REKLAMI GEÇ

Bugün 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü

Bugün 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü

Denizli protokolü 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla kutlama mesajları yayınladı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 10 Ocak 2015 Cumartesi, 11:05

AK PARTİ DENİZLİ MİLLETVEKİLİ NURCAN DALBUDAK
Demokrasinin gelişip güçlenmesi noktasında olmazsa olmaz öneme sahip olan ifade özgürlüğünün hayata geçirilmesi, basının çalışma şartlarının iyileştirilmesi ile mümkündür. Basının özgür ve tarafsız olması, çağdaş demokrasi yolunda ifade hürriyetinin zeminini oluşturmaktadır. Ülkemizde yerel basının önem ve ehemmiyeti gün geçtikçe artmaktadır. İlimizin sosyal, kültürel ve ekonomik gelişmesi ve kalkınması yolunda gerçekleşen tüm çalışmalar ve projelerin kamuoyu tarafından sahiplenilmesinde yerel basının katkısı büyük önem taşımaktadır. İlimizin aynası görevini gören, sorunlarını kamuoyuna aktaran, etkin çözüm önerileriyle toplum mekanizmasının daha sağlıklı bir şekilde çalışmasına yardımcı olan basın mensuplarımızın görüşleri, topluma yön veren mekanizmalar tarafından ciddiyetle takip edilmektedir. Bu günün anlam ve önemi vesilesi ile ilimizde yazılı, görsel ve işitsel basının her kolunda çalışan tüm basın çalışanlarımızın 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutluyor, sağlıklı, mutlu ve başarılı bir yıl geçirmelerini temenni ediyorum.

DENİZLİ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI OSMAN ZOLAN
Basın yayın çalışanları gözlemleri, bağımsız duruşları ve tarafsız kimlikleri ile toplumumuzun haber alma hakkının elçileridir. Haber için mekan ve saat gözetmeksizin yeri geldiğinde oldukça zor koşullarda görevlerini yerine getiren basın çalışanlarının; gelişen teknoloji ile birlikte bilginin hızlı ve güvenli bir şekilde topluma ulaşabilmesi için yükü ve sorumluluğu daha da artmıştır. Ancak güvenilir olmak, açık fikir beyan etmek, olaylara karşı tarafsız ve bağımsız tutum göstermek, adil olmak ve dürüstlük basın çalışanlarının değişmez özellikleridir. Toplumların haber alma hakkını elde etmesi için her koşulda canla başla çalışan gazetecilerin özverili çalışmalarını takdir etmemek mümkün değil. Denizli Büyükşehir Belediyesi olarak basın yayın kuruluşlarımızın ve çalışanlarının kutsal bir görevi yerine getirdiklerine inancımız tamdır. Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da halkımızın doğru, dürüst ve tarafsız haber alması için basın yayın kuruluşlarımıza ve çalışanlarına her türlü desteği vermeye devam edeceğiz. Sorumluluklarının bilinciyle hareket eden, meslek etiğinden taviz vermeden, doğru, ilkeli ve kişilik haklarına saygılı olarak çalışmalarını sürdüren tüm basın çalışanlarının 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutluyor, sağlık, mutluluk ve başarılar diliyorum.”

PAÜ REKTÖRÜ PROF.DR. HÜSEYİN BAĞCI
“Kamu adına gerçekleri araştırma ve toplumu aydınlatma görevi yapan gazeteciler çok önemli ve bir o kadar da fedakarlık isteyen bir mesleği icra etmektedirler. Kamuoyunu basın meslek ilkeleri çerçevesinde doğru, dürüst ve tarafsız bir şekilde objektif olarak bilgilendiren gazeteciler, çağdaş yaşamın vazgeçilmez bir unsurudur. Basın mensuplarımızın çalışma şartlarını kolaylaştırmak, onlara gereken desteği ve katkıyı sağlamak, toplum olarak hepimizin görevidir. Ülkemizde ve ilimizde faaliyette bulunan tüm gazetecilerin ‘10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününü’ kutlarım.”

DTO BAŞKANI NECDET ÖZER
Basın, toplumun haber alma ihtiyacını karşılayarak önemli bir görev yerine getirmektedir. Uluslararası ve ulusal haberler ile yerel sorunları, doğru habercilikle farklı görüş ve düşünceleri objektif bir şekilde ortaya koymada, toplumun bilgilenmesinde, bilinçlenmesinde, kamuoyu oluşumunda, toplumsal barış, huzur ve güven ortamının güçlenmesinde basının önemli payı bulunmaktadır. Basın-yayın çalışanları da, basının işlevlerini yerine getirmesini sağlayan adeta isimsiz kahramanlardır. Çünkü internet, görsel ve yazılı medyadaki basın çalışanlarımız, haber yapmak için gece gündüz, yağmur çamur demeden tüm zorluklara rağmen çalışmaktadırlar. Her ortam ve şartta, büyük bir özveri içinde olan, yaptıkları haber ve yorumlarla tarihe not düşen basınımızın, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nde daha iyi ve güzel şartlarda görev yapmalarını temenni ediyoruz. Bu duygu ve düşüncelerle tüm gazetecilerimizin “Çalışan Gazeteciler Günü”nü tebrik ediyor, sağlık, mutluluk ve başarılar diliyorum.

DENİZLİ MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜ MAHMUT OĞUZ
Gazetecilik mesleği kamuoyunu aydınlatma, haberdar etme ve onun yararına hizmet etme amacıdır. Basın; fikir, düşünce, haberleşme özgürlüğü, insan hakları ve demokrasinin en yılmaz savunucusudur. Eğitim çalışmalarının ve projelerin kamuoyuna aktarılmasında ve bilgilendirilmesinde yaptığınız katkılardan dolayı teşekkür ederken, bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da Müdürlüğümüz çalışmalarına desteğinizin süreceğine yürekten inanmaktayım. Böylesi önemli bir misyonu üstlenen, tarafsız haber yapan ve basın meslek ilkelerine bağlı hareket eden tüm basın mensuplarının 10 Ocak 1961’ de gazetecilerin çalışma koşullarını iyileştiren, ileri haklar getiren 212 sayılı yasanın yürürlüğe girdiği gün olan “10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü”nü kutlar, meslek hayatlarında başarılar dilerim.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

DenizliSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
29 Nisan 2024 Pazartesi 15 30Parçalı Bulutlu
30 Nisan 2024 Salı 15 31Çok Bulutlu
1 Mayıs 2024 Çarşamba 16 31Parçalı Bulutlu
2 Mayıs 2024 Perşembe 16 30Çok Bulutlu
3 Mayıs 2024 Cuma 16 29Parçalı Bulutlu