REKLAMI GEÇ

O pankartı savcılık indirtti

O pankartı savcılık indirtti

Büro Emekçileri Sendikası Denizli Şubesi’ne asılan ve son dönem yaşanan yolsuzluk iddialarına göndermede bulunan karikatürlü “Tek seçenek halkın kendi iktidarıdır” yazılı pankart, savcılık kararıyla indirildi.

/ DENİZLİHABER / 20 Ocak 2014 Pazartesi, 17:33

Geçtiğimiz günlerde Ankara’da “Bozuk Düzende Sağlam Çark Olmaz” sloganıyla sendikaların yaptığı miting dönüşünde Denizli’ye getirilen pankarta, Ankara’da kullanılmasına rağmen Denizli BES binasına asılınca savcılık tarafından “şikayet var” gerekçesiyle el konuldu. 

İddiaya göre önce, Denizli Emniyet Müdürlüğü’nden polis memurları, BES Denizli Şube Başkanı Yusuf Yurdakul’u arayarak, pankartı indirip kendilerine teslim etmesini istedi. Bunun üzerine sendikaya gelen BES yöneticilerin karara itiraz etmesi üzerine zorla ya da mütabakata vararak pankartı savcılığa götüreceklerini belirten emniyet yetkilileri gerekli işlemlerin ardından pankarta el koyarken, pankartı asanlar hakkında soruşturma başlatıldı.

YURDAKUL: “BİR İLERİ DEMOKRASİ ÖRNEĞİ!”
Kararı protesto eden BES Denizli Şube Başkanı Yusuf Yurdakul, yapılan uygulamanın son derece anti-demokratik olduğunu belirterek, “Ankara’da açılan meşru bir pankartın Denizli’de suç sayılması çok anlamsız” dedi. Yurdakul sözlerini şöyle sürdürdü: ” KESK, DİSK, TMMOB’nin 11 Ocak, yolszuluğu protesto mitinginde KESK’İn bastırmış olduğu karikatürlü pankart sendikamızda asılıydı. Denizli savcılığı pankarta “başbakana hakaret” içeriği taşıyor ifadesiyle el koydu. Demokratik bir ülkede bunlar olmması gerekir. Bunun için sendikamız gereken tepkiyi verecektir”

ÇOBAN: “ YOLSUZLUK SERBEST, PROTESTO YASAK!”
Savcılığın kararına tepki gösteren ÖDP Denizli İl Başkanı Orhun Çoban, son dönem yaşanan yolsuzluk operasyonlarıyla iktidarın kirli çamaşırlarının ortalığa saçıldığını belirterek, “Yolsuzlukları aklamaya çalışan hükümet, her zamanki faşizan uygulamalarıyla halkın en demokratik protesto hakkına engel oluyor. Yolsuzlukları örtmek için ellerinden geleni yapıyorlar, asılan pankartta hukuk dışı olan nedir? Yolsuzlukların üzeri böyle saçma kararlarla örtülemez. Bu uygulamalar her geçen gün güç kaybeden ve güç kaybettikçe de saldırganlaşan AKP iktidarının son çırpınışlarıdır, pankartta yazıldığı gibi, tek yol, tek çare halk iktidarıdır” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

DenizliSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
29 Nisan 2024 Pazartesi 15 30Parçalı Bulutlu
30 Nisan 2024 Salı 15 31Çok Bulutlu
1 Mayıs 2024 Çarşamba 16 31Parçalı Bulutlu
2 Mayıs 2024 Perşembe 16 30Çok Bulutlu
3 Mayıs 2024 Cuma 16 29Parçalı Bulutlu