REKLAMI GEÇ

Belediye otobüslerinde Denizli Kart dönemi

Belediye otobüslerinde Denizli Kart dönemi

Belediye otobüslerinde artık paralı biniş sone eriyor, kartlı dönem başlıyor. Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Denizli Kart’ın satışına başlandığını, 8 Eylül 2014 tarihinden itibaren belediye otobüslerinde kartlı biniş sistemine geçileceğini açıkladı.

Şengül Boz / DENİZLİHABER / 26 Ağustos 2014 Salı, 13:27

Denizli Büyükşehir Belediyesi bünyesinde kurulan Ulaşım A.Ş tarafından işletmesi devralınan şehir içi ulaşımını sağlayan belediye otobüslerinin karıştığı kazaların artması ve vatandaşlardan gelen şikayetler üzerine otobüslerde yeni düzenlemeye gidildi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Encümen Salonu’nda düzenlediği basın toplantısında belediye otobüslerinde yapılan düzenlemeler ile ilgili bilgi verdi. Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Mustafa Ünal, Genel Sekreter Yardımcısı İbrahim Özsoy ve Ulaşım Dairesi Başkanı Niyazi Türlü’nün de katıldığı basın toplantısında belediye otobüslerinde 8 Eylül 2014 Pazartesi gününden itibaren kartlı sisteme geçileceğini açıklayan Başkan Zolan, “Vatandaşların şehir içi ulaşımını daha güvenli ve hızlı gerçekleştirebilmek amacıyla belediye otobüslerinde bazı düzenlemeler yaptık. Ulaşımda yeni bir yapılanmaya gidildi. Vatandaşlardan gelen şikayetleri en aza indirmek, vatandaşları gidecekleri noktaya hızlı ve güvenli bir şekilde ulaştırmak amacıyla gerçekleştirilen yeni düzenlemelerden biri kartlı sisteme geçiş. Vatandaşlarımız 8 Eylül 2014 tarihinden itibaren halk otobüslerine yalnızca Denizli kartla binebilecek. Paralı biniş tamamen kaldırılmış olacak” dedi.

“DAHA GÜVENLİ VE HIZLI”
Kartlı sistem ile şoförle yolcu arasındaki para alışverişinin sonlandırılacağını, böylelikle zaman kazanılmış olacağını belirten Başkan Zolan, “Son günlerde ilimizde halk otobüslerinin karıştığı kazalar arttı. Bu kazaların birinde iki vatandaşımızın hayatı kaybetmesi bizleri çok üzdü. Trafikteki riski en aza indirmek için yaptığımız düzenlemelerin biri de Denizli Kart uygulaması. ‘Kontörlü’, ‘Sivil’, ‘Öğrenci’, ‘Ücretsiz’ ve ‘Geçici kart’ olmak üzere 200 bin adet kart bastırıldı. 50 noktada dağıtımına başlandı. Ayrıca vatandaşlar şoförlerden de kart temin edebilecek. Kartlı sistem yolculara ekonomik avantajlar da sağlayacak. Kart kullanan vatandaşlar yüzde 44 avantaj sağlayacak. Kartın vatandaşlara maliyeti ise 3 lira 25 kuruş. Ayrıca,65 yaş ve üzeri vatandaşlara sağlanan ücretsiz binişler için de ayrı bir kart yapacağız” diye konuştu.

“PSİKOLOJİK EĞİTİM VERİYORUZ”
Denizli’de 150 otobüs ile ulaşım hizmeti verildiğini vurgulayan Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, “Şehir içi ulaşımında trafik riskini en aza indirmek için yaptığımız yenilikler arasında, şoförlerin eğitimi de yer alıyor. Şoförlerimize trafik ve psikolojik eğitimler veriyoruz. Ayrıca, duraklardaki düzenleme ile de şehir içi ulaşımını daha güvenli hale getirmeyi amaçlıyoruz. Ben, Denizli’de vatandaşların işlerine giderken kendi araçlarını değil toplu taşıma araçlarını tercih ettiği bir dönemi hedefliyorum” dedi.

BAŞKAN DA ALDI
Başkan Zolan, yasa gereği belediye otobüslerinden ücretsiz olarak yararlanan polis, gazi, şehit yakınları için fotoğraflı kartlar hazırlandığını belirtti. Bu kartlarda vatandaşların fotoğraflarının yer alacağını ve başka kimselerin kullanmasının önüne geçileceğini belirten Zolan, üzerinde fotoğrafının da olduğu kendi otobüs kartını basın mensuplarına gösterdi.

Yorumlar

nuran   -  Bağlantı 27 Ağustos 2014, 18:37

Başkanım pınarkent Şahinler mahallesine 10 numara ne zaman çıkacak.Okulların açılmasına az kaldı çocuklar okula gidecek.Anayola inmek zorunda kalıyoruz.daha öncede yol proplemimiz vardı.Büyükşehir oldu halen devam ediyor.İmza toplayıp sizlere sunduk ama henüz bir sonuç yok.Lütfen acilen bu konuyla ilgilenmenizi Rica Ederim.

turan   -  Bağlantı 27 Ağustos 2014, 09:05

kartların maliyeti vatandaşa 3,25krş yazıyor ama 5tlden satılıyor neden acaba

Beyhan ÖKMEN   -  Bağlantı 27 Ağustos 2014, 08:40

Başkanım,eski kartlar ile ilgili bir açıklama yapılmadı,il dışı gelen vatandaşlar için kart uygulaması nedir?Geçici kart mı?Yoksa başka bir yöntem mi var? Birde otobüs güzergahlarının değiştirilmesi noktasında adil olarak ulaşım sağlanması için bilgi verilmesi daha iyi olacak.Çünkü halk arasında çok fazla dedikodu var.

Şenol Kara   -  Bağlantı 26 Ağustos 2014, 21:47

200.000X3.25=650.000 Tl. Sömürü. Ne yaptın 650.000 Tl’lik de bu parayı istiyorsun.

hülya   -  Bağlantı 26 Ağustos 2014, 19:50

kartlı sistem güzel olacak. kontürlü kartlardan 3-4 kişi binebilmeli.( kartı geçerek).sivil,öğrenci,ücretsiz kişinin adına kayıtlı olmalı. hayırlı olsun. kazasız günler.

aR   -  Bağlantı 26 Ağustos 2014, 16:29

ESKİ KENT KARTLAR NE OLACAK İPTAL Mİ.O KADAR YÜKLEME YAPMIŞTIK.

ibo   -  Bağlantı 26 Ağustos 2014, 13:54

görüyorum adam cüzdanın içine koyuyor kartı sivilmi ögrencimi belli olmuyor bu kartlar isme göreyse meydanda olsun cüzdanda olmasın

ibo   -  Bağlantı 26 Ağustos 2014, 13:51

çok güzel bir uygulama şoför arkadaş tahsilatmı yapacak yoksa arabamı kullanacak yinede otobüsde kart satışı yapacakmış haberde yazdıgına göre bu otobüsü kullanan arkadaş yine para işine karıştırıyorlar neden…. bizler bizim insanlarımız şöfora kolaylık olsun diye cebinde bozuk parası olsa bile illaki ya 100tl verir para almasın yada para bozdurmak için 🙂 ..bide durak harici durmasalar her el kaldıranı alıyo bunlar nerde durarsan dur

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

DenizliSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
20 Nisan 2024 Cumartesi 13 18
21 Nisan 2024 Pazar 8 25Parçalı Bulutlu
22 Nisan 2024 Pazartesi 11 27Parçalı Bulutlu
23 Nisan 2024 Salı 15 34Parçalı Bulutlu
24 Nisan 2024 Çarşamba 18 34Çok Bulutlu