REKLAMI GEÇ

Bir açıklamada Ortaköy’den geldi

Bir açıklamada Ortaköy’den geldi

Eğitim-Bir-Sen Denizli Şube Başkanı Halit Ortaköy, Radikal Gazetesi’nin Denizli´yi kötüleyen iddialardan oluşan haberlerini basın açıklamasıyla eleştirmesinden sonra kendisi hakkında niyet okuyuculuğu yapıldığını belirterek, demokrasilerin bir dikte ve dikta rejimi olmadığını söyledi.

/ DENİZLİHABER / 2 Nisan 2008 Çarşamba, 00:00

Eğitim-Bir-Sen Şube Başkanı Ortaköy, Denizli Demokrasi Platformu tarafından yapılan basın açıklamasında, Radikal Gazetesi’nde yayımlanan “Türkiye Denizli olmasın” başlığına ve haber içeriğine sahip çıkıldığını belirtti. Ortaköy, “Adı Demokrasi Platformu olan bir oluşumun daha demokratik, daha özgürlükçü bir söylem içinde bulunması gerekirken hem mahallede yangın çıkarıp hem de adeta yangından mal kaçırmanın tipik bir örneğini sergilemiştir. Hiçbir kişi veya kuruluş, kendi doğrularını herkesin doğrusu olmaya zorlayamaz. Demokrasiler, bir dikte ve dikta rejimi değildir. Bireyler özgürce fikirlerini ifade edebilir. Bu, en temel haktır” dedi.

Söz konusu haberle bütün şehrin sabıkalı gösterildiğine dikkat çeken Halit Ortaköy, “Elbette birileri de bu haksızlığa karşı çıkacaktır. Bu durum giderek bir akıl tutulması halini almamalıdır. Halkın değerlerini kim savunuyorsa o mutlaka rağbet görecektir. Antidemokratik uygulamalar, seçimle gelenlerin uğradığı darbeler ve sağ sol kavgaları topluma uzun süreli gerilimler yaşatmış, bu da yıkım, yorgunluk ve ümitsizlikler getirmiştir. Eğer tarih içinde kaybolup gitmek istemiyorsak geriye dönmek değil, geçmiştekinden daha parlak ve ileri bir geleceğe doğru yürümek zorundayız” diye konuştu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

DenizliSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
19 Nisan 2024 Cuma 11 27Çok Bulutlu
20 Nisan 2024 Cumartesi 14 19
21 Nisan 2024 Pazar 10 26Parçalı Bulutlu
22 Nisan 2024 Pazartesi 11 27Çok Bulutlu
23 Nisan 2024 Salı 14 33Parçalı Bulutlu