırken siyasi bakış açısına değil de ehliyetine bakılsa böyle kazalar olmaz !!!

Tuğba Şenel   -  Bağlantı 6 Kasım 2014, 14:11

bence otobüsler çok fazla müşteri ile dolduruluyor, millet kapılardan taşıyo şöförler arkaya ilerleyin diyor.sanki arkada 5 dönüm arazi var.tek sıkıntı bu.

İSMET AKIN   -  Bağlantı 6 Kasım 2014, 12:41

Tek sebebi arkalarında resmi bir kurumun olmasından dolayı aşırı hızlı ve vurdum duymaz bir şekilde araç kullanmalarıdır.Dün gece yaşana ve ölümle sonuçlanan kazanın bulunduğu mevki de hız sınırı 70 km.Bu hıza uyulsaydı ölüm olmazdı.

Mahir Karaaslan   -  Bağlantı 6 Kasım 2014, 12:06

Minibüs kullanan birisi olarak, bunların çoğunu biz yaşamıyoruz. Ve minibüsçülerin ölümcül kaza oranı ile otobüs firmasının oranını bir karşılaştırmak lazım. Bence minibüsçü esnafını sahip çıkmalıyız. Onlar daha iyi hizmet ediyor Denizli halkına.

ertugrul ceylan   -  Bağlantı 6 Kasım 2014, 10:28

çok hızlı araba kullanıyorlar yenişehirde bir gidişleri var akıllara zarar sanki yol sadece kendilerine ait. Allah muhafaza önüne ne gelirse kürüyecekler

mehmet dinç   -  Bağlantı 6 Kasım 2014, 10:14

ne güzelde söylemişim gerçegi …

Ahmet Sarı   -  Bağlantı 6 Kasım 2014, 09:48

Denizli’de her şoför kaza yapma riski ile karşı karşıya. Bunun sebebi de şehirde trafik kültürünün ve düzeninin olmayışı. Belediye yol yapıyor diyorsunuz ama yolların işlevsiz. Kaza yapmak için yapılmış. Tek suçlu otobüsler değil.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

DenizliSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
19 Nisan 2024 Cuma 11 27Çok Bulutlu
20 Nisan 2024 Cumartesi 14 19
21 Nisan 2024 Pazar 10 26Parçalı Bulutlu
22 Nisan 2024 Pazartesi 11 27Çok Bulutlu
23 Nisan 2024 Salı 14 33Parçalı Bulutlu