REKLAMI GEÇ

Bu yıl 8 Mart başka olacak

Bu yıl 8 Mart başka olacak

Denizli Büyükşehir Belediyesi Kent Konseyi Kadın Meclisi, 8 Mart Dünya Kadınlar günü kutlamalarını bir haftaya yayarak farkındalık oluşturmak istiyor. Kadın Meclisi üyelerinin, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü etkinlikleri ile ilgili düzenlediği tanıtım toplantısına katılan Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, “Her zaman kadınlarımızın ve insanlarımızın yanındayız” dedi.

Şengül Boz / DENİZLİHABER / 3 Mart 2015 Salı, 15:52

Büyükşehir Belediyesi Kent Konseyi Kadın Meclisi’nin 8 Mart Dünya Kadınlar günü ile ilgili etkinliklerinin tanıtıldığı toplantı, Büyükşehir Belediyesi Encümen Salonu’nda yapıldı. Toplantıya, Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Kent Konseyi Başkanı Ali Değirmenci, Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Bilsen Özen, Genel Sekreter Yardımcıları Mustafa Gökoğlan, Aytaç Turgut, Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanı Hüdaverdi Otaklı ile Kadın Meclisi üyeleri katıldı.

denizli-8-mart-dunya-kadinlar-gunu-bld-bsk-zolan-ic

“TEKSTİL İŞÇİLERİ ZİYARET EDİLECEK”
ABD’nin New York kentinde bir tekstil fabrikasında 40 bin dokuma işçisinin daha iyi çalışma koşulları isteği ile başlattığı grevde, polisin işçilere saldırması ve işçilerin fabrikaya kilitlenmesinin ardından çıkan yangında 129 kadın işçinin can verdiği gün 8 Mart. Türkiye’de 1974 yılından beri ‘Dünya Kadınlar Günü’ olarak kutlanan 8 Mart etkinlikleri ile bu yıl Denizli’de farkındalık yaratmak istediklerini belirten Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, “Kent Konseyi Kadın Meclisi, 8 Mart ile ilgili uzun bir program hazırlamış. Anlamlı ve farkındalık oluşturacak bir dizi etkinliklerden oluşan programın 2. Günü bir tekstil fabrikası ziyaret edilerek olarak tekstil işçileri ile söyleşi gerçekleştirilecek” dedi.

ETKİNLİKLER 4 GÜN DEVAM EDECEK
8 Mart Dünya Kadınlar günü etkinlikleri 5 Mart Perşembe günü başlayacak ve 8 Mart Pazar günü sona erecek. Program kapsamında 5 Mart Perşembe günü saat 11.00’da hiç sinemaya gitmemiş 50 kadın “8 saniye’ adlı film gösterimine katılacak. Programın 2. Günü ise bir tekstil fabrikası ziyaret edilecek. Burada Kadın Meclisi’nin organize ettiği “Mutlu Aile Semineri” gerçekleştirilecek. Programda, 7 Mart Cumartesi günü ise Anemon Otel’de “Kadın olmak, kadın gibi yaşamak” konulu panel yer alıyor. 8 Mart Pazar günü ise,Belediye önündeki Atatürk Anıtı’na çelenk konulmasıyla başlayacak olan kutlama etkinliği, “Toplumsal Yaşamdaki Kadın” temalı resim yarışması ve sergi açılışı ile devam edecek.

Yorumlar

Amtd   -  Bağlantı 4 Mart 2015, 08:16

Her sene aynı, o kadar sıradanlaştı ki insan bu haberlere bakınca hiç bir şey hissetmiyor.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

DenizliSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
17 Nisan 2024 Çarşamba 13 29Çok Bulutlu
18 Nisan 2024 Perşembe 12 29Çok Bulutlu
19 Nisan 2024 Cuma 11 27Parçalı Bulutlu
20 Nisan 2024 Cumartesi 11 22Gökgürültülü Sağanak Yağışlı
21 Nisan 2024 Pazar 8 26Parçalı Bulutlu