REKLAMI GEÇ

Bu kentte bunlar yasak

Bu kentte bunlar yasak

Denizli Büyükşehir Belediye Meclisi’nin mayıs ayında kabul ettiği “Emir ve Yasaklar Yönetmeliği”nde ilginç yasaklar bulunuyor. Yönetmelik, toplu taşıma araçlarında yatmak, hava karardıktan sonra mezar ziyareti yapmak gibi bazı şeyleri yasaklıyor.

Hüseyin Özgenç / DENİZLİHABER / 12 Ağustos 2014 Salı, 09:38

Denizli, 30 Mart seçimlerinden sonra büyükşehir olunca bazı yönetmelikleri de meclisine getirerek güncelledi. Bunlardan mayıs ayında gündeme gelen ve muhalefetin 17 ret oyuna karşılık 31 oyla kabul edilen Emir ve Yasaklar Yönetmeliği ile kent yaşamına düzen getirme amaçlanırken, sürekli yapılan bazı şeylerin de aslında yasak kapsamında olduğunu ortaya çıktı.

ASLINDA YASAKMIŞ
Örneğin, işyerleri sahiplerinin dükkan önüne koyduğu tabelalar, düğün konvoyu oluşturmak, durak harici yolcu almak gibi günlük hayatta karşımıza çıkan şeyler, aslında yönetmelikçe yasaklanıyor. Öte yandan yönetmelikte şimdiye kadar duyulmamış yasaklar da bulunuyor.

MİNİBÜS VE OTOBÜSTE BUNLARI YAPMAYIN!
Yönetmeliğin 8’nci maddesinde yer alan ‘trafik ve toplu taşıma ile ilgili kurallar’ kısmında yer alan ilginç yasaklar şöyle:
“İniş-binişi zorlaştırıcı ve koku yayan maddelerle binmek, başkası için yer ayırmak, koltuklarda yatmak, fazla yer işgal etmek, kabuklu yemiş kabuğunu araca atmak…
Yönetmelikte bunun dışında kaldırıma, yangın musluğu önüne park etmek gibi hayati önemdeki eylemler de yasaklanıyor.

KARANLIKTA MEZARLIĞA GİTMEYİN!
Sebillerde araç ve halı yıkamak, başkasına ya da devlete ait duvarlara boya ile resim yapmak ya da yazı yazmak, hava karardıktan sonra mezar ziyareti etmek de yönetmelikçe yasaklanan şeyler arasında yer alıyor.

ÖNEMLİ YASAKLAR DA VAR
Yönetmelikle özellikle vatandaşların sıklıkla şikayet ettiği; inşaat ve hafriyatların hava karardıktan sonra yapılmaması, çöp yakmak, yeşil alanlarda tasmasız hayvan dolaştırmak, Pamukkale ve Merkezefendi ilçeleri sınırları içinde besihane, ağıl ve kümes bulundurmak gibi önemli yasaklar da bulunuyor.

CEZASI VAR
Yönetmelikte, bu yasağa uymayanların kabahatler kanununa göre cezalandırılacağı belirtiliyor. Kabahatler kanununun 32’nci maddesi gereği yapılacak ceza uygulaması ise şu anda 100 lira.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

DenizliSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
17 Nisan 2024 Çarşamba 13 29Çok Bulutlu
18 Nisan 2024 Perşembe 12 29Çok Bulutlu
19 Nisan 2024 Cuma 11 27Parçalı Bulutlu
20 Nisan 2024 Cumartesi 11 22Gökgürültülü Sağanak Yağışlı
21 Nisan 2024 Pazar 8 26Parçalı Bulutlu