REKLAMI GEÇ

BİR GARİP ENGELLİ HİKAYE

BİR GARİP ENGELLİ HİKAYE

Denizli Büyükşehir Belediyesi, Ekim Ayı içinde 2 engelli işçi için ilana çıktı. 1 milyon nüfuslu kentte ilanda belirtilen şartlara tamamen uyan 3 aday çıktı. Ancak o adaylardan hepsi de mülakattan düşük not alınca, iş hayallerine kavuşamadı. Belediyeye girmeyi hayal ederken ret yanıtı alan adaylardan Baki Baklan, şimdi hukuk mücadelesi için hazırlanıyor.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 27 Kasım 2014 Perşembe, 09:55

Denizli Büyükşehir Belediyesi’nin 4857 sayılı kanun çerçevesinde çalıştırmak için 2 engelliyi istihdam edileceğine dair ilanıyla umutlanan engelliler hayal kırıklığı yaşıyor. Büyükşehir Belediyesi İşkur üzerinden 10 Ekim’de ilana çıkmış, 2014 EKpss sınavına giren 4 yıllık üniversite mezunu işçi alacağını duyurmuştu.

İic-baki-baklanlan sonrası 1 milyon nüfuslu Denizli’de tüm şartlara uyan ancak 3 kişi Büyükşehir’e müracaat etti. Baki Baklan, Muhammet K. ve Nilüfer Ü. isimli engelliler başvurularının ardından 11 Kasım’da mülakata çağrıldı. Mülakat için belediyeye giden 3 engelli, aslında mülakat değil sözlü sınava tabi tutulacaklarını, kendilerine yöneltilen belediye işleyişi ve engelli yaşamına yönelik sorularla öğrendi.

Sözlü sınav yerine belediyenin ilanda mülakat ifadesine yer vermesi nedeniyle herhangi bir hazırlık yapmayan 3 engelli, kendilerine yüz üzerinden verilen ortalama 20-22 puanla mülakattan kalınca işe alınmadı…

Değerlendirme sonuçlarında 3 isim de işe alınmaya uygun görülmediğini öğrenince resmen şok yaşadı. O şoku yaşayanlardan Baki Baklan isimli engelli, duruma sessiz kalmadı. Türkiye Sakatlar Derneği Genel Merkezi’ne gönderdiği yazılı bir dilekçeyle yaşadıkları şoku anlatan ve yardım isteyen Baki Baklan, haksızlığa uğratıldığını düşünüyor. Baklan bu nedenle yasal bir mücadele başlatma hazırlığında.

ic-dilekce

Yaşadıklarının resmen hayal kırıklı olduğunu vurgulayan Baklan, “Ben tüm şartları yerine getirdiğim için ve KPSS’den de iyi sayılabilecek bir nota sahip olduğum için çok mutluydum. Zaten 2 kişilik kadroya sadece 3 müracaat vardı. En fazla birimiz açıkta kalır diye düşünürken hiçbirimizin alınmadığı öğrendim. Üniversite mezunu bir engelli işsizim. Şimdi ne yapacağımı bilmiyorum. Bu resmen haksızlık. Mülakat ilanı yapıp sözlü sınav uygulamaları ne doğru ne de ahlaki. Hakkımı yasal yollardan arayacağım” diye konuştu.

Yorumlar

yunalg   -  Bağlantı 27 Kasım 2014, 12:54

Takip edin !!!
En gec 3 hafta icinde sinavsiz ,mulakatsiz,yetersiz 2 tane yandas kisinin ise alindigini goreceksiniz.Yeni Turkiye’nin Yeni AKP’sinin yeni kurallari bu sekilde isliyor.Muz Cumhuriyetine dogru yol aliyoruz.
Allah sonumuzu hayir etsin!

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

DenizliSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
25 Nisan 2024 Perşembe 17 29Rüzgarlı
26 Nisan 2024 Cuma 14 28Az Bulutlu
27 Nisan 2024 Cumartesi 15 31Az Bulutlu
28 Nisan 2024 Pazar 18 32Parçalı Bulutlu
29 Nisan 2024 Pazartesi 18 31Parçalı Bulutlu