Boğaziçi’nde dalgalanacak dev bayrak Denizli’de dikildi

Cumhuriyetin 93’üncü yıldönümü kutlamalarında İstanbul Boğazı’nda 1092 metrekarelik dev bir bayrak açılacak. Helikopterle Boğaziçi semalarında açılacak 26.98 X 40.47 ebadındaki bayrak, Denizli’de hazırlandı.
Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 28 Ekim 2016 Cuma, 11:00
Türkiye, Cumhuriyet’in 93’üncü kuruluş yılını coşkuyla kutlamaya hazırlanırken, dikkat çekecek etkinliklerden birisinde Denizli’nin imzası bulunuyor. İstanbul Boğaziçi’nde helikopterden açılacak dev 26.98 X 40.47 bayrak Denizli’de dikildi.
Cumhuriyet Bayramı’nda, Güneydoğu Havacılık A.Ş.’ye ait helikopterleri İstanbul Boğaziçi’nde bir gösteri sunacak. 1092 metrekarelik dev bir Türk Bayrağı gökyüzünde dalgalanarak, helikopterle Boğaziçi’ni boydan boya geçecek.
Türkiye’nin ilgiyle izleyeceği gösteride yer alacak Türk Bayrağı, bir otomotiv şirketine ait atölyede dikildi. Boyama işlemi ise Nesa Tekstil’de gerçekleştirildi. Yeşilköy Stadı’nda açılarak kontrolü yapılan bayrak, daha sonra İstanbul’a götürüldü.
Cumhuriyet Bayramı’nda İstanbul Boğazı’nda açılacak Türk Bayrağı’nın Denizli’den gönderildiğini belirten Pam Air Havacılık A.Ş. yetkilisi Ender Yalçın, “Araştırmalarımıza göre, dünyada helikopter ile açılan en büyük bayrak olacak. Hava muhalefeti olmadığı takdirde 29 Ekim 2016 Cumartesi günü İstanbul Boğazı’nda uçuş planlandı. Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü ve İstanbul Valiliği’nden gerekli izinler alındı” dedi.
Yorum Yaz
Hava Durumu
Denizli | Sıcaklık (°C) | Durum | |
---|---|---|---|
En Düşük | En Yüksek | ||
14 Mayıs 2025 Çarşamba | 13 | 26 | Gökgürültülü Sağanak Yağışlı |
15 Mayıs 2025 Perşembe | 12 | 27 | Az Bulutlu |
16 Mayıs 2025 Cuma | 14 | 32 | Parçalı Bulutlu |
17 Mayıs 2025 Cumartesi | 16 | 30 | Parçalı Bulutlu |
18 Mayıs 2025 Pazar | 17 | 27 | Gökgürültülü Sağanak Yağışlı |