REKLAMI GEÇ

Bu cami ezber bozdu

Bu cami ezber bozdu

Servergazi Mahallesi’nde 2010 yılında yapımına başlanan Atanur Camii ilk bakışta dikkatleri üzerine çekiyor. Klasik cami mimarisi dışına çıkan bu yapıtın minareleri, tarz olarak Denizli ve Ege yöresindeki minarelerden farklı. Caminin projesi de eski Anadolu camilerinden esinlenerek hazırlandı. Atanur Camii bu görüntüsüyle doğunun mimari izlerini taşıyor.

Büşra Kuru / DENİZLİHABER / 6 Haziran 2015 Cumartesi, 08:30

Servergazi Mahallesi’nde yapımı devam eden Atanur Camii, projesiyle Denizli yöresindeki camilerden farklı. Kubbesi olmayan Atanur Camii’nin minareleri ise ilk bakışta dikkat çekiyor. Klasik silindir şeklindeki görmeye alışkın olduğumuz minarelerden farklı bir tasarımı var.

Denizli’de minaresi farklı tek caminin mimarı ise Mimarlar Odası Denizli Şubesi Başkanı Cüneyt Zeytinci, Denizli ve Ege yöresinde yaşayan insanlara yabancı gelse de, Atanur Camii’nin benzerlerinin Anadolu’nun eski dönemlerinde inşa edildiğini söyledi.

ANADOLU CAMİSİ
Genellikle Doğu ve Güney Doğu’da bu görünümde camilerin yapıldığını ifade eden Zeytinci, “Minaresi dahil olmak üzere mimari yapısı farklı tek cami, Atanur Camii’dir. Cemaatin bana dediğine göre bu camimizi kullanacak olan cemaatin çoğu yaşlı vatandaşlarımızdan oluşuyor. Bu yüzden basamakları çıkarken zorluk çekmemeleri için tek katlı ve merdivensiz olarak tasarladık. Bu camimizi yaparken cemaatimizi düşündük. Tek kattan oluşan camimize kubbe yerine çatı yaptık. Renk olarak da diğer camilerden farklı olarak traverten kaplama yapacağız. Ancak bu camimiz cemaat bağışıyla yapılan bir cami olduğu için inşaatı biraz zaman alacak gibi görünüyor” dedi.

“HAYIRSEVERLERİMİZDEN YARDIM BEKLİYORUZ”
Caminin yapımına 2010 yılında başlandığını belirten Atanur Camii Dernek Başkanı Muhsin Berber, “Hayırseverlerimizin yardımına ihtiyacımız var. Camimizin içerisi oldu, ancak dışarısı hala bakım istiyor. Cemaatin bağışıyla yapılan bir cami olduğu için çok geç tadilatları oluyor. Her ne kadar içeride namaz kılınmaya başlansa da camimiz yarım kaldı. Hayırseverlerimizden destek bekliyoruz” diye konuştu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

DenizliSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
26 Nisan 2024 Cuma 14 28Az Bulutlu
27 Nisan 2024 Cumartesi 14 32Az Bulutlu
28 Nisan 2024 Pazar 17 30Parçalı Bulutlu
29 Nisan 2024 Pazartesi 15 30Parçalı Bulutlu
30 Nisan 2024 Salı 16 32Parçalı Bulutlu