REKLAMI GEÇ

BU MADALYALAR ÖVÜNÇLERİ

BU MADALYALAR ÖVÜNÇLERİ

Denizlili bir şehit ile iki gaziye Devlet Övünç Madalyası… Şehit yakını ile iki gaziye madalyaları, valilikte düzenlenen törenle verildi. Cumhurbaşkanlığı adına madalyaları veren Vali Şükrü Kocatepe, Denizli’nin 202 şehit ve 129 gazisi bulunduğunu söyledi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 16 Mart 2015 Pazartesi, 15:09

Devlet Övünç Madalyaları’nın şehit aileleri ile gazilere verilmesi için Ak Saray ile birlikte aralarında Denizli’nin de bulunduğu 44 ilde eş zamanlı tören düzenlendi. Törene Vali Şükrü Kocatepe, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Erhan Uzun, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ali Değirmenci, İl Emniyet Müdürü Hüseyin Namal, İl Jandarma Komutanı Albay Cengiz Yıldız, şehit Polis Memuru Mithat Karakurt’un ailesi ile Gazi Uzman Çavuş Erol Karagönlü ve Gazi Özay Genek katıldı.

Törende konuşan Vali Şükrü Kocatepe, “Türkiye Cumhuriyeti Devlet Övünç Madalyası tevcih edilen şehidimize ve gazilerimize vatanımıza yaptıkları hizmetlerden ötürü teşekkür ediyoruz. Şehidimize Allah rahmet eylesin. Siz gazilerimize de hayırlı ömürler nasip etsin” dedi.

3713 Sayılı Terörle Mücadele Kanunu kapsamında Denizli’de kamu kuruluşlarında istihdam edilen şehit yakınları hakkında da rakamsal bilgiler veren Kocatepe, “Türk milleti, şehitlerimizin ve gazilerimizin değerini daima bilmiştir. Bu kapsamda, devletimizce ilimizde bugüne kadar 3713 Sayılı Terörle Mücadele Kanunu kapsamında şehit ve gazi yakınlarımızdan 99 kişi kamu kurumlarında işe yerleştirildi. 17 Mart’ta 20 şehit yakınımız daha belirlenen kamu kurumlarına atamaları yapılacak. Toplam 202 şehidimiz ve 129 gazimizin bulunduğu Denizli’mizde bin 26 şehit yakınımıza seyahat kartı verildi” diye konuştu.

Kocatepe, konuşmasının ardından 1999 yılında Muğla Emniyet Müdürlüğü’nde görev yaptığı sırada geçirdiği trafik kazasında şehit olan Polis Memuru Mithat Karakurt’un eşi Yasemin Karakurt ile 2010 yılında Bingöl’ün Genç İlçesinde terör örgütü ile girilen çatışmada patlayan el bombası ile yaralanan Gazi Piyade Uzman Çavuş Erol Karagönlü ve 2009 yılında Şanlıurfa Emniyet Müdürlüğü’nde görevli iken geçirdiği trafik kazasında yaralanan Gazi Özay Genek’e Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan tarafından tevcih edilen Türkiye Cumhuriyeti Devlet Övünç Madalyası’nı verdi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

DenizliSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
20 Nisan 2024 Cumartesi 13 18
21 Nisan 2024 Pazar 8 25Parçalı Bulutlu
22 Nisan 2024 Pazartesi 11 27Parçalı Bulutlu
23 Nisan 2024 Salı 15 34Parçalı Bulutlu
24 Nisan 2024 Çarşamba 18 34Çok Bulutlu