REKLAMI GEÇ

Belediyeden sokak hayvanları çağrısı

Belediyeden sokak hayvanları çağrısı

Denizli Büyükşehir Belediyesi, yaz aylarında kentin belirli noktalarına koyduğu otomatik suluklarla sokak hayvanlarına yardımcı olurken, vatandaşların da bir kap su koyarak destek olması istendi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 16 Ağustos 2014 Cumartesi, 09:38

Denizli Büyükşehir Belediyesi, aşırı sıcaklarda sokak hayvanlarının zor durumda kalmaması için yaptığı otomatik suluk uygulamasını sürdürüyor.

Özellikle aşırı sıcak havalarda kentin çeşitli bölgelerine yerleştirilen otomatik suluklarla sokak hayvanlarına yönelik çalışma gerçekleştiren Denizli Büyükşehir Belediyesi, vatandaşların da kaplarının önüne bir kap su koyarak sokak hayvanlarına destek olmalarını istedi.

Denizli Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Gökoğlan, aşırı sıcak havalardan hayvanların da olumsuz etkilendiğini belirterek, vatandaşların bu konuda daha duyarlı olmasını istedi. Özelikle sıcaklığın mevsim normallerinin üzerinde seyrettiği şu günlerde sokaklarda yaşayan sahipsiz hayvanların aç ve susuz kalarak ölüm tehlikesi altında olduğuna işaret eden Genel Sekreter Yardımcısı Gökoğlan, “Aşırı sıcaklar nedeniyle sokak hayvanlarının su ve yiyecek ihtiyaçları artıyor. Denizli Büyükşehir Belediyesi geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi bu yıl da ilimizde değişik noktalara su kapları koyarak sokak hayvanlarına destek olmaya çalışıyor. Ancak bu konuya vatandaşlarımızın da destek vermesi gerekiyor” diye konuştu.

“Bir kap su hayat kurtarır”

Sokak hayvanlarının özellikle yaz aylarında su ve yiyecek ihtiyaçlarını gidermekte sıkıntı çektiğini ifade eden Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Gökoğlan, “Halkımızın bu konuda duyarlı olmalarını ve sokak hayvanlarının susuz kaldıklarında çektikleri durumu anlamalarını istiyoruz. Bu konuda bir çok duyarlı vatandaşımızın evlerinin ve işyerlerinin önüne su ve yiyecek kapları koyarak sokak hayvanlarına verdiği desteği biliyoruz. Bu destek için vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum. Büyükşehir Belediyesi olarak biz de elimizden gelen desteği veriyoruz ancak bunu vatandaşlarımızla el birliği içinde daha da yaygınlaştırmamız gerektiğini düşünüyoruz. Evlerinizin önüne koyacağınız bir kap temiz su, sokak hayvanları için hayat değerindedir” diyerek çağrıda bulundu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

DenizliSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
26 Nisan 2024 Cuma 14 28Az Bulutlu
27 Nisan 2024 Cumartesi 14 32Az Bulutlu
28 Nisan 2024 Pazar 17 30Parçalı Bulutlu
29 Nisan 2024 Pazartesi 15 30Parçalı Bulutlu
30 Nisan 2024 Salı 16 32Parçalı Bulutlu