REKLAMI GEÇ

Bunun adı; Çin işkencesi

Bunun adı; Çin işkencesi

Türkiye’de büyük bir kuraklık yaşanırken, Denizli’de merkeze bağlı Güzelköy’de vatandaşlar suyun içinde boğuluyor. Güzelköylü vatandaşlar, ürünlerinin sulanması için DSİ’ye ait sulama kanallarına su verilmesiyle birlikte 25 gündür çile çekiyor. Güzelköy 1100 Sokak’ta oturan yaklaşık 30 ailenin, su kanallarından oluşan çatlaklar nedeniyle evlerini ve bodrumlarını su bastı.

/ DENİZLİHABER / 10 Temmuz 2008 Perşembe, 00:00

Tarladaki ürünün sulanması için yaklaşık 25 gün önce DSİ’ye ait sulama kapakları açıldı ve sulama kanalları suyla doldu. Ancak kanaldaki çatlaklar nedeniyle su sızıntıları evlerin bulunduğu bölgeye yöneldi. 25 gün aralıksız devam eden sızıntılar sonucunda vatandaşların evlerinin bodrum katları su altında kaldı. Bodrum katları tamamen suyla kaplı olan vatandaşlar, bodrumlarındaki eşyalarının sular altından kalarak kullanılamaz hale gelmesinden yakınıyor. Suların her geçen gün binaların temellerine de zarar verdiğini belirten vatandaşlar göçmeler yaşanmasından korktuklarını da ifade ediyorlar.

Günlerdir sızan su nedeniyle bodrum katlardaki eşyaları kullanılamaz duruma gelen vatandaşların girişimleri değ sonuçsuz kaldı. Evi suların altında kalan Selahattin Altıntaş, “Dilekçe yazıp DSİ’ye gittik. ‘Suyu kesersek tarla sahipleri bizi öldürür’ dediler. Biz suyun kesilmesini istemiyoruz, sadece çözüm istiyoruz” diye isyan etti. Bodrum katı suların altında kalan 1100 sokak sakinlerinden Altıntaş, eşyalarının kullanılmaz hale geldiğini, tüm girişimlerine rağmen bir sonuç alamadıklarından yakınan Altıntaş, “Çalmadığımız kapı kalmadı” dedi.

Mahalle sakinlerinden Mehmet Özen, 25 gündür bodrum katlarını dolduran suları boşaltmaya çalıştıklarını belirterek yetkilerin bir şey yapmadığını ifade etti. Özen, “Her gün bodruma inip kovalar dolusu suyu boşaltmaktan perişan olduk. Biz boşaltıyoruz ama ertesi gün yine doluyor. Kimse de bir şey yapmıyor” diye konuştu. Evi sular altında kalan vatandaşlardan Zeki Gür ise her hangi bir deprem olmasından korktuklarını ifade ederek şunları söyledi: “Temellerimiz sularla kaplı zemin iyice yumuşadı, herhangi bir deprem olsa evlerimiz göçebilir, alın terimizle aldığımız malzemelerimiz sular altında yetkilerden yardım bekliyoruz.”

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

DenizliSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
19 Nisan 2024 Cuma 11 27Çok Bulutlu
20 Nisan 2024 Cumartesi 14 19
21 Nisan 2024 Pazar 10 26Parçalı Bulutlu
22 Nisan 2024 Pazartesi 11 27Çok Bulutlu
23 Nisan 2024 Salı 14 33Parçalı Bulutlu