REKLAMI GEÇ

Bu şarkı düğünlerde çalınmayacak!

Bu şarkı düğünlerde çalınmayacak!

Vali Şükrü Kocatepe, son zamanlarda düğün ve açık alanlarda sıkça duyulan “Elimde patladı bonzai” şarkısının gençleri ve çocukları bağımlılık yapan maddelere özendirdiği için sakıncalı olduğunu söyledi. Kocatepe, şarkıyı genelge yayınlayarak yasaklamak yerine emniyet birimlerine talimat verdiğini belirterek, “Arkadaşlarımız düğünlere giderek ricada bulunuyorlar. Eğer ısrarla çalınmaya devam edilirse ceza uygulayacağız” dedi.

Şengül Boz / DENİZLİHABER / 19 Kasım 2014 Çarşamba, 13:22

Vali Şükrü Kocatepe, gençleri bağımlılık yapan maddelerden korumak amacıyla mücadele ederken diğer taraftan özendirici, dinleyen kişilerde merak uyandıran “Elimde patladı bonzai” isimli şarkının düğünlerde çalınmasının doğru olmadığını söyledi. Birçok kişiden düğün, nişan gibi eğlence ortamlarında bu şarkının çalınmasından duyulan rahatsızlığı dile getiren şikayetler aldığını belirten Vali Kocatepe, “Emniyet ve Jandarma ekiplerimiz, şarkının çalındığı mekanları ziyaret ederek çalınmaması yönünde ricada bulunuyor. Biliyorsunuz, daha önce yayınladığımız bir genelge ile 18 yaşından küçüklere bağımlılık yapıcı maddelerin satılmasına yasak getirdik. Adım ‘Yasakçı Vali’ye çıkmasın diye genelge ile yasaklamak istemedim. Ama rica ve ikna çalışmalarına rağmen çalınmaya devam edilirse cezai işlem uygulayacağız” dedi.

“PİYASA DEĞERİ” ELEŞTİRİSİ
Resmi yazışmalarda “bonzai” ve “uyuşturucu” kelimelerinin yerine “bağımlılık yapıcı madde” ifadesini kullanmayı tercih ettiklerini vurgulayan Vali Kocatepe, “Örneğin uyuşturucu kelimesi bile özendirici olabilir. Adam ‘uyuşalım bakalım nasıl oluyormuş?’ diye düşünebilir. O nedenle özendirici olan her şeyden kaçınıyoruz. Ancak bazı haberlerde ele geçirilen uyuşturucu maddenin piyasa değerleri veriliyor. Bu doğru değil. Araya para girince iş değişiyor. Haberleri izleyen, dinleyenin aklında son söylenen para miktarı kalıyor. O Nedenle haberler verilirken de dikkat edilmeli ve ele geçirilen maddelerin piyasa değeri söylenmemeli” dedi.

Yorumlar

Çatalçeşmeli   -  Bağlantı 20 Kasım 2014, 12:44

Yasakçı olmakla alakası yok. Vali bey haklı. Uyuşturucu maddenin şarkısı mı olur?

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

DenizliSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
27 Haziran 2025 Cuma 25 40Sıcak
28 Haziran 2025 Cumartesi 26 39Sıcak
29 Haziran 2025 Pazar 22 35Sıcak
30 Haziran 2025 Pazartesi 17 32Az Bulutlu
1 Temmuz 2025 Salı 19 36Sıcak