REKLAMI GEÇ

Bu işaretler yoksa almayın!

Bu işaretler yoksa almayın!

Bilim, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Sefa Gökalp, “Ürün Güvenliği Haftası” dolayısıyla yaptığı açıklamada “CE veya diğer uygunluk işaretlerini taşımayan ürünleri satın almayın” uyarısında bulundu.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 14 Ekim 2014 Salı, 16:39

Kamuoyunda ürün güvenliği konusunda farkındalık oluşturmak amacıyla, her yıl 13-19 Ekim tarihleri arasında kutlanan “Ürün Güvenliği Haftası” dolayısıyla yazılı açıklama yapan Bilim, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Sefa Gökalp, üreticilerin piyasaya güvenli ürün arz etmek zorunda olduğunu vurguladı.

Güvenli Ürünü, “Kullanın süresi içinde, normal kullanım koşullarında risk taşımayan veya kabul edilebilir ölçülerde risk taşıyan ve temel gerekler bakımından azami ölçüde koruma sağlayan ürün” olarak tanımlayan Gökalp,  Ürün Güvenliği Haftası etkinlikleri çerçevesinde özellikle okullarda bilgilendirme faaliyetlerine devam edeceklerini açıkladı. 

TÜKETİCİLERİ UYARDI
Gökalp, güvenli olmayan, CE veya diğer uygunluk işaretleri taşımayın ürünleri satın almamaları konusunda vatandaşları uyaran Gökalp, “Bir ürünün güvenli olduğunu anlamanın en önemli yolu, ürün üzerinde bulunan işaret ve bilgilerin kontrol edilmesidir. Bu nedenle, satın alacağınız ürünlerin üzerinde CE veya diğer uygunluk işaretlerinin olmasına dikkat edilmelidir. CE veya diğer uygunluk işaretlerini taşımayan ürünlerin satın alınmaması gerekir. CE işareti taşıdığı halde bu ürün hakkında şikayette bulunmak isteyen vatandaşlarımızın ise, ya İl Müdürlüğümüze doğrudan veya http://bim.sanayi.gov.tr/temp/webform1.aspxlinkinde bulunan şikayet formunu kullanarak şikayetlerini Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’na iletebilirler” dedi. 

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

DenizliSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
26 Nisan 2024 Cuma 14 28Az Bulutlu
27 Nisan 2024 Cumartesi 14 32Az Bulutlu
28 Nisan 2024 Pazar 17 30Parçalı Bulutlu
29 Nisan 2024 Pazartesi 15 30Parçalı Bulutlu
30 Nisan 2024 Salı 16 32Parçalı Bulutlu